L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 22 de setembre del 2016

Francisco Camps seria el recaptor de les mossegades i nexe d'unio amb la Caixa B de Madrid

Francisco Camps va actuar suposadament com a recaptador i nexe entre la Caixa B nacional del PP i les cinc caixes negres del partit en el País Valencià.

L'informe de la UCO revela el paper cabdal de l'expresident Francisco Camps en les operacions sota sospita i especialment en el saqueig de l'empresa pública CIEGSA, encarregada de la construcció de col·legis en el territori valencià, sobretot entre 2004 i 2007.

La UCO basa les seues conclusions en la confessió del penedit Marcos Benavent; en els enregistraments practicats al conseller delegat de CIEGSA i exvicepresidente de la Diputació de València, Màxim Caturla o al secretari autonòmic David Serra així com els informes de la Sindicatura de Comptes valenciana.

L'expresident autonòmic, Francisco Camps, va encomanar a Gerardo Camps controlar les adjudicacions i les comissions del 3% de cada obra amañada.

Segons el sumari, existia una autèntica disputa entre diferents dirigents valencians per a obtenir la seua part del pastís en negre, perquè segons Benavent "després de tota adjudicació hi havia una comissió" i "tothom volia aconseguir-les". Aqueixos diners nodria les  cinc caixes negres del partit en territori valencià.

L'informe apunta al fet que els principals dirigents del PP valencià tenien coneixement de les pràctiques il·lícites i tractaven de col·locar a les seues pròpies empreses amigues amb l'objectiu d'obtenir lucre per a si, a tercers o per al partit.

És el cas de l’exconseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, que va intervenir en algunes adjudicacions sota sospita des de CIEGSA, o el també vicepresident valencià, Víctor Campos, que al costat de Gerardo Camps "controlava" les grans adjudicacions i a més actuava com a "recaptador" regional del partit. Víctor Campos recaptava per a ell mateix i "molt per al borni", en referència a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. L'exdiputat del PP, Ricardo Costa, també influïa en les decisions suposadament corruptes de Caturla.

Ni Francisco Camps, Gerardo Camps o Font de Mora estan imputats de moment, però queden centenars de documents per examinar i nombrosos dispositius informàtics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot es sabrà.
Que tornen els diners.