L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 de setembre del 2016

El cas Atapuerca: tota l'explicació dels fets sobre els quals la Fiscalia ha demanat informació.



“És normal que davant una denúncia com la del PP la Fiscalia vulga investigar. M'alegre i em sembla correcte que Fiscalia vulga contrastar l'acusació. Els portarem tots els documents i així es demostrarà la veritat d'aquesta polèmica” són manifestacions de Jordi Joan que arreplega avui el diari Levante-EMV tres conèixer-se que la Fiscalia va a sol·licitar informació sobre aqueixa denúncia.

L’alcalde de Tavernes ha explicat en el diari que l’actuació del fiscal no implica ni que estiga investigat ni imputat, sinó que simplement la Fiscalia com a garant de la legalitat i davant la denúncia del PP, sol·licitarà informació sobre els fets.

L'alcalde atribueix la denúncia el PP a un intent de “desviar l'atenció i embrutar a tots els partits quan són ells els que estan tacats de corrupció” . 

Jordi Joan ha remarcat al diari, tal com va explicar en la assemblea local de Compromís  fa uns dies, que  quan torna de vacances és ell mateix i el seu secretari titular (que havia estat de baixa) qui se n’adonen  de l'error de cobrament en la dieta de 239 euros. Immediatament, l’alcalde torna la dieta a les arques municipals.

L’informe d’Intervenció és a posteriori de la devolució i es fa per tancar l’expedient de devolució. Eixe informe  no diu res d’actuació d’il·legalitat, com ha dit la premsa,  sinó que és l’informe de l'esmena de l’error en el pagament de dieta. La premsa i el PP han arribat a dir que la intervenció va fer un informe d’irregularitat de factures, cosa que és totalment falsa.

 El bo del cas és que quan la portaveu del PP demana informació a Intervenció, ella ja sap (perquè és informada pels funcionaris) que l’alcalde ha tornat els diners. Intervenció li va indicar que l’expedient estava tancat i li va facilitar l’informe d'esmena de l’error. També sabia la portaveu que la factura de l’hotel havia estat rebutjada pel gabinet de l’alcaldia i que ni s’havia pagat ni s’havia dut a tràmit, però la va demanar i emportar a pesar que els funcionaris li van dir que no tenia cap valor.

A pesar de tindre tota eixa informació, la portaveu del PP la va amagar i va anar a València a fer una roda de premsa contant totes les mentides que va voler i el que es més greu dient que el viatge de l’alcalde i els regidors Josep LLàcer i Noèlia Alberola  era un viatge privat.

En la reunió al col·lectiu, tant Jordi Joan, com Josep Llácer i Perfecto Benavent es mostraren molt decepcionats pel tractament que la premsa estava donant a l’afer, i on nomes s’havia arreplegat i publicat la versió del PP, no mai la versió dels afectats, a pesar que la coneixien i era perfectament comprovable que era un viatge oficial, que les dietes s’havien tornat i que l’Ajuntament no havia abonat res dels acompanyants. De fet en les noticies d’ahir s'afirma que l'alcalde va tornar les dietes després de la denúncia del PP, cosa que és incerta.

Un altre aspecte que Jordi Joan va confirmar al seu col·lectiu és que l'Ajuntament de Tavernes no ha pagat ni un cèntim d'euro per despeses dels familiars que van acompanyar als regidors en el viatge oficial. De fet, l'Ajuntament no ha pagat ni les despeses d’estància dels regidors, ja que davant la falsa polèmica muntada pel PP amb els familiars van decidir pagar-los de la seua butxaca.

La multa del viatge oficial 

L'alcalde també nega la versió del PP de que el regidor Perfecte Benavent es va identificar com a conductor del vehicle que en viatge oficial va ser multat per un radar. Al col·lectiu local va assenyalar que la denúncia no comportava l'obligatorietat d'identificar el conductor per no haver-hi pèrdua de punts i que l'actuació de Perfecte Benavent es realitzava per la seua condició d'alcalde en funcions i regidor responsable d'Hisenda, i per tant responsable dels pagaments.

Perfecte Benavent actuava com a competent per a pagar la denúncia feta al cotxe oficial i  va prendre la decisió de pagar-la de seguida per obtindre la bonificació del 50% i amb el compromís d'identificar el conductor perquè  abonara la multa. Tots aquests fets es produeixen amb l'alcalde de vacances i de viatge a l'estranger, i a l’endemà de la tornada i en ser informat de la multa, va pagar els 50 euros.

Perfecte Benavent i Intervenció, segons es va explicar, van informar i van aclarir a la portaveu del PP, Eva Palomares,  tots els detalls del pagament de la multa i perquè i en qualitat de què havia firmat Perfecto  Benavent el pagament.

Malgrat açò, i de que també se li va confirmar a la portaveu del PP que la multa havia seguit el procediment habitual de les multes de trànsit a vehicles municipals,  l’endemà feia una nota de premsa per acusar a Perfecto Benavent d'usurpació d'identitat i  fer que l'Ajuntament pagara la  multa de l'alcalde, quan ja sabia que Jordi Joan havia abonat la multa dels seus diners.

Denúncia al PP per possible denúncia falsa

Segons es va dir en la reunió del col·lectiu, els afectats han consultat l’advocat i s’estan plantejant la presentació d’una denuncia contra el PP per haver efectuat una denuncia falsa, donat que com hem explicat i es va explicar en l’assemblea del col·lectiu, la portaveu coneixia tots els detalls i tenia tota la informació exacta i real de la Intervenció Municipal. 

Nota: Tota la informació de fets que ací transcrivim foren explicades a  l'assemblea de Compromís, on l'alcalde va confirmar que tot ho havia explicat en llargues converses a la redacció de Gandia i València del Levante-EMV i a la redacció en València de Las Provincias, sense que mai es publicarà, d'ací la decepció, per dir-ho finament, dels afectats amb les publicacions en premsa. A hores d'ara, com podeu comprovar, tampoc no s'han publicat.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Afortunadament existeix aquest i d'altres blocs on poder informar-se, atès que la premsa tradicional ens ha demostrat ser partidària.

No obstant això pense que qui va pagar immediatament la denuncia es va precipitar, trobe que el més correcte seria buscar qui ha fet la infracció abans de pagar-la. El descompte del 50% és cosa de l'infractor, no del consistori.

D'altra banda, i pensant que al ser humans cometem errors, paga la pena que aquests
"errors" afecten solament 50 euros (en realitat zero) i no de milions, com hem estat acostumats els habitants de Tavernes.

Veïna ha dit...

L'actitud política de la nova cap de PP de Tavernes farà pareixer bona la de l'anterior. Però no crec que tan sols siga iniciativa pròpia sinó instruccions generals del seu partit. La campanya del PP és pot resumir en tres frases senzilles : "Gobernar és difícil" ( frase de Mariano). Furtar tots furten (per això hi ha que enfangar els que no estan enfangats). Nosaltres som els únics que vos podem salvar de la ruina (el España va bien, d'Aznar). I tenen molts diners per que totes eixa política isca en els mitjans de comunicació; i malauradament la gent pensa que el que veu en la tele o llig en premsa és la veritat. Però sols és la veritat de qui paga.

Anònim ha dit...

Cal considerar també que la denuncia va a nom de l'Ajuntament en ser un vehicle municipal. I l'Ajuntament segons es diu la paga tot seguint el procediment habitual que s'usa per pagar eixes multes.
No obstant i pel que sé mai un funcionari o empleat de l'Ajuntament ha pagat una multa si anava en un vehicle municipal que feia un treball o tasca oficial de l'Ajuntament.
I això no és cosa de l'Ajuntament només, passa a totes les empreses que es fan càrrec de les multes fetes pels seus treballadors en viatges de treball.
Per tant, si he de fer cas al que conec, l'alcalde seria la primera persona de l'Ajuntament de Tavernes que ha pagat una multa, encara que fora de 50 euros, quan anava en vehicle oficial i en una tasca oficial.
Una cosa estic ben segur: un alcalde del PP no l'haguera pagat, sino que s'haurien fet carrec les arques municipals.Segur i ben segur.


Anònim ha dit...

Amiga veïna, et recorde que la subdirectora del Levante-EMV fa només uns mesos que era la cap de premsa de la Presidencia de Puig, tasca que va deixar per a ser la subdirectora del diari.
Amb això està tot dit.

Anònim ha dit...

Deixem a fiscalia que investigue.

Anònim ha dit...

Partidària de què, 20:50? Es diu "partidista", artista!

Anònim ha dit...

sr/Sra anònim de les 23:48, quan diu ’Per tant, si he de fer cas al que conec, l'alcalde seria la primera persona de l'Ajuntament de Tavernes que ha pagat una multa, encara que fora de 50 euros, quan anava en vehicle oficial i en una tasca oficial.' Igual caldria ampliar més els seus coneixements, del que jo conec, moltes empreses en les que he treballat, les infraccions de trafic, tot i queen vehicles 'd'empresa', s'identifica i carrega la multa a l'infractor, l'empresa no mana els seus treballadors que incomolisquen les normes de trafic.
Altra cosa, per exemple, seria q muktaren x no portar triangles de senyalització d'emergencia, o xaleco.... cosa que es suposa que hauria d'estar al cotxe oficial o d'empresa, en este cas, si que pense que s'hauria de fer carrec l'empresa o ajuntament si un empleat fora sancionat.

Anònim ha dit...

Ja li ho he dit i li ho repetisc: l'alcalde seria la primera persona de l'Ajuntament de Tavernes que ha pagat una multa, encara que fora de 50 euros, quan anava en vehicle oficial i en una tasca o viatge oficial.

Anònim ha dit...

Si els fets són com digueu crec que eixa denuncia contra el PP ja la tindrieu que haver posat.
Espera que la portaveu no se n'ixca de rositas amb el comportament que ací s'explica.

Anònim ha dit...

anònim de les 3:02:00 gràcies.
partidari -ària: "Addicte a una persona, a una causa, a una doctrina."
partidista:"Persona que practica el partidisme, que n’és partidària"

Deuries de tornar a llegir l'article, no és difícil entendre el motiu que em fa pensar que és partidista. Especialment, et recomane la part on diu que s'han enviat les explicacions als mitjans i no les han publicades.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté pot pensar el que vulga i considere, però rebutgem totalment el qualificatiu de "partidista". Els fets són com són, i a més hi ha funcionaris de l'Ajuntament que els poden confirmar, i suposem que els hauran de confirmar si cal bé mitjançant informe a fiscalia o bé en un hipotètic judici.

Quan a la frase "han enviat les explicacions als mitjans" és gratuïta i no correcta.
Ací hem dit que l'alcalde va dir a l'assemblea que havia tingut llargues converses amb redacció a Gandia i Valencia del Levante-EMV i amb redacció a València de Las Provincies explicant-los més o menys el que ací hem publicat, i no va ser arreplegades en les publicacions que els esmentats diaris feren la darrer setmana d'agost. I d'eixes converses i el que ell va explicar per telèfon hi ha testimonis.

I com es pot comprovar, hi ha diari que continua més o menys publicant el mateix, la versió del PP que ja va publicar en aquells dies a pesar de que, com afirma el diari, ha tornat a parlar amb alcalde arran de que la fiscalia anava a demanar informació. I és de suposar que l'alcalde els tornaria a explicar la seua versió dels fets, la que ací hem publicat i que no hem vist en cap lloc.

Anònim ha dit...

A qui volen denunciar?

Anònim ha dit...

Treballe en l'administracio publica. No importa quina, totes son igual. Si eixa multa no es paga en eixe moment, hi ha un 99.5% de probabilitat que es pague en recarrec.

Anònim ha dit...

Senyor de la Cotorra, sóc el del primer comentari i el de les 10:54:00.
Com a aclariment voldria dir que estava parlant de la premsa tradicional, s'ha de llegir el primer comentari per a entendre el de les 10:54:00, no he estat molt encertat al no especificar a que em referia com a partidista. No trobe que aquest article siga partidista.
Jo vinc ací quan vull veure l'altre punt de vista, per que sempre hi ha més d'un. Abans de la Internet no teníem aquestes opcions, és d'agrair l'existència d'aquest bloc, com d'altres.
D'una banda esperem que la premsa tradicional siga objectiva i s'ha demostrat que no ho és.
D'altra banda s'espera que un bloc siga més subjectiu i per tant partidista.
Ningú espera llegir un article de crítica al govern actual (o al seu partit) en aquest bloc, com tampoc s'espera llegir cap article de crítica al PP en altres blocs o diaris de tavernes. I no ho esperem per que no ha passat mai.
Pel que a mi fa ho he trobat molt ben aclarit.

Gràcies i disculpeu-me si he desviat la temàtica del fil.

Anònim ha dit...

Això realment no té cap sentit. Si en compte de ser una multa de 100€ amb descompte del 50%, fora una amb retirada de punts o una cosa més greu, a qui afectaria? Al conductor evidentment. Crec que ací hi ha hagut certa precipitació per a fer les coses de forma totalment innecessària.

La Cotorra de la Vall ha dit...

També li demanem disculpes per no entendre exactament què volia dir.
Realment no ens ho posava fàcil saber a qui es dirigia, si a la premsa o a nosaltres.

I sempre ho hem dit: açò és un blog amb una línia concreta, mai no ho hem amagat.

Una cosa si que hem dit i repetit: mai no hem fet cap informació sense tindre la certesa que allò que deiem era veritat.

I la informació que ha demanat la Fiscalia acabarà com acabarà, però unes coses si que podem dir-li que són certes:

- que a la portaveu del PP se li va explicar tot el referent en la multa, tant per part dels tècnics d'intervenció com del regidor Benavent, i no va fer cas.

- També se li va dir que l'expedient de les dietes de locomoció estava tancat una vegada subsanada l'errada de les dietes.

- També se li va dir que la factura de l'hotel s'havia rebutjada, no s'havia tramitat ni es tramitaria. I la va demanar i no va fer cas.

- També es fals que l'informe d'Intervenció diga que s'havien comes irregularitats.

Tot aclarit per la nostra banda.
Salutacions

PD: Malgrat el que alguns volen fer creure, ací som un equip.

Anònim ha dit...

Precipitació de qui? No s'enten

Anònim ha dit...

La Cotorra atacant els seus partidaris (que no partidistes) i tot. Jo sí que havia entés, i perfectament (no calia ser un geni) a qui es referia mr.Anònim en els seus dos comentaris, de fet m'ha resultat xocant la resposta de la Cotorra. Massa desconfiança i suspicàcia veig jo... que què passa??

Anònim ha dit...

El Cas Atapuerca ha creat una crisi de reputació important

La Cotorra de la Vall ha dit...

Passar, anònim de les 8:55, no passa res. Simplement que aclarir les coses no costa res, i com que no som uns genis... doncs, mira no ho havíem entés.
Si no haguéssem publicat el comentari, com altres fan en el seu blog (ja ens enténs) no hauria calgut tanta explicació, amb la qual cosa es demostra que ací caben tot tipus de comentaris redactats com pertoca.
I de suspicàcia res.
Si nosaltres el diguérem la quantitat de comentaris que rebem, totalment impresentables perquè només es limiten a insultar...
Salutacions.

Veïna ha dit...

Una moneda d'un euro pot tapar un elefant. Simplement cal posar la moneda justet davant d'un ull i tancar l'altre. Felicitacions al PP que ho ha aconseguit. Això sí la moneda del euro l''hem posat entre tots.

Anònim ha dit...

Llàcer i Jordi podrien tindre justificació, d'ahí a comitiva de 6 persones, a sant de que? que pinta Noelia? perquè no apareix a les fotos inicialment? perquè s'ha sabut de la seua participació despres de la denuncia del PP? quina necessitat hi havia que, per exemple, aquesta regidora fera el desplaçament?

La Cotorra de la Vall ha dit...

El primer que cal saber és que, si no ens han informat mal a nosaltres perquè papers per ara no hi ha, és que el PP no ha presentat a Fiscalia allò que en termes judicials és una denuncia formal, sinó simplement li ha donat compter d'uns fets. D'aci que ara Fiscalia demanarà informació per comprovar si es cert el que li ha dit el PP o no. Ara ni l'alcalde ni cap regidor està imputat, ni investigat, ni hi ha res contra ells.

El segon que cal saber és que Noèlia Alberola és la tinent alcalde delegada de Cultura i va anar a Atapuerca per eixa condició i atés que la regidora Encarna Mifsud no es podia desplaçar.Per saber que Noèlia Alberola és la responsable amb firma només calia consultar l'organigrama municipal.

I això de que no se sabia que havia anat, suposem ho diràs per tu mateix, pel PP i la premsa. Molta gent si ho sabíem.

Per què no ix a les fotos inicialment? Perquè no va voler eixir igual que tu no has volgut tampoc fotografiar-te i firmar amb el teu nom.