L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 27 de juny del 2014

Carta oberta de Vicent Bufante, cap del gabinet de comunicació, premsa i protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

Este dilluns 30 de juny, està previst el meu comiat com a cap del gabinet de Comunicació, Premsa I Protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Eixe dia, tenia preparat des de fa dues setmanes este missatge per enviar als mitjans de comunicació:

“Des de hui dilluns 30 de juny, les tasques de comunicació i premsa passen a estar gestionades directament des del Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Tavernes. Qualsevol necessitat i o informació, estaran ateses pel cap d'Alcaldia. Atentament:”

Però a rel de les informacions publicades pel diari Las Provincias, on en paraules del regidor socialista Víctor Borrás assenyala què la causa de la retirada del gabinet de comunicació estava motivada per “l'ineficàcia de gestionar correctament el gabinet”, he d'aclarir diversos punts en salvaguarda de la meua professionalitat avalada per quasi 30 anys d'experiència en mitjans de comunicació.

Mai he militat a cap partit polític. He treballat, al llarg dels anys, per mitjans i entitats controlades entre d'altres pel PP, PSOE, BLOC i EU. En Tavernes, després de les eleccions de 2011, em vaig reunir amb Jordi Juan, Carmen Canet i Karina Vercher per proposar la creació d'un gabinet de comunicació corporatiu que tinguera com a objectiu la comunicació, la informació i la transparència, sense línies partidistes, que posara a l'abast dels veïns què es feia amb els seus diners. I va ser precisament Carmen Canet, qui va donar l'OK final a l'inici del gabinet.

En estos quasi tres anys, la proporcionalitat de les diferents notes de premsa publicades ha segut clarament favorable als regidors socialistes (3) en detriment dels regidors de Compromís-Bloc (5). Així i tot, des de fa més d'un any, van començar pressions de la ma dels socialistes per suprimir-me com a responsable del gabinet de comunicació, premsa i protocol. Ha segut després de les eleccions europees quan les pressions van arribar al fet de indicar-li a Jordi Juan què si no em retiraven del gabinet, no anaven a aprovar els pressupostos d'enguany.

Fa unes setmanes l'alcalde em va informar com estava la situació, a la qual cosa li vaig dir què mantinguera com sempre, en les seues decisions, l'interés general de la ciutat, i que no dubtara en firmar el Decret de l'acomiadament si això redundava en un benefici pels ciutadans de Tavernes. Les coses com son. Amb honestedat i sinceritat.

Mai he incomplit els meus compromisos de confidencialitat amb els diferents mitjans de comunicació i entitats on he treballat, i no serà ara quan canvie la meua línia de treball. En absolut. Però el que no vaig a permetre és que interessos purament polítics puguen embrutar la meua capacitació professional. Acabaré les meues tasques este dilluns 30 de juny, amb el compliment al 100 per cent de les meues funcions desenvolupades full time amb disponibilitat 24 hores tots els dies de la setmana, amb una valoració positiva del compliment de l'acord contractual emprant la figura de personal de confiança per part de Jordi Juan i el seu partit de Compromís-Bloc, amb una valoració positiva dels membres d'EU, i una valoració positiva de la regidora Carmen Canet.

Atentament: 

Vicent Bufante
Comunicació, Premsa i Protocol.
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons el propi Bufante diu a la seua carta oberta literalment

"Ha segut després de les eleccions europees quan les pressions van arribar al fet de indicar-li a Jordi Juan què si no em retiraven del gabinet, no anaven a aprovar els pressupostos d'enguany.".

No us sembla això a una cosa pareguda a lo que va fer Karina fa ara poc més d'un any, quan es va negar a donar suport a l'aprovació del pressupost per no fer el que ella volia en unes partides del pressupost.

Si això es així, i no tinc per que dubtar de la paraula de Vicent Bufante mentre algú no ho desmenteixca, que que no es serio que es bloquege l'aprovació d'un pressupost per aquest motiu.

Seria bo que Victor Borrás explicara per què a tardat 3 anys i unes eleccions europees pel mig per tal de donar-se compte de que Vicent Bufante no es eficient en la seua feina.

El mes fort seria vore d'ací a poc de temps alguna persona vinculada a Victor Borras desenvolupant tasques al gabinet de premsa de l'Ajuntament.

Ja seria la risa.

Anònim ha dit...

no entencel 3 i el 5 en "la proporcionalitat de les diferents notes de premsa publicades ha segut clarament favorable als regidors socialistes (3) en detriment dels regidors de Compromís-Bloc (5)" algú pot aclarir-ho?
Pense que algú te ganes de prendre-li foc a la mexa... malament anem; encara queda un any de govern, esperem que no de desgovern!

Anònim ha dit...

i no em referia a Bufante... ehhh Victor?

Anònim ha dit...

Està clar el 3 i el 5.
3 regidors té el PSPV i 5 Compromís i per tant,en eixa proporció 3:5 li correspon al PSPV sobre un 37'5% del total de notes de premsa fetes i a Compromís el 62'5%.
Bufante diu que això no s'ha complit i que ha redactat i publicat moltes més notes del PSPV que de Compromís, quan són molt menys regidors.

beso,belo ha dit...

Anim Vicent la política té això, i treballar per als polítics poc crítics porten eixes conseqüències. Mai dimitiran ells primer per gestionar malament un partit. Culpes externes, sempre. Senzillament, gràcies i que tornes prompte

Anònim ha dit...

Dir-ho és fàcil, hauria de demostrar-ho. Per exemple, fent publiques les notes.

Anònim ha dit...

Les tens totes a la web de l'ajuntament. I si ho diu qui les ha fetes...

Anònim ha dit...

EL departament de comunicació es un dels puntals de l'ajuntament i segons qui el duga pot fer o no pot fer. Pense que si l'han fet fora serà per alguna questió que no estaria mal que Victor Borrás explicara, ja que està de moda la transparència.
Pot ser que ara l'ajuntament duga millor el gavinet de comunicació¿? Aixó es sabrà en un tres i no rés.

Anònim ha dit...

Tots els indicis duen a pensar que el Gabinet de Comunicació desapareix com a tal. Si hi havia una persona dedicada i ara no hi és.... adeu, Gabinet, no?

Desapareixerà crec que el BIM com volia el PP i la política de transparència dir-te que no es fa només amb un Gabinet de Comunicació.

Els partits si volen tenen massa mitjans per a poder comunicar-se i informar els veïns si volen i els interessa.