L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 24 de juny del 2014

Aquesta vesprada hem tingut aigua i pedra



Tres imatges de la borrasca
Ja feia temps que no plovia. I desitjàvem l'aigua. Potser, fins i tot ahir, algú de nosaltres la va demanar mentre es mullava els peus a mitjanit: que ploguera. Però al nostre país la pluja no sap ploure, com ens canta Raimon. I avui ho hem vist: en poc més de mitja hora hem tingut aigua i pedra. Una bona trompada que pot haver fet mal als conreus i sobre tot a la taronja, però això serà qüestió d'uns quants dies per saber-ho.




Imatges de la pedra caiguda i el senyal sobre una taronja
Ha plogut, sobre tot prop de la costa, i com sol fer quan hi ha tronada, es comença a formar sobre la plana de les Riberes, es va acumulant nuvolada i en xocar contra la serra de les Agulles pren el camí cap a la mar, per la zona costanera entre Cullera i la platja de Tavernes. Ja ho diuen els vells: Atenció a les tronades quan venen per Cullera. L'experiència d'anys ens diuen que són les pitjors, les que solen portar llamps, trons i pedra.

I és aleshores quan ens recordem dels Sants de la Pedra, Abdon i Senent. I ens encomanem a la seua protecció. No, no és Santa Barbarà ni és San Isidro Labrador, els nostres protectors, els que miren per les nostres collites que eixos són sants d'importació. 



Imatges de la platja

 I com sol passar quan cau una bona trompada, la platja i l'Avinguda de la Marina plena d'aigua. La mala planificació del projecte en la passada legislatura, sense col·lector per a desaiguar o amb un col·lector per sota l'avinguda que porta al no res. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu si asi al poble ha caigut pedra,jo no u he vist pero man dit que si?

Anònim ha dit...

i ni hi ha cap tecnic municipal encarregar que la despesa en aquest tipus d'obres tinga trellat??? es a dir, que colector desaigue correctament des de primer hora?? val, fases, però perquè no s'escomença la casa pels ciments fent el desaigue del colector???

Anònim ha dit...

En la Avenida falta el colector i en la zona sud falta manteniment.