L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dijous, 23 de maig del 2024

Joan Bosch exposa des d'avui a la Casa de la Cultura una mostra de fotografies urbanes, de carrer i des del carrer

 

 

El fotògraf de Tavernes, Joan Bosch, ha inaugurat a la Casa de la Cultura una exposició temàtica basada en la fotografia urbana, imatges de i des del carrer, l'espai on vivim gran part de la vida quotidiana. L'acte ha estat presentat per Jaume Talens amb la intervenció de Jesús Martin Lorente, "el Xule", Valentín Martín i Ximo Vaello, i ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Encar Mifsud, que ha dirigit unes paraules inicials  i del regidor Josep Llàcer.

Els seus parlament ha estat una explicació de l'obra de l'autor, i  on han destacat l'estil de l'autor i la dificultat de plasmar amb un "clic" de la càmera moment de tanta intensitat expressiva i valor plàstic, i sobre tot el misteri que ens aporta cada composició fotogràfica, amb el contrast de llums i ombres, un estil que ha fet seu Joan Bosch i que domina a la perfecció.  Tots han lloat les imatges de Joan Bosch, i han destaca que en totes hi ha un moment precís que queda immòbil, un instant únic i suggerent, moltes vegades amb un sentit dramàtic pel joc de llums i ombres que l'autor plasma en cada obra.

 

 

 

 

 

 

 

Durant l'acte s'ha projectat un audiovisual sobre les obres exposades que ha estat amenitzat amb música de jazz i de pel·lícules ben conegudes, fent referència a l'afecció de Joan Bosch al cinema, motivador per endinsar-se en la fotografia, interpretades al saxofon per Vicent Benavent.

Joan Bosch ha pres la paraula per parlar del que cerca en la seua obra, de l'estil i de la temàtica, realçant que és fotografia urbana on sempre hi ha la incorporació de la figura humana, sense identificar, i captada de forma no invasiva, de manera que tots es puguen sentir identificats. 

 

 

 

 

Ha remarcat que la seua fotografia vol mostrar-nos un moment precís, la captació d'un instant únic, on la llum és l'element definidor que marca les zones d'ombra, un element que se'ns ofereix en la mostra com un gran determinant d'allò que cadascú de nosaltres pot sentir davant cada fotografia de les exposades.

Aquesta tècnica de llum-ombres, els contrallums, és una tècnica que el valler empra amb gran destresa, es fa present en totes les obres, siga en color o en blanc i negre i ens ofereix així un realisme urbà creatiu, però sincer respecte al motiu que retrata, potenciat també pel dramatisme de les escenes i la naturalitat en les composicions.

 










Joan Bosch ha reconegut que la passió per la fotografia li ve principalment a través del cinema, i com a pas previ a la passió que ara mateix té per la fotografia, on intenta contar històries a partir de les imatges, però sempre deixant al espectador que en faça la interpretació. 

L'exposició es pot visitar fins el divendres, 31 de maig