L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 30 de setembre del 2016

Avui divendres a les 20 hores a la Biblioteca presentació del llibre "Els valencians, des de quan som valencians?"
Vicent Baydal, que és professor d'Història del Dret i destacat divulgador de la història valenciana, després d'una investigació de cinc anys, data que som valencians des del segle XIV, concretament a partir de 1330, el "naixement a la identitat valenciana".

L'autor ha plasmat el seu treball investigador en el llibre “Els valencians, des de quan són valencians?” (Afers, 2016) i posa data a les primeres manifestacions de la consciència col·lectiva comú als habitants de l'antic Regne de València. “Ha estat a partir de 1330, un segle després de la conquista, quan, a més, van començar a considerar-se valencians, un nou subjecte col·lectiu que ha arribat fins al segle XXI", afirma l'investigador.

Seria en aquesta època del segle XIV quan  els valencians van començar a considerar-se com tals, diferenciant-se dels altres pobles de la Corona d'Aragó i de la resta d'Europa. Un procés que s'havia consolidat cap a la dècada de 1360, coincidint, a més, amb la creació de la Generalitat Valenciana d'època foral.

El professor Baydal no oblida que els habitants del territori valencià eren molt conscients de provenir d'Aragó i Catalunya, on tenien les seues arrels, però amb les noves institucions del Regne (Furs, les Corts i la Generalitat) van assolir una bona eina per a millorar dins del context de les societats polítiques medievals. “A partir de llavors van començar a considerar-se valencians".

El llibre “Els valencians, des de quan són valencians?” es presentarà divendres a les 20 hores en la Biblioteca Pública Municipal a càrrec de la cronista oficial de Tavernes, Encarna Sansaloni.