Entrem a l'última setmana de maig, i el pròxim cap de setmana - si fa, no fa- centenars de vallers i valleres començaran la temporada estival, se n'aniran "a la mar" com a Tavernes diguem per passar-hi l'estiu. És massa conegut que, aprofitant que les escoles no fan classe per la vesprada, moltes famílies aprofiten per desplaçar-se a la que serà la residència d'estiu.
Una última setmana de mes que iniciem sense que la Demarcació de Costes haja deixat les nostres platges - i en especial La Goleta - amb unes mínimes condicions, que puguen servir per plantar l'ombrel·la, escampar la tovallola o prendre el bany, però també perquè l'Ajuntament puga instal·lar amb les condicions que cal els serveis com vigilància, postes sanitàries, platges accessibles, etc.
El passat més d'octubre es va informar d'una reposició que anava a ser quasi immediata amb l'objectiu de protegir les nostres platges dels temporals de l'hivern. Han passat mesos i mesos, l'actuació no ha tingut lloc. I esperant la reposició per a l'hivern, l'Ajuntament va començar a amuntegar i emmagatzemar una anomenada ¿arena? per al treball.
El passat mes de febrer, una altra vegada teníem anunci d'actuacions. El diari Levante-EMV en un article, comentava el cas de l'arena amuntegada en un aparcament i alguns canvis de criteri en la Demarcació de Costes. Ara hi ha metres i metres cúbics amuntegats a l'espera... de què?... A l'espera que, segons també va publicar el mateix diari que el projecte de reposició de Costes siga supervisat-aprovat pel Ministeri del PSOE a Madrid, el mateix partit que ostenta l'alcaldia i presideix el govern de Tavernes. Però Tavernes no és Gandia ni Cullera.
Ho hem dit en altres ocasions: el material amuntegat en l'aparcament de darrere de la capella procedeix de les obres del tanc de tempesta que es construeix a la platja de Gandia i, està ple de trossos de rajoles, pedres i restes de construccions. Una ¿arena? bruta, pensem que inservible, a no ser que primer se li aplique un tractament apropiat i la deixe neta i sense mundícia. Ací més informació
Cal recordar que en altres ocasions que s'ha usat un material semblant els resultats al cap de poc han estat desastrosos: pedres que quedaven al descobert quan la mar s'enduia l'arena amb el perill i molèsties als banyistes. No ho diguem nosaltres, el mateix diari Levante-EMV expressa dubtes d'arribar al 30 de juny amb la reposició feta, mentre l'Ajuntament confia en una aportació de més de 20.000 metros cúbics d'arena abans que s’inicie la temporada estival, sense especificar si és la temporada que molts vallers iniciaran el dia 1 de juny o la dels turistes de fora, el dia 1 de juliol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.