L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dilluns, 20 de maig del 2024

Sense notícies de millora per a la Goleta: cada dia menys arena i menys lloc per als banyistes

 

19 de maig.  Ahir de matí la mar era en calma a la Goleta, que oferia per l'escassa arena un aspecte no gens adient per a la temporada estival que tenim al damunt. Tot i que les onades batien febles, la platja de la Goleta en gran part del seu tram se'ns presentava sense quasi arena, i en altres, hi era en quantitat insuficient. La part més afectada, la més acostada a Cullera.

 

13 d'abril 2024

19 de maig 2024.  L'angle de la fotografia és diferent però és el mateix tram. S'ha perdut bastant arena en un mes

Al llarg de l'hivern, com era d'esperar, la platja ha patit una pèrdua evident d'arena. I sort que de temporals forts, no n'hem patit, i això ha fet que en conserve, escassa, però al cap i a la fi un poc d'arena.

Només el tram que està prop al canal de "San Pablo" ofereix una amplada més gran. No sabem si serà per efecte de l'espigó que reté l'arena, però és l'única que es salva de la mala situació general de la platja de la Goleta. 

 

19 de maig. Tram prop del canal "San Pablo"

Fa quasi un any que la Delegada del Govern en el País Valencià, Pilar Bernabé, va visitar la platja de la Goleta acompanyada de l'alcaldessa Lara Romero per anunciar a bombo i plateret el “Proyecto de regeneración de las playas del Brosquil Sur y la Goleta, T.M. de Cullera y Tavernes de la Valldigna”. Aleshores, i ja quasi un any, el projecte era en fase d’al·legacions durant 30 dies hàbils a comptar des de de la publicació en el BOE, el 19 de juny. L’obra es va dir que podria estar acabada l'any 2026 o inclús abans, amb el finançament de fons europeus. Fins ara res de res sobre perspectives d'iniciar-lo.  Només les fotos i el bla, bla, bla.

 

19 de maig

Tenim la temporada estival al girar del cantó, i Tavernes espera les actuacions de Costes que permeten instal·lar els serveis de platja i que faciliten als turistes passar l'estiu, que per alguna cosa ja som municipi turístic. De les actuacions anunciades primer el passat mes d'octubre,  i després reafirmades el passat febrer... res de res, més enllà de les fotos en els despatxos de Costes a València.

 

19 de maig

Passen els mesos. La calor i l'estiu s'acosta i l'arena que hauria de servir per regenerar la platja - esperem que la garbellen amb un bon sedàs, o aparell mecànic que en faça la mateixa funció-  continua dipositada a muntons darrere la capella. Del contracte anunciat amb Tragsa, i la reposició a càrrec del Govern d'Espanya no s'ha tornat a parlar. Arribaran a temps? Les obres es faran en plena temporada estival? A Gandia o Cullera segur que això no passaria.