L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dijous, 1 de setembre del 2016

El gran Pep Gimeno "Botifarra" va encisar el públic valler


Pep Gimeno “Botifarra” va actuar ahir a Tavernes dins de la programació que els membres del Mercat Artesà d’Estiu preparen per al gaudi dels compradors. El cantant de Xàtiva oferia a un nombrós públic congregat a l’Avinguda de la Marina el seu espectacle “Cant de batre i llaurar”. 

En conjunt un encert del Mercat Artesà, encara que per a pròximes ocasions i vist l’atractiu que té “Botifarra” per al públic valler, caldrà pensar en alguna mitjà de sonorització encara que siga senzill, per tal que els cants, les cançons i dites populars no representen un sobre esforç a la seua veu en cantar sense micro i amb l’acompanyament d’una guitarra, a la qual s’unia el xiquet Blai a les castanyoles.


I de l’actuació de Pep Gimeno, què volem que us diguem? Tot un plaer escoltar-lo novament i tota una satisfacció poder recordar les cançons tradicionals dels nostres pobles, moltes de les quals, com confessaven alguns dels espectadors, feia temps que no les escoltaven, des què eren joves. 
 
Pep Gimeno és un gran cantant, amb una potent veu excepcional, que embolcalla les cançons amb sentiment, amb la satisfacció que està retornant al poble moltes de les seues arrels musicals. Una faena que els valencians no podrem pagar-li mai prou. 


I cançons de batre, de trilla, acompanyades de dites populars i les cançons de sempre com “L’U d’Aielo”, o divertides com la cançó de Maria la Xapa o la de la boda de Sueca amb menú de rates de partida, passant per la “Malaguenya de Barxeta”, la número 1 del Hit Parade particular del cantant. I acudits, històries dels pobles, i molts personatges de la vida tradicional que perduren en la memòria col·lectiva gràcies a Pep. 

I esperem que l’any que ve repetesca i poder tornar-lo a vore. Esperem que l’any que ve el Mercat Tradicional el torne a convidar a vindre a Tavernes, encara que el blog oficiós del PP renegue i despectivament ho rebutge dient “de nou Botifarra”? I és que com diu l’himne a Tavernes, cal lluitar molt perquè l’opressora incultura muira davall les nostres mans.

2 comentaris:

Veïna ha dit...

Tant com admirem tot el que vé d'América del Nord, el Botifarra és el NOSTRE "Country". Les nostres cançons, la nostra història. Gracies per recordar-nos-la als més majors i cantar-nos-la al més jovens. Que tant uns com altres varem gaudir ahir escoltant-lo. I gracies als mercaders que el van dur.

Anònim ha dit...

Puc donar testimoni, va estar molt bé, la gent se'n va anar força emocionada. Gràcies Pep i també a l'organiztzació, l'Ajuntament i clar... als assistents.