L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de setembre del 2016

L'Ajuntament invertira 370.000 euros en millores en el Carrer la Barca


L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, indicava en la signatura del Pacte per una Mobilitat Urbana Sostenible i Segura, la pròxima engegada de projectes que compliran els objectius d'aquest pacte.

Els tècnics municipals de l’Ajuntament de Tavernes ultimen dos projectes d’execució en el Carrer la Barca: un primer projecte de 200.000 euros -denominat “Reurbanització del Carrer la Barca en el tram de la zona Sequers- actuarà  des de l’encreuament amb el Carrer Mestre Serrano fins el cementiri, mentre que el segon projecte (177.000 euros) millorarà l’encreuament amb els carrers Travessera de la Mar i Mitja Galta. 

Carrer la Barca
  
Primer projecte 

La inversió de 200.000 euros per al projecte “Reurbanització del Carrer la Barca en el tram de la zona Sequers” és fruit de les propostes de les reunions de barri veïnals. L’execució de l’obra solucionarà els problemes que des de fa moltes dècades té el carrer i on anteriors governs mai no havien actuat: la situació dels arbres, que aixequen les voreres, les destrossen i les deixen en molts trams intransitables amb evident perill de caigudes per als vianants, així com es procedirà a la reparació general d’eixes voreres. 

Aquesta obra es finançarà  per la baixa de 100.000 euros per a obres en la carretera comarcal CV-50, que s’ajornen a l’espera de l’estudi de la Generalitat per regular el trànsit al seu pas per Tavernes i una altres 100.000 euros de la partida “Inversions en vies públiques - Pavimentació”. En total 200.000 euros d'inversió.


 
Segon projecte 

Serà el projecte “Millora de l’accessibilitat en l’encreuament del Carrer Mitja Galta- Carrer La Barca", obra demandada de fa dècades pels veïns de la zona i per l'Associació de Veïns La Valldigna i per Valldigna Accessible, però que mai cap govern anterior va mamprendre. 

L’objectiu és millorar l’accessibilitat, la construcció d’embornals per evitar problemes amb l’aigua de pluja, i l’ampliació de les voreres del Carrer Travessera de La Mar entre La Barca i el Carrer Major.

Aquest projecte té un pressupost de 177.000 euros i finança en part del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació (PPOS) i una altra part de 17.733 euros provinents del pressupost municipal. 

Els tècnics treballen per acabar els projectes i procedir a la licitació. Els projectes, i sobre tot el segon, ajudaran a  millorar la l’accessibilitat a Tavernes, un problema derivat de ser una ciutat amb una gran part del casc urbà construït sobre la falda baixa de la Muntanya de les Creus, especialment a partir de la línia urbana que formen el Carrer Major, Plaça Major, Sant Agustí i Sant Josep. 

El govern municipal de Compromís, serà el que més inversions haurà dedicat a la millora de l’accessibilitat a Tavernes, en un temps d’alcaldia de només cinc anys.

 Aquests dos projectes van ser aprovats en el plenari del passat mes de juliol  i van rebre el suport de tots els partits excepte del PP. Ací podeu trobar tota la informació sobre els projectes en el plenari  
 
El PP no va recolzar els projectes (fotografia plenari de juliol)

El PP no va votar a favor 


El PP va ser l’únic partit del consistori que no va recolzar en el plenari de juliol les dues propostes del govern de Compromís i es va abstindre amb el pobre argument de que no votava a favor perquè els diners es prenien de la partida general denominada “Inversions en vies públiques pavimentació”. 

Cosa lògica no? És normal que una inversió en la via pública es financie de la partida destinada a inversions en vies públiques i pavimentació. Veritablement és un altre el problema: el PP continua amb el  pla iniciat en el 2011 quan va perdre l’alcaldia, i majorment es posiciona en contra o s'absté davant de qualsevol projecte o millora proposada per Compromís.

 I exemples hi ha molts (en contra pintura de carrers, en contra de la millora del llac en la platja, en contra de ....), que no anem a enumerar tots per no fer el llistat quilomètric.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa falta fer eixa obra. A vore si la fa alguna empresa del poble i dona faena als del poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si per l'import dels projectes (200.000 i 170.000 euros) i per llei cal fer un concurs d'adjudicació obert, es pot presentar qualsevol empresa de qualsevol lloc, presentar la seua oferta i després, com sol passar, la que millor preu oferesca serà l'adjudicatària.

Recordem que de vegades les coses no són com pareixen o com alguns partits les pinten. Per exemple, cap empresa del poble es va presentar al concurs d'adjudicació de la pintura dels senyals dels poble (120.000 euros.).

I estaven avisats i convidats a participar-hi les empreses del poble de pintura!!!.

I en eixes condicions, si no hi participen, no es pot adjudicar a cap empresa del poble. Doncs bé, els de sempre ho van criticar i van ser capaços de dir que Compromís no dóna faena als del poble.

Anònim ha dit...

Al carrer Nou està previst fer alguna millora en algun moment d'ací a 10 anys? Perquè personalment crec que està molt pitjor del que pot estar el carrer la barca.

Anònim ha dit...

El carrer Nou i els voltants també necesiten obres de millora. Hi ha algo previst?

Anònim ha dit...

S'ha dit moltes voltes que els arquitectes calculen en 6 milions el que val apanyar i arreglar tots els carrers. Per tant, poc a poc.