L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 19 de setembre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quina oposició?


Les xerrades sobre la Versió Preliminar de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU) celebrades la setmana passada han donat molt a parlar. I encara en donen.

Una cosa que ens va cridar l’atenció es trobar-nos el passat dimarts amb tots els regidors del PP a la xarrada informativa de les associacions i veïns del poble. Val a dir que ens va estranyar, no per la presència sinó perquè ja ens direu que feien allí uns regidors després d’haver gaudit d’una complida i completa explicació en la comissió i en el plenari, amb la possibilitat de fer totes les preguntes als tècnics.

Tots els regidors no van a totes les comissions, però si a un regidor o a tot el grup municipal els cal informació sempre la poden demanar als companys que ha assistit que segur i ben segur la té tota, tots els documents i tots els informes que cal.

Per tant, ¿una reunió informativa als veïns on acudeixen els regidors del PP per informar-se d’una qüestió municipal? Que voleu que us diguem!. Potser siga la demostració de la tasca d’alguns regidors en l’Ajuntament. I ens plantegem si al final haurem de fer cas els comentaris que diuen que l’oposició apareix ben poc, per no dir quasi res a assabentar-se dels problemes i temes municipals. Excepte el regidor d’EU.

El bo del cas és que hem sabut que després d’eixa reunió els regidors del PP han anat aquests dies a parlar amb els tècnics d’urbanisme, presumptament d’eixa HMSNU. I d’eixa HMSNU ja es va parlar llarg i concret en una passada comissió d’urbanisme del mes de juny. Si fóra així, per a què van a les comissions d’urbanisme? Què fan allí? Preguntaren els dubtes aleshores? Vosaltres mateixos.

I si damunt ens trobem amb casos, com el del regidor Mario Enguix, on es demostra que de vegades no saben ni què es parla ni què s’ha votat... que més voleu que us diguem?

Tampoc no es comprén perquè als plenaris hi ha regidors de l’oposició que demanen al govern papers, documentació, expedients... quan tots els regidors del consistori poden accedir a tota la documentació i els tècnics tenen obligació de facilitar-los tots els expedients. Només cal anar a l’Ajuntament i demanar-los.

 Al final fa la impressió que alguns van a l’Ajuntament si la tasca comporta una dieta-indemnització a cobrar. I que conste: pensem que els regidors han de tindre les corresponents indemnitzacions per la tasca que fan. Però que la facen!

 De vegades escoltem a nivell de comentari popular: “Es que 200 euros per una horeta o horeta i mitja de plenari...”. Cal pensar que eixos diners no és pel plenari només, sinó pel conjunt de la tasca al llarg del mes que comporta l’assistència al plenari: consultar i estudiar els expedients, anar a parlar amb els tècnics, fer un seguiment del funcionament de l’Ajuntament... 

En conjunt, hi ha tasques col·laterals però el problema rau en que,  pel que comprovem, massa vegades no es fan. I després es demanen documents en el plenari o s'esdevenen situacions com la massa coneguda del regidor Enguix.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc quin problema hi ha en que uns regidors vajen a vore una xarrada informativa.
A mi em pareix correcte. Crec que tindrien que anar a totes les que convoca el govern. I no cobren per anar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixe no és el problema. El problema apareix perquè van a assabentar-se d'un tema que ja ha estat tractat, debatut i informat en comissió i en plenari i ha estat votat afirmativament per ells mateixos.

Si van votar afirmativament en comissió i plenari ¿No preguntaren tots els dubtes en comissió i plenari? ¿A què van ara a assabentar-se del tema en una reunió veïnal? Per què no anaren a la primera reunió de l'escoleta en la platja? No ens digues que van anar tots a la segona reunió a que els veieren, que ja seria massa.

El problema també apareix quan a l'endemà anaven de tècnic en tècnic d'urbanisme preguntant per aspectes del que s'havia parlat en la reunió la nit anterior.

Eixos són els problemes i no que vagen a una reunió informativa.

Pensem que ho hem dit clar en l'article. Ara si no ens vol entendre...