L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 17 de setembre del 2016

Balanç de les reunions informatives de l'Ajuntament sobre la Versió Preliminar de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU).


Llàcer va mostrar dijous els documents que demostren que el HMSNU ha passat per comissió i plenari

El dijous van van acabar en el saló de plenaris de l’Ajuntament les xerrades informatives sobre la Versió Preliminar de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU).
Ha cridat l’atenció el fet que bastant gent hi assistit amb una idea errònia i preconcebuda per les mals informacions que s’han escampat pel poble de forma interessada per tal de desacreditar el projecte. 
Així s'ha transmés que el govern de Compromís va a desclassificar sòl urbanitzable (terreny on es pot construir) per protegir-lo i reclassificar-lo i convertir-lo en “sòl no urbanitzable”. A més s’afirma que Compromís no deixarà construir ni fer cap actuació urbanística. I tot això són falsedats com un temple de grans. 

Una cosa a saber i recordar: la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU) es va iniciar en el 2008, amb un govern del PP, i si no s’ha presentat abans és pels canvis en les lleis d’urbanisme que han obligat a anar modificant-lo fins l’any actual. 

Cal tindre en compte també que, al contrari del que ara alguns diuen, el HMSNU es va aprovar per unanimitat, tots els partits i tots els regidors van votar a favor, en el plenari del passat mes de juliol. 

Tema a banda és l'interés que té alguna gent ( no sabem si per interessos en la zona) en els PAIs i a dir que les millors solucions són les derivades del PAIs i dels camps del golf.
I sobre açò cal recordar: 

- Els dos PAIs de Tavernes van ser rebutjats per la Generalitat governada pel PP i amb un govern del PP a Tavernes en la legislatura 2007-2011. Dues urbanitzacions de 6,7 milions de metres quadrats, amb 9.200 habitatges per a 26.000 habitants eren considerades insostenibles des del punt de vista ambiental, el seu desenvolupament contravenia diverses lleis i normes (la Llei de Costas; la protecció de les dunes litorals, ser zona inundable del riu Vaca i pel Xúquer; afecció a espais protegits) a més d’excedir les possibilitats de la revisió del PGOU de Tavernes. Més informació  en aquest enllaç

 - La situació ha canviat totalment en aquests darrers 10 anys i les actuals lleis encara posen més traves i més dificultats a unes actuacions urbanístiques que ultrapassen en molt les possibilitats de Tavernes, a més d’existir una gran quantitat de superfície (els sectors de la platja i Marenys 2A) pendents d’urbanitzar. 
 

De tota manera, el tema a tractar en les reunions era el sol no urbanitzable, allò que habitualment solem dir sòl rústic. I això ho han deixat ben clar els tècnics municipals i de l’empresa contractada encara que sempre hi ha gent que no vol canviar de pensaments i prejudicis inicials. 

Ací ho hem dit i ho anem a repetir: El HMSNU és un instrument d'ordenació i gestió territorial segons les lleis vigents, del sòl no urbanitzable. En el cas de Tavernes, estableix una nova zonificació d’eixe sòl no urbanitzable, que queda dividit en desset zones rurals diferenciades. Cadascuna té uns usos dominants i uns aprofitaments permesos, que han canviat respecte el PGOU vigent. 

Pensem que ja s’haurà quedat clar que com diu el nom del HMSNU, s’està parlant del sol NO URBANITZABLE, no de les zones urbanes, i és una adaptació del PGOU a la normativa vigent actual, que ja ha canviat bastant des del 2004 que es va aprovar el PGOU valler. 

De tota manera, cal recordar conforme deia el regidor Josep Llácer, responsable d’urbanisme, que s’està escoltant als veïns i es valoraran els possibles canvis respecte al document base proposat. 

Per la nostra banda recordar als veïns de Tavernes que està obert encara el període d'al·legacions i es pot consultar tot l'expedient a la web municipal, a la web de participació i al departament d'urbanisme de l'ajuntament en horari d'atenció al públic. 
Ací teniu els enllaços: 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan acaba el periode d'al·legacions?