L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.376
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 15.042

dijous, 15 de setembre del 2016

El taller ocupacional d'ADISVA ja és en funcionament



La Fundació ADISVA ha posat en funcionament el taller ocupacional ubicat en el Polígon del Pla amb l’objectiu de facilitar la integració d’un col·lectiu de persones amb disfuncionalitat psíquica de la Valldigna. La posada en marxa del taller evita a molts alumnes de la Valldigna desplaçar-se cada dia fora de la Valldigna per poder assistir a un centre específic.

El taller ha començat amb quinze alumnes, tretze de Tavernes, un de Simat i un de Benifairó un nombre que pot variar i sumar-s’hi altres alumnes donat que s’ha iniciat fa només uns dies i fins arribar a les 40 places previstes en el centre.

ADISVA ha elegit com a directora a la veïna i llicenciada en Psicologia de Benifairó, Olga González, una persona d’ampla trajectòria professional en el camp de la integració de persones amb disfuncionalitat psíquica, que estarà ajudada per un conjunt de quatre persones com a monitors dels quals dos són de Tavernes i altres dos de Gandia i Oliva, a més del personal de manteniment. 


L’activitat del taller ocupacional s’inicia a partir de les 9, amb diverses activitats efectuades per grups fins a les 11, hora d’esmorzar, continuant la jornada de matí amb activitats esportives fins l’hora de dinar a les 2 de la vesprada. 

El menjador és preparat pels mateixos alumnes, ajudats pels monitors que fan torns per atendre els comensals. Així fins les 3’30 de la vesprada en que es reprenen les activitats de vesprada que s’acaben a les 4’30, aprofitant el temps fins a les 5, quan acaba la jornada, per a la neteja personal i de les instal·lacions.

La programació d’activitats és molt ampla, i encara que està prevista dins de la planificació del centre per a tot l’any, a hores d’ara es treballa en la preparació i restauració de mobiliari i en el desenvolupament d’un taller de manualitats i decoració nadalenca. Els objectes confeccionats es vendran en el mercat de Tavernes les setmanes abans de la celebració del Nadal. 

El centre compta també amb un ample programa esportiu per tal d’impulsar la integració socials de tots els alumnes. Així, una de les activitats més conegudes es la pilota valenciana, de la qual ja vam poder gaudir una mostra en les passades Festes Majors de Tavernes, o practicar senderisme o muntar a cavall mentre es preparen grups per poder practicar altres esports. 

Una de les aules
Un centre ocupacional  amb molta implicació de Tavernes 

L’edifici del taller ocupacional és una construcció moderna, de 240 metres útils, construït amb material d’alta qualitat i uns bons acabats. L’edifici presenta dos cossos diferenciats però units: a l’oest hi ha una gran i elevada nau per ubicar els taller i a l’est hi ha un dues plantes amb els demés serveis del centre i direcció. 

El centre disposa a la primera planta d’una sala per a conserge, instal·lacions de cuina i menjador, serveis higiènics i l’escala i l’ascensor que dóna a la segona planta, on s’hi troben dues classes, una sala de reunions i tot els despatxos administratius: de la direcció, psicòlegs i monitors.

El projecte de taller ocupacional d’ADISVA ha suposat una inversió sobre els 900.000 euros i ha comptat de sempre amb la implicació de Tavernes canalitzada a través de l’ajuda de l’Ajuntament, iniciada amb la donació del solar en el Polígon del Pla on s’ubica, 600 metres amb un valor de 200.000, que van ser complementats amb diverses aportacions econòmiques a càrrec del pressupost municipal fins arribar a un total estimat de 409.000 euros. 

La resta d'aportacions han vingut de la Generalitat (200.000 euros), la societat civil i empreses de la Valldigna (218.000 euros), la Diputació (38.000 euros) i la Mancomunitat de la Valldigna (3.000 euros)

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlem d'enxufes???????
Que casualitat de les casualitats que la dona d'un regidor del pp de Tavernes que tenen una agència de viatges vaja entrat al centre a treballar...que casualitat

Anònim ha dit...

Això se sabia ja d'abans d'estar els plànols.

Només he de dir en la seua defensa, que està feta per a eixe lloc, té vocació, molt millor que el seu "marit"

Anònim ha dit...

Jo també vull feina,o potser per ser podemita no em donen?+

Anònim ha dit...

Sabeu que s'ha fet per triar els monitors? El meu germà va presentar els papers i curriculum i ningú li ha dit res, ni s'han posat en contacte amb ell.
I ara el diuen que han contratat la dóna d'un regidor del PP i que el president es un anterior alcalde del PP.

Anònim ha dit...

Qué fàcil és parlar quan no es saben les coses i qué gratuit!!! Si algú vol saber perqué ha estat elegides unes persones i no altres no té altra cosa que fer que posar-se en contacte en l'associació. Respecte a si ha entrat la dona d'un pp, m'agradaria que eixa pregunta se l'havereu feta fa anys quan era ella la que organitzava, junt a un grup de voluntaris, rifes, venda d'artesania i cuina feta pels pares i membres de l'associació, venda de productes de segona mà a la fira de Sant Jaume, gales benèfiques, venda i exposició de quadres,etc... Però qué fàcil és dir sense saber...

Anònim ha dit...

En qualsevol procediment de selecció obert i amb unes bases clares de selecció de personal, tot el que dius no serien cap mèrit puntuable. Comprenem que una empresa privada fa el que vol, però en este cas hi ha massa implicació municipal en el projecte.
Quins criteris han seguit els que van triar els monitors elegits? Ens els faras saber tu que pareix ser que si que saps del procés? Transparència i publicitat i evitarem totes estes coses.
Dalt ja ho han dit, hi ha gent que va presentar papers i encara espera que li diguen algo.

Anònim ha dit...

Com.a funfació privada,encara que hi ha implicació municipal,pot contractar qui vullga ,o acas les entitats esportives no ho fan i reben també subvencions del ajuntament???que pasa que soles poden treballar els afins al govern local???a vore si ara algo bo per els nostres xiquets també voleu convertir,ho en gresca política..que angoixa de gent.

Anònim ha dit...

Ací es pasa de una bona noticia a una desagradable polémica.
Lamentable.

Anònim ha dit...

No te res a vore la subvenció que se li dóna a una associació a l'any que pagar-li a una fundació privada més de la meitat del taller, i estem parlant de més de 400.000 euros. En eixes condicions, l'Ajuntament tindria que haver exigit un 50 % de membres en la fundació.

No faces demagogia que aci ningú ha dit res que estiga mal feta l'obra i el taller. Els xiquets es mereixen el millor. I s'ha d'aplaudir el que s'ha fet.

Cosa ben a part és com s'han seleccionat els treballadors i mes encara amb la gran implicació com tu dius i reconeixes de l'Ajuntament, i en este tema tant l'anterior govern com l'actual, jo crec que han fet el primo en donar més de 400.000 euros sense cap contraprestació en el control real de la gestió. Eixe es el problema.

Anònim ha dit...

Si d'aci vint, trenta... els anys que siga, eixa Fundació es desfa i ja no hi ha taller, l'Ajuntament recuperarà tot el que ha posat o encara que siga els terrenys com a minim?

Anònim ha dit...

Eixes actuacions que parla un anonim sobre la dona del regidor del PP que ha entrat sempre es diu que es fan per altruisme, a canvi de res, i ho fa també la gent que ajuda a Adisva, Carites, Creu Roja o Acude.
Un lloc de treball necesssita d’altres coses. L’argument que diu eixe anonim que si ha ajudat abans i ha fet rifes i demés, ara resultara que totes les ONG serien col·locadores de gent que les ajuda i per ocupar un lloc específic de treball no caldria res mes que ser bones persones (se suposa que tots som bones persones) i ajudar.
Estem allí durant un temps, jo pensava que un estava en un lloc així altruistament i a canvi de res, però pareix ser que no que és una manera de fer punts, i això disfigura totalment el sentit de l’altruisme.
Això dona molt mala imatge i fa pensar que la gent que està en una ONG ho fa per guanyar merits i a vore si al final pot tindre un lloc de treball.

Anònim ha dit...

A vore si ho enteneu, això és un negociet més del PP. O que collons feien exconcejals de l'época de Eugeni i Manolo Vidal entrant i ixint d'allí com forme els donava la gana tots estos anys? Yo me lo guiso, yo me lo como (con dinero del contribuyente)... El mateix deien de Emarsa...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no ho veiem així.
Ara igual cap pensar que algunes coses s'haurien pogut fer d'una altra manera, sobre tot quan l'Ajuntament ha estat qui més ha aportat i ha fet possible l'existència del taller.

Anònim ha dit...

Tirar-se galons sí que sap fer este ajuntament, altra cosa no, aixo i fotos. Respecte a la dona del PP que voleu de dir, que xq no pensen o siguen con vosaltres no son gent del poble i amb els mateixos drets a treballar que qualsevol? Molta envetja sí que hi ha.