L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

diumenge, 4 de setembre del 2016

Entre 130 i 150 persones en la manifestació antitaurina convocada ahir a Tavernes


Unes 130 persones, moltes de fora de Tavernes, i de totes les edats (majors, joves i xiquets) segons el recompte fet "in situ" per un dels participants i 150 segons publica el diari Levante (les fotos permeten fer un recompte) es van reunir ahir a la Plaça Major de Tavernes convocats per EUPV, ERPV, la Plataforma Animalista Carlos Pinazo i Guaita de Xeraco per protestar pels bous que se celebren a la nostra localitat promoguts per iniciativa privada, en una plaça portàtil privada i situada en uns terrenys privats.


Entre els participants, i tal com es pot vore en el centre de la segona foto, l'alcalde de Simat Víctor Mansanet, d'EU, localitat on celebren bous pagats per l'Ajuntament. També va acudir Alex Salort, d'EU, membre del govern d'Oliva, localitat on també se celebren bous organitzats per una penya taurina.

 
L'Ajuntament de Tavernes tal com ha repetit en diverses ocasiones ha complit les condicions de la consulta popular i per tant no ha inclós els festejos en la programació, ni ha intervingut, ni ha pagat, ni ha col·laborat per a res. També ha recordat que la llei empara la celebració d'aquests actes d'iniciativa privada i que l'Ajuntament no té capacitat de prohibir-los.
 
Més informació:
Fotos: facebook

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Molta més gent en els bous (gent del poble) que en la manifestació (gent de fora) .
Algo va fallar en la consulta per interndt.

Anònim ha dit...

Que surrealista l'alcalde de Simat a una manifestació animalista en contra dels bous al carrer a un poble que no es el seu, i en canvu en el seu, permeteix colabora i paga l'ajubtament que presideix els bous al carrer.
Molt fort vorem de tot

Anònim ha dit...

Impresentable l'actuació de l'alcalde de Simat. Es necessita molt cara i molt de despreci als propis ideals fer bous en el seu poble, pagar-los, i anar al poble del costat a protestar que en facen.
A quin nivell hem arribat.

Anònim ha dit...

Que començen els de EU a llevar els bous on governen i es deixen de vindre ací a manifestarse.
El de Simat sobre tot que té molta cara.

Anònim ha dit...

EUPV i ERPV te que explicar perquè no fan manifestacions en contra dels bous en Simat de la Valldigna, quan l’alcalde Víctor Mansanet, d’EU, paga els bous amb diners de l’Ajuntament, ni tampoc en Barxeta, que Vicente Mahiques Margarit, del grup EU-ERPV, es l’alcalde i allí fa bous i els paga dels diners de l’ajuntament.

Pero no son els únics casos:
Josep Rafael Marí i Mollà, d’EU, forma part del govern d’Alfara del Patriarca i és regidor de cultura i en eixe pobles fan bous.
Francisco Javier Descalzo Heras, del grup municipal d’EU, forma part del govern de la Pobla de Vallbona i allí fan bous i ell no està en contra ni EU.
Valentín Mateos Mañas, d’EU, és regidor de Silla de Territori, Urbanisme i Infraestructures, i Cultura i Memòria Històrica. I ell consentix que facen bous.
Manuel Clemente Silla i Jacobo Morales Sanchez, d’EU-Verdes que estan governant en Xiva, fan bous i no diuen res en contra dels bous en el seu municipi.
Juan José Manzaneque, d'EUPV forma part del govern municipal de Puçol, on es fan bous i el regidor no obri la boca en contra.
O Alex Salort, d'EU i del govern d'Oliva on també fan bous.

EUPV allí on governa no s’oposa als bous, nomes es manifesta en contra en altres pobles, encara que si no vaig equivocat, només es en Tavernes on han fet estes manifestacions.

Anònim ha dit...

No heu preguntat als vostres coneguts de Cullera, ara que heu dinat junts, com han fet per a no tindre bous?
Per cert, molt fàcil acusar Víctor Mansanet i obviar que és l'únic regidor que EU té a l'Ajuntament, que ha patit almenys una agressió per manifestar-se en contra dels bous i que si els fan és pel bloqueig dels seus socis de govern, endevineu qui són.

Anònim ha dit...

En Simat si l'Ajuntament fa bous, perquè l'Ajuntament és qui eñs fa i paga, es perquè l'alcalde d'EUPV ho vol aixina. Com estan hui les lleis i les potestats i poder que dóna als alcaldes, pot perfectament impedir que es facen.

Anònim ha dit...

Si home, ara resultara que tenim que aplaudir a Victor Mansanet per anar ahir a manifestar-se contra els bous, i aprovar que en facen en el seu poble. En Cullera l'alcaldia sabem qui la té i en Simat també se sap.

Anònim ha dit...

Es necessita un informe favorable per part de l'Ajuntament per dur a terme aquestes activitats al municipi.

M.Jose ha dit...

Després de posar terreny privat i tot això, falta posar gràcies a ľinforme favorable de l'ajuntament ďun poble declarat com a municipi contra el maltracte animal que no deixa posar circs privats però si places de bous.

Anònim ha dit...

Si jo havera sabut que hi havia manifestació hauria anat

Anònim ha dit...

Un informe que si compleixen tots els requisits legals no es pot denegar i te que ser positiu i favorable.
La llei esta per a algo.
Es el que va dir el regidor de Xativa en la premsa quan es va correr la veu que faria bous una empresa privada.
Unes declaracions que es van publicar aci en la Cotorra fa uns dies.

Anònim ha dit...

Tindreu que parlar amb Edu i que vos explique la normativa sobre els informes i cumplir la llei.

Anònim ha dit...

A mí no m'agraden els bous, ni al carrer, ni en plaça ni de lidia, i no he anat mai a una correguda. Per tant si per mí fora s'acabarien per falta d'espectadors. Però ja m'estan empipant massa els antitaurins que no sé si per reacció acabaré fent el contrari. Sols accepte les crítiques dels que son vegetarians purs; els demés uns hipòcrites.

Anònim ha dit...

Les lleis que no són justes és camvien i aixó Compromis és especialista en dir que la llei és la llei i au. Falsos hipòcrites!! El poder pot prohibir perfectament aquestos esdeveniments. Més papistes que el papa!!

Anònim ha dit...

Però l'alcalde de Simat no té la culpa de la manifestació.
Ell no tendría que manifestarse però la manifestació és contra els bous de la plaça en festes

Anònim ha dit...

Ahir es suposa que no estavem a festes i la plaça de bous superava els decibelis establits per la llei. On ho hem de denunciar?
Sobre la 1'30 des de el meu domicili particular a més de 300 metres es sentia cite literal: "no arrojeis objetos al animal".
Última pregunta: si se m'ocorre fer a la plaça de l'ajuntament lluita en fang de dones no necessite el permis de l'ajuntament? Encara que semble sexiste i obscen.

Anònim ha dit...

A Simat hi ha 3 regidors d'EU, no està sols l'alcalde.
AJUNTAMENT DE SIMAT: equip que governa format per 6. 3 EU - 2 COMPROMÏS - 1 PSOE.
Si es fan bous a Simat serà pèrquè hi ha majoria del govern que en voldrà. Per tant, fa falta que Compromís VULGA, a diferència del que vol Compromís de Tavernes.

SENYORS I SENYORES, ACÍ NO ENS XUPLEM EL DIT, val?

Anònim ha dit...

Si es fan bous a Simat és perquè l'alcalde d'EUPV vol. La llei és molt clara de qui te totes les competencies i està hui dia de tal manera que te poder absolut i pot prohibir-los sense problemes.
A mes, si els meus socis de govern m'obliguen a anar contra els meus principis, una de dos o els deixe sense competencies o jo dimitisc,
Tot el demes son justificacions sense trellat i tot per no voler reconeixer que EUPV te dos vares de medir: quan governa i quan no governa.
I per a falsos i hipocretes que diu algu EUPV: on tinc l'alcaldia com Simat i Barxeta bous i això ho pague jo. On no governe em manifeste contra els bous. I no li pegues més voltes perquè eixa es ara per ara la realitat.

Anònim ha dit...

No comprenc perque la manifestació s'ha fet en la plaça major i no davant la plaça de bous. No sé si es perque es tenia que beneficiar algun bar de la plaça perque amb la gent que anava i amb la calor que feia aixi tenien que prendre refrescos i cerveses.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que les denuncies ho hauràs de fer a la Policia Local que té sonòmetre per a fer mesures de so.

Quan al que preguntes, no estem segurs, pero suposem, o siga només suposem, que com la plaça es de titularitat de l'Ajuntament hauràs de tindre el seu permis, despres justificar l'activitat per a que el donen permís d'activitat en un espai public, complir tots els requisits que mana la llei d'espectacles a l'aire lliure, i pagar les tases d'ocupació de via publica, entre altres que hauran d'atendre a la seguretat dels espectadors i tot el que comporta fins i tot en atenció mèdica, etc. etc.

M.josé ha dit...

No es va fer en la plaça de bous perque per primera era pacífica i supose q sabràs el q implica anar allí i per segona on s.han fet sempre les manis??

Anònim ha dit...

Allí en la plaça tots mes juntets es notava menys el gran fracàs, per que ajuntar tan poca gent i la mitat de fora és un fracás.

Anònim ha dit...

Hi ha algun antitauri que per justificar l'evident fracàs de la concentració diu que les xifres que heu donat en la Cotorra son falses, i que vosaltres i el Levante-EMV conteu com conteu, arreu i com vos dona la gana de malament.
Jo A Quim, un conegut anti bous, ahir va donar com a numero de presents 130 i deia que els havia contat allí mateix in situ. He fet un recompte de les fotos, he posat un punt roig damunt de cada assistent i no passen de 130.
De tota manera siguen 130, 150, 180 o els que siguen, un total fracàs amb una plaça buida per a un acte convocat per dos partits polítics i dos entitats animalistes, una d'elles d'ampla presencia en tota la comunitat valenciana.
I ja que estem, ara a esperar que facen la concentració també en Simat, en Barxeta i en tants pobles on els partits convocants formen part del govern.
Que no és Tavernes l'unic poble on fan bous.

Anònim ha dit...

Els animalistes diuen que la plaça dd bous t le llum i aigua sense cost. Sabeu si és cert? http://www.ondanaranjacope.com/noticias/id41313-mas-de-200-personas-no-apoyan-los-toros-en-tavernes-de-la-valldigna.html

Anònim ha dit...

Hui dilluns també fan bous?

Anònim ha dit...

Tu qui creus que s'ha beneficiat???
Un bar anomenat oliera
Ho tenien tot programat

Anònim ha dit...

A l'altra la organitzes tú i et beneficies. Bar Encarneixon?
A vorem la Cotorra tolerant amb els comentaris que no aporten res com este.
O com l'anterior de la oliera.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres som molt tolerants. Mira per on també publiquem aquest comentari, que tampoc aporta res.
I ja veus, tampoc mai en els nostres articles no hem insultat a ningú, quan nosaltres hem hagut de llegir assassins, cabrons, malparits, fills de puta, etc dirigits a la gent que vol bous per part de qui no pensa com ell, fins i tot a nosaltres ens han tractats de rates i alguna coseta més.
I mira si som tolerants que no hem volgut tirar les coses endavant i hem callat. Al cap i a la fi, els autors han quedat ben retratats en eixos comentaris de facebook.