L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 21 de juny del 2014

Tavernes presta amb total garantia el servei de Salvament i Socorrisme en les platges des del passat dia 16.


La regidora responsable de l’Àrea de Contractació, Llum Sansaloni, de Compromís, ha adjudica el servei a Vadespa, l'empresa que ha obtingut la màxima puntuació entre les cinc presentades. El import de l'adjudicacio és 328.965,52 €, IVA inclòs i pel període entre el 16 de juny del 2014 i el 15 de setembre del 2015. Les bases d’adjudicació incloïen les millores exigides en el protocol “bandera blava” quan a aspectes mediambiental, de reciclatge i altres de formació i conscienciació ciutadana.

Llum Sansaloni ha explicat que "l'empresa ha augmentat també els recursos humans, materials i d’horaris, també en el bany adaptat que duplica horari, cosa que millora el servei. Una altra millora important afecta a la formació dels socorristes, i l'empresa ha iniciat la contractació del personal amb la titulació que s'exigira a partir del 2017."

La regidora de Compromís ha mostrat la seua satisfacció “perquè la nova adjudicació millora el servei que es venia prestant. Vadespa ha inclós en l’oferta un conjunt de recursos que milloren el servei als veïns i els turistes que ens visiten, tot en consonància amb les dues banderes blaves del nostre municipi”.

Llum Sansaloni ha confirmat que l'adjudicatària ha incrementat la dotació de personal en 2 socorristes a jornada completa tot l’estiu i en 2 hores l’horari en els mesos de juny i setembre. Una altra millora molt important, remarcava la regidora, "és que el bany adaptat amplia el seu horari a 4 hores al dia i s‘oferirà tot els mesos de juliol i agost". 



Vadepsa ha inclós com a millores en recursos materials una embarcació semirrigida amb motor foraborda de 40 CV, i equipament complet per als dos socorristes de tripulació, amb una valoració econòmica de 12.000 euros. També es dota el servei amb una moto d’aigua Yamaha Wave Runner, de tres places i 80 CV, i valoració econòmica de 12.000 euros.

Els vehicles destinats al servei s’incrementen amb 1 Quad Suzuki 160, dotat de bola de remolc, elements de rescats i farmaciola de primers auxilis para atenció a usuaris, amb valoració econòmica de 2.500 euros i 1 vehicle “tot terreny” marca Suzuki Vitara 4x4, que servirà de vehicle de transport per al coordinador i consta d’equipament de bola per a remolques, farmaciola, equip de transmissió i llums d’emergència, amb una valoració econòmica de 5.500 euros.

El servei de Salvament i Socorrisme de Tavernes comprendrà un mínim de set llocs de vigilància i dos punts de bany adaptat. El servei s’ha distribuït en tres temporades: la baixa, que comprén els dies festius de la Setmana Santa i el cap de setmana de Sant Vicent; la mitjana durant la segona quinzena de juny i primera de setembre i la temporada alta queda reservada per als mesos de juliol i agost. 

-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Perqué tenen una ambulancia del tipus S.V.A ( Soport vital avanzat), si no hi ha servei metge ni enfermería? Poden confondre als banyistes i als altres serveis de emergencia.

Anònim ha dit...

No es necessita metge ni infermer per a una SVA. Solament aquests professionals estan en el SAMU. Encara que els tecnics de una SVA hui en dia tambe estan ben preparats.

PD. Jo en la foto sols veig una simple ambulancia. Que deu ser com una TNA, per a transport.

Anònim ha dit...

Perdona que et diga la llei marca que hi han tres tipus d'ambulancies: T.N.A (transport no assistit) on sols va el técnic com a conductor , S.V.B (suport vital básic) on van dos o tres tecnics i S.V.A ( suport vital avanzat) on van un tecnic, infermería i metge.
Les nomenclatures SAMU i UVI son tipus d'ambulancies S.V.A, si vas algún dia a la platja fixat en l'ambulancia i voras com per algún costat ho posa " SOPORTE VITAL AVANZADO".

Anònim ha dit...

I jo et dic que el metge i infermer sols van en ambulancies tipo SAMU. A menos que hi haja un avis o qualsevol accident i el 112 mobilitze per exemple al metge i infermer del centres de salut amb la SVA o SVB. O també per a traslllats. Mai voras estos professionals dalt de l'ambulancia tot el dia i fent guardia com si que passa en el SAMU.

Anònim ha dit...

Altra vega... un SAMU es una SVA. No te res a vore , el equip d'atenció primaria pot ser mobilitzat pel CICU no pel 112 eixa primera, i si es mobilitzat ixirà en un SVB o un TNA. En altres comunitats el servei d'emergencies sanitaries també disposa de SVA i no precisament es diuen SAMU son SVA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no entenem malament, l'ambulància és un SVA, és a dir una ambulància que té una dotació especifica quan a recursos i aparells mèdics, però no cal que tinga de dotació un metge i infermer.


Si eixa ambulància és de servei oficial de la Conselleria i porta un metge i un infermer de dotació de personal es un SAMU.

¿Es així?

Anònim ha dit...

Aixi es, si fora de la Agencia Valenciana de Salut i tinguera de dotació personal a un técnic, infermer i metge sería un SAMU, si per eixemple fora a Murcia sería una UME ( Unidad médica de emergencias) , en tot aixó no deixa de ser un recurs SVA. Per a que siga un SVA l'ambulancia te que estar medicalitzada, monitor-desfibrilador i respirador automàtic, a part de la dotació personal que com bé ha dit és un técnic, infermería i metge.
En conclusió al que veniem diguent, si l'ambulància del servei de socorrisme al exterior es identificada com a SVA i no cumpleix algún dels requisits d'abans, no es pot tractar d'un recurs SVA i poden confondre.