Tavernes ha celebrat avui la novena edició de "Musiescola", una trobada musical nascuda el 2014 per la la iniciativa d’alguns
mestres de música de
la Valldigna i
que actualment s'ha escampat per tot arreu del País Valencià, de tal forma que són 80 centres escolars els qui ha participen en quatre localitat, Tavernes que és la primera localitat, i després se celebraran trobades a Castelló de la
Ribera, l'Alcúdia i València, aquestes dues últimes per primera vegada.
"Musiescola 2024" ha programat un conjunt d'activitats, moltes de les quals les hem pogut gaudir avui a Tavernes, i que giren al voltant de "La música i el cinema". Molts temes de les bandes sonores de pel·lícules han servit per desenvolupar una tasca educativa musical en els centres participants i avui per a celebrar desfilades, balls i cants.
Sobre les 9 del matí, i tal com han anat arribat els 19 centres que participaven en la trobada de Tavernes a la plaça de l'escriptor Rafael Chirbes ha tingut lloc la presentació, amb la interpretació del tema "Tots som musiescola" que ha servit per convidar a tota la població. Enguany els centres participants són els 4 CEIPs de primaria de la localitat i altres de Sueca, Cullera, Gandia, Xeraco, Benidoleig, Gata de Gorgos, Villalonga, Almoines, Ròtova, Bèlgida i Jesus Pobre.
Tot seguit s'ha fet la donació, com ja es habitual, de menjar perible a la Creu Roja perquè l'ONG l'entregue a les persones que ho necessiten. La primera activitat "cinematogràfica" ha estat un percubody basat en un dels temes de la BSO de la pel·lícula Barbie, "Dance the night" de Dua Lipa, per seguir amb la percussió i la interpretació del tema "Que vinguen totes les aus" de la BSO de la pel·lícula " Río" amb veu, moviment i instruments de batucada, la gran majoria creats amb material reciclat.
Percubody
"Rio"
Percudim de cinema
Passacarrer i batucada
Les activitats han continuat en el pavelló i en el Camp del Vergeret, on a més del dinar i lliurament de recordatoris als centres participants, i un detall a l'Ajuntament de Tavernes per la seua col·laboració en Musiescola.
La vesprada ha tingut el punt emotiu del cant comú amb interpretacions de les peces "Los chicos del coro", "Sonrisas y lágrimas" i "Trolls", tres melòdies mítiques i populars de la història del cinema. Com cada edició, el cant comú respecta la melodia de cada tema i adapta la lletra a la temàtica d'enguany.
I avui els participants en "Musiescola" s'han trobat amb la sorpresa de la presència del grup de Gandia "Zoo" que ha participat en la trobada i ha interpretat algunes de les mes conegudes cançons del seu repertori. No cal ni dir la cara de satisfacció dels xiquets i xiquetes, ni l'ha rebuda que han donat els menuts i menudes, que han gaudit, han ballat, han cantat.... a ritme de "Zoo". Tot un espectacle, com podem vore en el vídeo següent.
Tobogan - Homenatge a "Zoo"
Cant comú
Musiescola, com es comprova en totes les edicions, és una experiència educativa i artístico-musical on participa alumnat i professorat d’Educació Primària provinents de centres de quasi totes les comarques valencianes. Una experiència educativa nascuda de la iniciativa del professorat de música que, amb il·lusió i entusiasme, dediquen tots els seus esforços per a dur a terme un projecte de convivència musical escolar. Les activitats de Musiescola es preparen al llarg del curs escolar i la trobada suposa concloure el treball efectuat durant tot el curs escolar, i on l'objectiu és posar en valor l'ensenyament musical.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada