L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de setembre del 2016

ACTUALITZAT: Avui dijous a les 8 de la vesprada s'inicia el IV Cicle d’Economia i Territori



El IV Cicle d’Economia i Territori s'inicia el pròxim dijous, dia 29 de setembre, amb una interessant xerrada sobre el potencial turístic dels jaciments arqueològics. L'acte servirà per a donar a conéixer els resultats de la campanya d’excavacions de la cova del Bolomor en el 2016, on hi ha troballes de gran rellevància que s'hi mostraran

I si parlem de jaciments, en el cas de Tavernes hem de parlar del màxim referent a nivell europeu sobre l'ús del foc per l'home, o siga, el jaciment paleolític de Bolomor com a possible centre no només d'activitat cultural i científica sinó del turisme a Tavernes i la Valldigna.

És el tema que abordaran experts com Josep Fernández, director de les excavacions a la Cova del Bolomor, i Evarist Caselles, cap de gestió turística de València Turisme, i Carles Ferrer, conservador del Museu de Prehistoria de València.

El títol de la xerrada és “Bolomor/Atapuerca. Oportunitats per al turisme de jaciments arqueològics” i focalitzarà el potencial cultural i científic dels jaciments arqueològics, especialment, en la Cova del Bolomor, com un excel·lent recurs turístic de Tavernes. S’explicaran les propostes per a la gestió del jaciment amb la finalitat d’activar l’economia i aconseguir un turisme de qualitat, així com el model que s’ha desenvolupat a Atapuerca.

A més, s’abordarà el paper de les administracions implicades en posar en valor estos recursos i ajudar a aconseguir identificar-los com a productes de qualitat. Així, s’augmentarà i es desestacionalitzarà l’oferta turística valenciana.
El cicle d’Economia i Territori a Tavernes inicia la quarta edició. Es tracta d’un cicle de conferències dutes a terme per la Regidoria de Foment Local i la Universitat Politècnica de València, relacionades amb la difusió d’idees i accions vinculades amb el foment de l’activitat econòmica en la ciutat.