L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.652
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.599

dijous, 5 de juny del 2014

Actualitzat:El PSOE trenca unilateralment el pacte de govern amb Compromís a Oliva

El PSOE d'Oliva va donar per trencat ahir el pacte de govern amb Compromís, formació que a través d'un comunicat ha negat que hagen estat ells qui han trencat el pacte. Una "ruptura" de govern atípica i estranya després que l'alcalde socialista, Salvador Fuster, confirmara que no retira les competències de Compromís, ni tan sola la d'Urbanisme i Ordenació del Territori, que ostenta els darrers anys Compromís, i ha estat l'espoleta de la crisi.

El problema és simplement un matís a l'hora d'abordar la finalització de les obres d'urbanització del sector Aigua Blanca IV. El PSOE afirma que és inadmissible que Compromís propose aprovar un text on l'Ajuntament assumisca errors i responsabilitats en el procés administratiu que es va seguir per a urbanitzar Aigua Blanca.

Compromís indicava ahir que la mala gestió de l'ajuntament durant anys és evident en diversos aspectes i solament pretenen que es reconega davant els propietaris, i més després de comprovar que han aparegut en els informes "fets molt greus" que incrementen els costos. Les obres iniciades en el 2006 van ser paralitzades al gener del 2008. El PSOE va tenir la alcaldia i govern a Oliva des del 2003 al 2011.

El PSOE diu que la responsabilitat ha de determinar-la un expedient administratiu que diga que va fallar en Aigua Blanca perquè, vuit anys després, el sector està erm completament. I en aquesta crisi de govern a Oliva els dos consideren que el millor és accelerar el procés i concloure la urbanització per a donar satisfacció als propietaris afectats durant anys per la crisi.

Compromís, a través d'un comunicat, nega que estiguen en contra de traure endavant un expedient de responsabilitat patrimonial per a quantificar els danys provocats als propietaris de Aigua Blanca IV. També neguen que aquest haja sigut el principal punt de desacord entre els dos grups polítics, i afirmen que al contrari va ser una de les aportacions que Compromís va fer en les negociacions del pacte. 

Els nacionalistes afigen que "si el problema del PSOE està a reconèixer que l'Ajuntament no va actuar amb diligència en Aigua Blanca IV, hauria d'explicar-ho i no donar arguments que no són la realitat".

Compromís assegura que ha realitzat nombrosos intents per a arribar a un acord amb el PSOE en la redacció d'aqueixa moció oberts a introduir modificacions, “però el no ha sigut sempre l'única resposta". Al temps han recordat que el PSOE va registrar unilateralment una moció sense informar ni oferir cap oportunitat d'acord a la resta dels grups polítics del govern. Malgrat açò, Compromís afirma que no posarà impediment per a donar el seu suport. 

Aigua Blanca IV ha sigut un escull important en les relacions entre el PSOE i Bloc-Compromís en les legislatures 2003-2007 i 2007-2011 amb alcaldia socialista. No s'arriben a acords per a finalitzar aquest sector que va començar en 2006 i aquesta paralitzat des de 2008. Queda per executar el 12%, la qual cosa suposaria un milió d'euros. 

El que realment volen els nacionalistes és que l'Ajuntament reconega la seua responsabilitat en la desastrosa gestió de la urbanització, cosa que reclamen els propietaris. I més, després de comprovar que han aparegut en els informes fets greus que incrementen de manera desorbitada els costos.

-Segons informació de Levante, Provincias, Cadena COPE, Safor-Guia
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc quimera que el PSPV ha donat ordre de retirada dels governs amb nacionalistes, els ressultats de les europèes .

Anònim ha dit...

Cuando las barbas de tus vecinos veas pelar...

Anònim ha dit...

Pon las tuyas a remojar.

Anònim ha dit...

Que ens podeu contar del que pasa a Tavernes?

Es cert el que es diu respecte del posible trencament del govern municipal i les discrepàncies del PSOE i Victor Borrás amb motiu de la preparació del pressupost?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La setmana passada darrera de maig el pressupost va quedar consensuat i tancat entre els dos grups del govern després de dues setmanes de treball.

Quant es consensua una cosa és per complir-la. I suposem que això és el que farà el PSOE.

Anònim ha dit...

El bon periodiste conta tot el que sap,no respons a res del que et pregunten, i saps de primera mà la reposta,sigues honrat i digues que no t'interesa contar-ho.
Periodisme i politic son dos mots incompatibles.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això és el que fem.
El bon periodista tot el que se li diu "off the record" es queda "off the record".
No et molestarà per tant que siguem bons periodistes.

Anònim ha dit...

Però sou periodistes? Pregunte.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Exactament igual que la gent que porta i escriu en la resta de blogs de Tavernes. Això sí, amb més experiència que el dia 12 fem 6 anys.

Si tu ho ets, de periodista, i vols col·laborar tens el nostre correu per enviar-nos allò que cregues convenient.