L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.038
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.761

dijous, 22 de setembre del 2016

La presidenta del PP, Isabel Bonig, en el centre d'una investigació de la Fiscalia


La fiscalia del País Valencià ha iniciat una investigació sobre presumptes irregularitats en contractes en diverses conselleries de la Generalitat Valenciana durant els anys de govern del PP. Una d'aquestes conselleries es la d’Infraestructures, Territori, Aigua i Medi Ambient, que estava dirigida per l’actual presidenta dels PP valencià i síndica a les Corts, Isabel Bonig. 

Ha estat una informació que s'ha dit avui en la sessió de control parlamentària pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Segons la informació que ha donat a les Corts l’informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes del 2013 hauria detectat presumptes irregularitats en expedients sense factura de despesa i absència de justificació documental de quina criteris s'haurien seguit per escollir els contractistes. En la denúncia de la fiscalia s’apunta a un possible incompliment de la Llei de contractes del sector públic per haver-se fraccionat factures. 

Isabel Bonig havia preguntat pel compliment del Pla Econòmic Financer del País Valencià i el president li ha indicat que com Bonig pot criticar la gestió actual "quan no deixen d’arribar denúncies de tot tipus" i que una de les darreres seria una demanda d'informació sobre contractes efectuats "de manera il·lícita o il·legal" en l'etapa que Isabel Bonig va ser consellera. El president li ha dit a la síndica del PP que no sabia si podrien fer les coses més eficients, encara que ho intentarien, per afegir que "una cosa que el govern no farà és robar".

El Tribunal de Comptes ha demanat al govern valencià informes sobre presumptes irregularitats a les caixes de la conselleria de Presidència, Agricultura, Economia, Governació així com a Infraestructures, aquesta última dirigida per Isabel Bonig.

La sindicatura ha observa 156 contractes menors, 89 dels quals serien per un import d’entre 17.000 i 18.000 euros, el límit legal per als contractes menors. A més, el Tribunal de Comptes ha detectat alguns expedients de contractes menors sense factura de pagament.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dimitirà?

Anònim ha dit...

No. En el Partit CorruPPte no hi ha dimissions.

Anònim ha dit...

I a Compromis tampoc

Anònim ha dit...

Normal, perquè no hi ha cap investigat, ni imputat ni en proces de jui. En el Partit CorruPPte a centenars. I els que venen encara darrere.