L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dijous, 23 de maig del 2024

D'INTERÉS PER A LES FAMÍLIES: Expliquem el procés d'admissió d'alumnes per al curs 2024-2025 que comença demà

Roda de premsa de presentació del procés (gva.es)

El procés d’admissió d'alumnes per al curs 2024-2025 comença demà divendres amb el següent calendari:

1. Demà, 24 de maig i fins al dia 3 de juny s’inicia el procés d’admissió en Formació Professional per a FP bàsica, grau mitjà o superior i cursos d’especialització. En FP bàsica de segona oportunitat les sol·licituds es presentaran del 15 al 19 de juliol, i en programes formatius de qualificació bàsica del 4 al 10 de juliol.

2. La presentació de sol·licituds per a sol·licitar plaça en Infantil i Primària, així com en Centres d’Educació Especial o Unitats Específiques en Centres Ordinaris, es realitzarà del 30 de maig al 6 de juny.

3. El dia 4 de juny serà el torn d'ESO i Batxillerat.

Per facilitar-ho, la conselleria d'Educació ha inaugurat una nova plataforma adminova.gva.es on les famílies podran dur a cap el procés d’admissió i matriculació en totes les etapes (també en les Escoles d’Idiomes, Ensenyaments Esportius, Música i Dansa i cicles d’Arts plàstiques i disseny). 
 
Novetats

La campanya d’admissió per al curs 2024/2025 presenta com a novetats respecte a altres anys:

1 - La implantació del districte únic, diu la conselleria, és per eliminar les limitacions geogràfiques i les famílies tindran la possibilitat de triar el centre que més s’adapte a les seues conviccions i a les necessitats dels seus fills.

Opinió no compartida pels sindicats d'educació, que afirmen que eliminar les zones escolars en l’admissió dels alumnes va en contra de la llibertat d’elecció de les famílies, és una mesura segregadora i que provoca que l’alumnat es concentre en uns centres educatius mentre altres perden matrícula, i per tant, aules i mestres, on serà l’educació pública qui acabarà patint les retallades.

2 - El llançament d’una nova web, adminova.gva.es, a través de la qual es podran fer totes les gestions. Un web senzill, diu la conselleria, que facilita el procés d’admissió i matriculació, a més de permetre realitzar l’admissió des de qualsevol dispositiu. 
 
Oferta de llocs 

Les dades de conselleria indiquen una oferta de 46.477 llocs escolars per a infantil de 3 anys d’Infantil, de les quals a la província de València s’oferixen 23.945 places, 15.678 en la pública i 8.267 en la concertada.

En Primària i ESO només fan el procés els alumnes que volen canviar de centre, i respecte a Batxillerat, la previsió de places és de 37.040 per a una estimació de matrícula de 34.286, de les quals a la província de València li corresponen 18.595, 13.670 són públiques i 4.925 són concertades.


Segons la nota de la Conselleria d'Educació