L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.652
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.599

dimecres, 4 de juny del 2014

El PP rebutja a Les Corts Valencianes unes esmenes de l’oposició que demanaven la paralització “immediata” de Castor



El PP ha impedit aprovar unes esmenes presentades per l’oposició a Les Corts Valencianes i que demanaven la paralització “immediata” en base als informes de l'Institut Geogràfic Nacional i de l'Institut Geogràfic i Miner Espanyol que relacionen l’activitat sísmica amb l’activitat de la planta de gas. 

Això passava aquest mati quan ahir de matinada es registrava un nou sisme de magnitud 1'7 en l'escala de Richter als voltants de la plataforma Castor ubicada enfront de la costa de Vinaròs (Baix Maestrat).

El PP havia presentat una proposició no de llei (PNL) que demanava al Govern paralitzar i tancar la planta quan concloguen els estudis encarregats i es confirme la “relació causa-efecte” entre la injecció de gas del projecte Castor i els sismes registrats en la zona. Ha estat la proposta aprovada i rebutjades les de PSOE i EUPV que demanaven la paralització immediata 

EU ha recordat que “la bomba del Castor l’han posat i l’han activada PP i PSOE” i demana no només el tancament sinó el desmantellament immediat i que les despeses no es paguen de les arques públiques, sinó de les butxaques d'aquelles persones que han permés la construcció d'aquesta bomba de rellotgeria que es diu Castor. 

Compromís ha subratllat que “l'única solució prudent és desmantellar immediatament perquè açò donaria tranquil”litat a les persones” recordant els sismes i els temps d’intranquil·litat que ha viscut el nord de Castelló i les terres de l’Ebre.

El PP i el PSOE es barallen per la paternitat de Castor 

El PP ha veia de “color rosa” i afirmava que “l’activitat ja no ofereix perill, està paralitzada i no presenta problemes" al temps que afirmava que “està totalment clar i patent que el Castor està aparellat amb el PSOE. El pare polític del Castor va ser el Govern socialista"

El PSOE ha replicat que “el xiquet va nàixer al 96 i els seus pares són Florentino Perez i José María Aznar”. Els socialistes han explicat que la tramitació del projecte va començar al 1996 quan es va publicar el decret signat per l’aleshores ministre d'Indústria i Energia Josep Piqué. 

També han recordat que  la llicència d’activitat és del 2012, signada per l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, del PP, i és amb el ministre José Manuel Soria quan comença l’activitat en la plataforma marina.
-