L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dilluns, 20 de maig del 2024

Alcaldes de la Safor (cap de la Valldigna) i la Marina es reuneixen per impulsar la unió de les comarques amb el tren Gandia-Dénia

 

Els  alcaldes i alcaldesses de Dénia, Oliva, Bellreguard, Ondara, Palmera i Gandia, fan el primer pas del que vol ser una aposta comuna pel tren Gandia-Dénia que ha d'unir la comarca Safor-Valldigna amb la Marina alacantina.

Les autoritats reunides, on no hi havia cap representant de la Valldigna, han  remarcat la necessitat de parlar clar en qüestions d’infraestructures que afecten comarques veïnes i que cal vertebrar social, territorialment i econòmicament en ser dos pols d’atracció turística del País Valencià. La reunió ha tingut lloc a Dénia i com a resum: la demanda de la connexió ferroviària entre ambdues comarques. 

La trobada de les primeres autoritats de les poblacions esmentades - no hi havia cap de la Valldigna- ha arribat a un acord de tres punts.

El primer és l’adhesió a una declaració conjunta que serà publicada en pocs dies on es marque la postura dels diferents ajuntaments implicats.

El segon punt és constituir un Fòrum Econòmic i Social que compte amb la participació de tots els agents socials i econòmics de la Marina i la Safor-Valldigna per “avançar més enllà de les infraestructures comunes i posar en marxa polítiques conjuntes que hem de reforçar per tindre un avantatge competitiu respecte a altres territoris”.

En tercer lloc, posar en marxa una Mesa de Diàleg on estiguen presents els ajuntaments, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transports.