L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de juny del 2014

Per què s'inunda la platja de Tavernes? Les respostes

L'alcalde Jordi Joan ha explicat als mitjans de comunicació quines són les causes per les quals s'inunda la platja de Tavernes. La roda de premsa ha estat gravada. I l'alcalde parla clar, explica clar el problema i informa detalls i temes que no havien transcendit abans a l'opinió pública.

Jordi Joan torna a fer un altre acte de transparència, un més que sumar als molts durant aquesta legislatura de manera que ha aconseguit amb el seu tarannà i maneres de governar un veritable Ajuntament de cristall, un Ajuntament transparent que deixa a la vista de tots l'interior.

I així ens explica que tot l'inici del projecte és de l'any 2006, i com no es va incloure aleshores en les obres urgents del Pla Director i com es va dividir tot el projecte en dues parts: una que es iniciar l'any 2010 i es va acabar l'estiu del 2011, amb un col·lector que va vore reduït a la meitat el seu diàmetre, o siga 4 vegades menys de desaigüe del previst (simple matemàtica de càlcul de volum de cilindre) i damunt sense desaiguar i no portar a res.

I sabem que ara cal executar la segona fase, des de Luna Park al canal de Sant Pablo, i com per fer eixa obra que és la que permet desaiguar, calen tres permisos de les Administracions de l'Estat i de la Generalitat, i com des de fa tres anys l'Ajuntament està exigint i negociant els permisos, dels quals ja en tenen dos.

I explica l'alcalde com les previsions de la passada legislatura es van quedar molt curtes, i es van dedicar 700.000 euros quan executar el projecte costarà 1'5 milions, 800.000 euros més del que s'havia previst, i com l'Ajuntament després de pagar l'aparcament, i vore reduït 1'2 milions els ingressos per haver baixat l'IBI ha de buscar maneres i formes de finançament per iniciar l'obra quan l'Administració que falta, la Generalitat, done el permís que falta.

De tot això tracta el vídeo que podeu vore, un acte de sinceritat i transparència de cara als veïns perquè els vallers i valleres tenim el dret a saber.



-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr Alcalde, molt agraIt per la seua informació, que només fa questionar-me la professionalitat dels responsables del departament d'urbanisme. Perquè fa 7 anys no es comença pel que ara diu seria la fase 2?, ara l'aigua estaria evacuant-se correctament des del final de l'avinguda. Podriem saber l'opinio dels tecnics mulinipals, i si hi va haver pressions politiques per part de l'anterior govern per començar per on es comença?

Per altra banda, com a sufridor de les inundacions, crec que seria necessari buscar finançament per als 800.000€ de forma urgent per escometre les orbres per complet. PODEM!!!!

Només em queda agrair l'anterior govern les perles enverinades que va deixar (piscina i parquing) que han bloquejat la capacitat d'actuació del govern actual.

Anònim ha dit...

Per la pluja.

Anònim ha dit...

O siga:

Que l'Ajuntament va començar la casa per la teulada.

Es fa un colector que no a ningun lloc. (es fa una teulada quan no hi ha casa).

Es fa un colector quan no hi ha permissos per a desaiguar.

I ara que hi ha permissos no hi ha diners.

De cine. Per a enmarcar.

I de tot això no s'assenyala a cap responsable?.

Quina era l'opinió dels tècnics municipals respecte a la realització de l'obra en l'avinguda de la marina?

No s'exigeix cap responsabilitat, ni política?

Anònim ha dit...

Anonim de les 7:25

Si el finançament és molt fàcil i te'l diu l'alcalde:
- Com feia el PP posem eixos 800.000 euros dins del rebut de l'aigua potable i clavegueram
- Anul·lem la baixada de l'IBI
- Posem impostos especials per a pagar eixos 800.000 euros

Ara em dius tu quin t'agrada més.

I com a sufridor que eres, el que cal fer és dir propostes per a eixos 800.000 euros. Seria interessant que digueres les teues. Perquè tu pots, no? A vore si pots.

Què facil es vore els bous des de la barrera, i com diu l'alcalde porta tres anys de reunions amb totes les Administracions i ja veus on estem.

Anònim ha dit...

Recorde que la prioritat en les obres a fer no les marca el tècnic o tècnics municipals.
Les marca el polític.

Per tant deixem els tècnics tranquils, que ells no decideixen les inversions del poble, sino els polítics i en el cas que ens ocupa va ser el PP qui va decidir no iniciar primer que res tot el col·lector que el tenia ben clar i posat en el Pla Director, com diu l'alcalde en el video.

Una mes del PP, i sumem al parking, a la piscina, al carril bici...

Anònim ha dit...

Entre les feines dels tècnics municipas està les d'informar i fer propostes d'acord respecte de la legalitat, però també respecte de la conveniència o oportunitat d'acometre actuacions.

En matèria d'urbanisme moltes de les alegacions que es presenten per part de l'Ajuntament a plans directors o documents de planificació (pla general o plans supramunicipals) versen sobre qüestions tècniques que moltes vegades els polítics s'han de basar en informes tècnics.

Respecte d'aquest assumpte, passa el mateix.
Tant costa que ens diga algú quina era la opinió dels tècnics municipals?
Respecte de l'execució d'aquest projecte; quí va votar a favor o es va abstenir i qui va votar en contra?
Dels danys i perjudicis que l'execució d'aquesta obra i la prestació anormal del servei de clavegueram, qui te la responsabilitat?
Si la responsabilitat es de l'Ajuntament com a institució, tal com diu la Llei, per qué l'Ajuntament no deriva la responsabilitat respecte dels polítics que van votar a favor, o en el seu cas, respecte dels funcionaris si es que ho van informar favorablement, o simplement no hi van informar res en contra?
Algú ens podria donar eixes explicacions?

Anònim ha dit...

El PP que governava en el 2006. No crec ho faça.

Anònim ha dit...

Anònim de les 9:50:00
- Eliminació de despeses prescindibles; castell de festes, mascletades varies (falles, festes)
- Eliminació dels bous al carrer
- Ajust salarial dels "complements" dels tècnics que diuen "informar" per a que polítics prenguen les decissions
- Ajust salarial dels polítics
- Eliminació de les hores extres a tots els nivells, i ajustar feina a horari del funcionariat, amb criteris d'eficiència. Compensar per hores lliures arribat el supòsit i no complementar salari amb hores extres.

Poder-se es pot, el que falta es voluntat política, i exigir responsabilitats, no sols polítiques, a qui les tinga. Si tu tens números a mà, de ben segur que pots ser creatiu també, veritat?

Anònim ha dit...

A qui corresponga:
I la avenida no la volen netejar?
Dos dies desprès de la pluja les voreres estan brutísimes de terra arrastrada del passeig. No ha passat ningú ni de l'ajuntament ni de FCC per la avenida? Ningú ho ha vist?
Dona pena de vore.

Anònim ha dit...

Em pensava que series més imaginatiu i creatiu.

Jo propose:

- Fer un ERE i rebaixar un 50% els funcionaris existents.
- Despatxar a tots els agents de la PL. No cal forces repressives ni agents de seguretat.
- Prohibir el salari dels polítics. El polític cost 0. La dedicació a l'Ajuntament com a hobby.
- Eliminació de les Festes del Poble i tots els actes festius.
- Eliminació d'actes tipus teatres, concerts i demés en la Casa de la Cultura.
- Incrementar l'horari dels treballadors un 25% més.
- Parc automòbils tots fora. Com policies no en tindrem no calen els seus cotxes. Els treballadors de la brigada en bicicleta.
- Instal·lacions esportives del poble totes tancades per costar massa el seu manteniment.
- Aparcament municipal vendre'l o llogar-lo a una empresa que crie xampinyons.

Per a dir tonteries, les diguem ben grosses.

Anònim ha dit...

Oblidava

- Ajudes i subvencions a entitats locals totes fora, incluïdes les que es donen per Servicis Socials.
- Llums del poble totes apagades, a partir de les 10 de la nit.

Anònim ha dit...

Cuanta burrera.

No m'agrada la censura pero crec que no estem per sentir desficacis.

Anònim ha dit...


"Despatxar a tots els agents de la PL. No cal forces repressives ni agents de seguretat."

Estalvi del lloguer del local encara no utilizat per a res ;-)

Anònim ha dit...

Si ho dius pels comentaris de les 17:57 i 17:59 dels quals en sóc l'autor, no cal ni dir que estan fets de conya i per fer botar el personal i són una resposta al comentari de les 16:52 completament demagògic i populista.

Anònim ha dit...

cotorreta no se por qué este lavado de cara ahora de por mi culpa por mi gran culpa que presten el mostré alcalde inmolan sé de esa manera ara el mal ya está hecho no i ademes no es nuevo que la playa se inunde en estos cuatro años casi que lleva nuestro alcalde cada volta que llovía parecía Venecia

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que la platja quan plou mol s'inunda no és de ara: ha sigut de sempre perquè no hi ha col·lectors.

No es de ara ni de fa quatre anys, sino de vuit, de deu, de dotze3.

Tenim molt poca memòria: les obres en la platja no les ha fetes aquest alcalde ni aquest govern. Això ho sabem tots. Per tant la culpa qui la tinga.

Anònim ha dit...

No tinc res a veure en els comentaris d'abans però indepen
dentment del partit polític que cadascú siga, crec que es perd credibilitat amb les alabances i amb els crítiques descructives. De vegades amb una simple descripció la informació es poden guanyar més vots