L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

diumenge, 19 de maig del 2024

Les obres finals de la piscina s'han représ amb diverses modificacions sobre el projecte inicial del 2007

 

El diari Levante-EMV ens informava ja fa uns dies de la represa d'obres en la piscina coberta. I ens assabentàvem que "el mastodont de formigó" (Levante-EMV dixit) no s'acabarà en aquells serveis que es consideren innecessaris (el spa desapareix, es desmunta la sauna i els banys turcs, i en el vas menut els xorros a pressió s'eliminaran). 

L'exclusiva sobre la informació i detalls de la represa de les obres que estaven paralitzades s'ha donat al diari mentre no hi ha cap menció en xarxes municipals, ni nota de premsa després d'una setmana. El diari posa l'èmfasi i confirma els problemes del projecte inicial ja coneguts i que se solucionaran: sala de màquines que s'inunda quan plou copiosament, sense sistema d'evacuació que ara es construeix (de fet la pluja va fer malbé els sistemes de depuració de la piscina);  retirada de les pistes de pàdel de la terrassa que causaven filtracions dins l'edifici; reducció de la cafeteria-restaurant i ubicar l'entrada principal al carrer  Mestre Sansaloni enfront del CEIP Alfàndec. També es millorarà els sistemes de calefacció de l'aigua per altres més eficients dels que es van instal·lar fa vora 15 anys. 

 

Les pistes de pàdel s'eliminen

I allò que preocupava tant, que era el cost de manteniment inicial i la viabilitat econòmica del servei, es farà per gestió directa o siga pel mateix Ajuntament. No se seguirà la recomanació de  l'“Estudi de Viabilitat de la Piscina Municipal de Tavernes”, realitzat per una empresa especialista externa a l'Ajuntament, que aconsellava un model de “gestió indirecta” dins dels possibles models contemplats per la Llei de Contractes del Sector Públic, almenys en el període inicial (5 anys primers) de les activitats de la instal·lació. Un informe que incloïa l'estudi dels costos de manteniment, calculats en el 2022 en prop de 880.000 euros anuals, desglossat en despeses de personal (513.000 euros), despeses corrents (319.000 euros), despeses financeres (4.800 euros) i Inversions reals (42.500 euros).

La notícia, en exclusiva del diari sobre la represa de les obres, ens permet als vallers i valleres conéixer un poc més sobre la piscina (gràcies Levante-EMV) i més encara quan s'acompanya d'un extens, detallat i meritori reportatge informatiu de 45 fotografies, on el protagonisme  quan a polítics és l'alcaldessa, única que hi apareix i fa manifestacions al diari. 

Res del regidor d'Esports (quan es diu que la regidoria d'Esports gestionarà la instal·lació, res de la regidoria d'Obres, res de la de Contractació, cap dels representants dels altres partits que integren el govern municipal (allò de som un equip, anem tots a una....  bla, bla, bla) i, clar,  menys encara de l'oposició.

 

Visita de la corporació el maig del 2022 amb l'inici de les obres

Una situació que xoca amb la del maig de l'any 2022, quan l'aleshores alcalde Sergi Gonzàlez, de Compromís, va convidar a tots els partits en l'inici de les obres finals. Aquelles obres després hagueren de ser paralitzades pels problemes que hem dit, i que fa unes setmanes s'han représ amb un projecte de solució. I aleshores, fa 2 anys, tots els partits van poder vore i dir la seua en els mitjans de comunicació -¡i tant com la digueren!.

La visita conjunta aleshores de tot el consistori la podem recordar en els enllaços d'aquell temps. El primer és la nota oficial del propi ajuntament.

https://www.tavernes.es/va/noticia/marxa-obres-dacabament-piscina-coberta-tavernes

https://www.levante-emv.com/safor/2022/05/09/tavernes-tendra-piscina-final-ano-65903411.html

https://saforguia.com/art/66828/empiezan-en-tavernes-las-obras-para-acabar-la-piscina-cubierta-con-una-inversion-de-870900-euros