L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dilluns, 15 d’abril del 2024

L'arena amuntegada per l'Ajuntament i donada per Costes, no té condicions per ser usada en una reposició de platges.


 L'arena que emmagatzema l'Ajuntament per abocar en la Goleta o la part nord de la Platja de Tavernes és la més adient i adequada per aquesta finalitat? És la pregunta que es fan els veïns i veïnes de les finques al costat d'on estan els muntons i la mateixa que es pot fer qualsevol ciutadà quan observe els muntons en  la zona d'aparcament on s'han dipositat. I aquesta "arena?" Levante-EMV va publicar que s'extreia de les obres del tanc de tempesta que s’executa en la platja de Gandia.

El que és evident és que els muntons no són d'arena dorada i fina, com són les arenes originals de les platges de Tavernes, sinó potser pel seu origen més obscures, de gra més gros i plenes de materials com restes de rajoles i pedres de bastant grandària. Suposem que abans es passaran pel filtres abans de l'abocament, i no dipositar materials grossos.
 
 
   
 
 
 

Tal com està, no sembla ser un material idoni per a fer una reposició d'arena en una zona que després ocuparan centeners de banyistes i estiuejants. I això ens recorda reposicions anteriors, fetes amb materials semblants, fins i tot  es va dir arena de cantera, com a base, per després llançar una capa millor al damunt. Una capa que, una vegada la mar l'ha arrossegada, deixava al descobert pedres, com es pot observar en les fotografies que hi publiquem.  

 

 


Imatges de les pedres d'antigues reposicions d'arena, que van obligar a una actuació per llevar-les davant les queixes i el perill per als banyistes

Aquestes pedres motivaren anys passats moltes queixes pel perill que representaven, i fins i tot va obligar a una actuació per eliminar-les. Desitgem no es caiga ara en una errada semblant, però l'arena que hi ha amuntegada fa témer el pitjor. 

Simplement ens limitem a dir i reproduir els comentaris que ens arriben, i quan encara pot haver una solució.