L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

diumenge, 26 de maig del 2024

El pròxim cap de setmana (1 de juny) moltes families es desplaçaran a la platja... sense cap reposició d'arena

 

 

Entrem a l'última setmana de maig, i el pròxim cap de setmana - si fa, no fa- centenars de vallers i valleres començaran la temporada estival, se n'aniran "a la mar" com a Tavernes diguem per passar-hi l'estiu. És massa conegut que, aprofitant que les escoles no fan classe per la vesprada, moltes famílies aprofiten per desplaçar-se a la que serà la residència d'estiu.

Una última setmana de mes que iniciem sense que la Demarcació de Costes haja deixat les nostres platges - i en especial La Goleta - amb unes mínimes condicions, que puguen servir per plantar l'ombrel·la, escampar la tovallola o prendre el bany, però també perquè l'Ajuntament puga instal·lar amb les condicions que cal els serveis com vigilància, postes sanitàries, platges accessibles, etc.  

El passat més d'octubre es va informar d'una reposició que anava a ser quasi immediata amb l'objectiu de protegir les nostres platges dels temporals de l'hivern.  Han passat mesos i mesos, l'actuació no ha tingut lloc. I esperant la reposició per a l'hivern, l'Ajuntament va començar a amuntegar i emmagatzemar una anomenada ¿arena? per al treball. 


 

 

El passat mes de febrer, una altra vegada teníem anunci d'actuacions. El diari Levante-EMV en un article, comentava el cas de l'arena amuntegada en un aparcament i alguns canvis de criteri en la Demarcació de Costes. Ara hi ha metres i metres cúbics amuntegats a l'espera... de què?... A l'espera que, segons també va publicar el mateix diari que el projecte de reposició de Costes siga supervisat-aprovat pel Ministeri del PSOE a Madrid, el mateix partit que ostenta l'alcaldia i presideix el govern de Tavernes. Però Tavernes no és Gandia ni Cullera.

Ho hem dit en altres ocasions: el material amuntegat en l'aparcament de darrere de la capella procedeix de les obres del tanc de tempesta que es construeix a la platja de Gandia i, està ple de trossos de rajoles, pedres i restes de construccions. Una ¿arena? bruta, pensem que inservible, a no ser que primer se li aplique un tractament apropiat i la deixe neta i sense mundícia. Ací més informació

 

  


 

Cal recordar que en altres ocasions que s'ha usat un material semblant els resultats al cap de poc han estat desastrosos: pedres que quedaven al descobert quan la mar s'enduia l'arena amb el perill i molèsties als banyistes. No ho diguem nosaltres, el mateix diari Levante-EMV expressa dubtes d'arribar al 30 de juny amb la reposició feta, mentre l'Ajuntament confia en una aportació de més de 20.000 metros cúbics d'arena abans que s’inicie la temporada estival, sense especificar si és la temporada que molts vallers iniciaran el dia 1 de juny o la dels turistes de fora, el dia 1 de juliol.