L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 12 de setembre del 2016

El PP va dedicar 60.000 euros a reformar i equipar la casa del president del TSJ valencià

Camps i de la Rua
Compromís ha tingut accés a les factures en electrodomèstics abonades per la Generalitat entre els anys 1999 i 2010 per a equipar la casa del president del Tribunal Superior de Justícia quan fou habitada per Juan Luis de la Rúa. Un habitatge en l’última planta de l’edifici del TSJCV a València, de 300 m2 i amb capella per a cerimònies privades, que ara no ocupa la seua successora en el càrrec. 

Aquestes factures se sumen a les que Compromís va aconseguir per sentència judicial sobre les obres realitzades en l’habitatge sufragades per l’administració valenciana. El PP havia negat a Compromís donar-li accés a les factures de les reformes realitzades en la casa on vivia de la Rúa i la seua família. La documentació no va incloure les despeses en electrodomèstics, que ara sí que ha facilitat la Conselleria de Justícia després de la corresponent petició de documentació a través de Les Corts. Es tracta d'un congelador (495 euros), una rentadora (439 euros), un microones (269 euros) i una caldera (1.541 euros).

Compromís afirma que “el conjunt de factures mostra un clar tracte de favor del Consell del PP cap a les necessitats personals de l’aleshores president del TSJCV, Juan Luis de la Rúa, mentre que es mantenia la resta de l’edifici judicial en un estat ruïnós”. 

60.000 per reformar-li la casa i 34.000 per a despatxos 

Les factures sumen uns 60.000 euros i van servir per a reformar i equipar la casa i els despatxos del magistrat. Entre aquestes factures destaquen les de la renovació de la climatització de l’habitatge per 22.452 euros, 1.541,87 euros d’una caldera, 495 euros d’un congelador, 439 euros d’una llavadora o 269 d’un microones. A més, els despatxos de la Rúa tant en l’edifici del TSJCV com en la Ciutat de la Justícia també reberen altres inversions com els 29.000 euros en la renovació dels aires condicionats o els 5.080 euros que costà posar-li parquet al despatx de la Rúa en l’edifici del Tribunal Superior. 

Compromís afirma que els diners públics dels valencians i valencianes foren utilitzats pel PP de Francisco Camps com a ciment de la seua relació amb l’aleshores president del Tribunal Superior de Justícia, Juan Luis de la Rúa. “Aquestes factures descriuen una època nefasta de la nostra història i ajuden a contextualitzar les actuacions de Juan Luis de la Rúa per a afavorir l’expresident de la Generalitat en el cas Gürtel o la declaració pública “de més que amistat” que va fer Francisco Camps en favor del magistrat”.