L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dimarts, 21 de maig del 2024

ACTUALITZAT: El mural ja està definitivament acabat. Expliquem el simbolisme de les imatges

 

Aquest migdia l'artista plàstic Keoni VGN ha donat com a acabat el mural que li havia encarregat la Fundació del València CF per a la façana del pavelló cobert. tot el muntatge de tanques que hi havia al voltant de la façana, per seguretat, que impedien el pas a la zona de treball i la grua que ha facilitat pintar el mural, s'han retirat com es pot vore en la fotografia següent presa fa poc. 

Un mural que, ara que ja està acabat, es veu amb tot el seu simbolisme, i on cal destacar diverses referències a Tavernes, la relació de la ciutat amb el futbol i en concret amb el València CF. El mural en si és tota una lloança i potenciació del València CF i de recordatori del sentiment que tenen centenars i centenars de vallers i valleres envers els colors de l'equip de  Mestalla. Tot per viure un somni de triomfs i de resultat, a Espanya i Europa, tot i que els darrers anys no són del grat dels afeccionats.

Una primera referència a Tavernes la trobem en el centre, on s'ha triat un símbol religiós, la creu, com a símbol de la ciutat: una reproducció exacta de la que corona la muntanya que domina la ciutat  al fons les muntanyes de l'Ombria, tal com es veuen des de l'alçada de la creu, tot per simbolitzar Tavernes. 

 


Desconeixem els criteris per fer d'aquesta creu un símbol del poble, quan s'ha obviat la torre,  element que usa l'Ajuntament en detalls, escultures i recordatoris, i mai no li hem vist usar una creu de la muntanya per representar la nostra ciutat. Tampoc hauria quedat gens malament, i més adient a la simbologia del poble la torre pintada amb un fons de la mar quan ix el sol, de forma que els tons grocs i rogencs per l'horitzó marí hagués unit i donat continuïtat en el mural amb el color taronja de la graderia de Mestalla que hi ha al fons. L'artista té llibertat per interpretar els elements que se li posen a l'abast, no sabem d'on ha eixit la idea de la creu  però... ¿se li ha explicat quina simbologia té la torre a Tavernes?  

 

Al centre hi ha dos jugadors, un record i símbol a tants jugadors dels pobles que han jugat al València i ací un clar recordatori dels jugadors que Tavernes ha donat al club,  en concret dels germans Ferrando -César i Paco- que foren jugadors del València CF en primera divisió. 

 

 

I completa la referència vallera l'autobús amb el número 92, l'any de fundació de la Penya Valencianista La Valldigna. Un autobús, que hi apareix retolat amb el nom de la penya,  ple d'afeccionats vallers i valleres camí de Mestalla

.

I al mural hi trobem una referència directa al futbol femení, representat en la figura gran d'una jugadora a l'esquerra del mural, reivindicant el paper i el potencial de la dona en l'esport, ací en concret representada en la seua faceta de jugadora de futbol.

El mural de Tavernes està patrocinat i costejat per la Fundació del València CF, i entra a formar part de la  tercera edició  de la "Ruta d'Art Urbà del València CF", una iniciativa cultural i esportiva de la fundació del club valencià, i que en aquesta edició, al costat de Tavernes, hi ha les localitats de Gavarda, Beniatjar i Montroi. 

L'artista 


Últims retocs a un gran mural (gran en superfície i gran en qualitat artística)

Ha estat un gran  treball el realitzat per l'artista, amb la plasmació d'elements que giren al voltant del món del futbol i que són reconeixibles per tots els afeccionats valencianistes vallers, en particular, però també per als que som afeccionats al futbol en general. 

 Keoni VGN (seudònim de Juan F. Hurtado Montaña), nascut a Cali (Colòmbia) però valencià d'adopció, viu des de molt xiquet a València. És un professional creatiu multidisciplinar format en la Universitat Politècnica de Valencià i especialitzat en il·lustració, pintura mural, disseny gràfic i tipografia artística, ha treballat en projectes artístics, tant en les vessants més clàssiques com en les modernes d'il·lustració digital.