L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de juny del 2018

TOT I MÉS SOBRE LA PISCINA COBERTA: S'ha de pagar 36.781 euros a la concessionària, però la inversió per posar-la en funcionament pot ser milionària


 
Hem fet la informació més detallada possible, fotos incloses. Un poc llarga, però és convenient a més de complicat resumir 7 anys de temes judicials. Us preguem la lectura atenta per comprendre el “fregao" en que va clavar el PP a Tavernes amb la piscina.



Fa un mes, l’alcalde Jordi Joan ho va dir ben clar: “diguen el que diguen alguns, el govern de Compromís treballa durament per fer possible que la piscina coberta passe a mans del poble, quan més prompte millor, i posar-la en funcionament”.

Era la jornada inaugural de l’Associació de Veïns, quan explicava tot el procés que des del 2011 ha dut a cap Compromís per recuperar la concessió de la piscina, que ara és propietat d’una concessionària privada després del gran “fiasco” que va ser l’adjudicació del PP.


Han estat 7 anys darrers de problemes, tècnics, judicials, gestions derivats de la mala adjudicació del PP, però a poc a poc, a pesar dels impediments s’avança, i com ja va dir l’alcalde en l’assemblea calia abans conèixer la liquidació, que és a pagar menys de 37.000 euros per recuperar la propietat i que pot ser menys, si s’aplica la quita pendent.De tota manera, com se sol dir, açò sembla ser que serà un nou llarg procés judicial. 

Abans de res, i que el lector/a ho tinga clar: la piscina no és de Tavernes. La piscina legalment és de Metroval Acqua, empresa UTE a qui el PP li va donar la concessió per a 40 anys. Compromís porta des del 2012 treballant per recuperar la propietat, però com que l’empresa va fer fallida, tot està en mans dels jutges que encara no han dictat sentència.




El govern de Compromís, a més de seguir tot el procés judicial i defensar els interessos de Taverens, prepara ja els expedients per després poder iniciar obres d’acabament i posar-la en funcionament. No és pot fer altra cosa fins que hi haja sentència. Avisem que les fotos que il·lustren aquesta informació no són actuals. Són del 2012. Ves a saber com estarà ara per dins!
 
Això que alguns diuen que Compromís no obri la piscina perquè no vol, és una mentida tan gran com la catedral de València.


Que és la liquidació?

El nom ho diu. Pagar o rebre per alguna cosa, en aquest cas és condició precisa per a recuperar la propietat liquidar l’obra, és a dir, es  calcula la inversió feta per l’empresa, és calcula el perjudici fet a Tavernes pels retards i falta d’anys de servei, s’estudia l’estat de les instal·lacions, es valoren,  es quantifica el que falta fer del projecte. I segons el resultat, ix el que se li ha de pagar a l’empresa.

I en eixa valoració, en el compte de l’Ajuntament, cal sumar els terrenys que va cedir de forma gratuïta i sobre uns 1’3 milions que va donar per a les obres.

Els tècnics liquidadors contractats per l’Ajuntament diuen que hi ha pagades certificacions d’obra por valor sobre els 1,8 milions d’euros. I la liquidació és el resultat de restar a la despesa de l'empresa els diners aportats per l’ajuntament, sumats als danys i perjudicis, deutes de notaria, registradors, dietes d’enginyeries. I això plegat, és el que cal pagar, 36.781 euros, si no s’aplica la quita. 

Tinguem clar que és la diferencia entre el que ha fet l'empresa i ja li ha pagat l'Ajuntament.

La liquidació l’ha d’aprovar el plenari. Però Compromís no la presentarà momentàniament perquè el Banc Popular, que va avalar els diners a Metroval Acqua quan es va presentar a l’adjudicació, ha posat un contenciós a l’Ajuntament perquè vol recuperar l’aval de 100.000 euros, un aval que l’Ajuntament creu s’hauria perdut per no complir la concessionària res de res de l’acordat. Però cal sentència judicial.
 
Una de les pistes de pàdel



I després de recuperar la propietat què? Obrim de seguida?

Com hem dit, una vegada el problema judicial estiga resolt i s’haja liquidat, començarà un llarg i costós procés. Queda molta faena a fer com és la redacció del nou projecte, habilitar crèdits per a fer les obres, licitar-les i acabar-les i després traure a concurs un nou contracte d'explotació del servei. No servirà el projecte del 2007 perquè les obres noves s’hauran d’adaptar a la normativa actual. I amb el projecte aprovat, s’iniciarà l’adjudicació de les obres i després vindrà l’execució.

Actualment, el govern de Compromís té en fase de licitació per 36.000 euros el projecte de redacció de final d’obres i tramitació de la instal·lació. I ací es on caldrà fer la inversió milionària (es parla de fins a 800.000 euros) per acabar la piscina i reparar tot el que en aquests anys haja pogut fer-se malbé.


Historia d’abans i calvari de Compromís des del 2011 en la piscina

L’any 2006, el govern del PP aprova l’estudi de viabilitat, avantprojecte i explotació de la piscina coberta i en novembre del 2007 l’expedient de contractació. En gener del 2008 presenten ofertes les mercantils FCC-Aqualia i Metroval-Aqua (formada per Metroval, Gente Urbana i Maderpark) per a optar a la concessió i  l’abril del 2008, el PP adjudica a Metroval-Aqua la piscina a pesar que havia obtingut 0 (zero) punts en l’estudi econòmic financer. 


Les coses començaven a fer-se malament. S'adjudica a una empresa sense cap experiència en el sector i l'obra pública, sense solvència econòmica com es demostraria després.  ¿Amiguitos del alma?

L’octubre del 2008 el plenari aprova el projecte definitiu amb execució de 14 mesos, o siga les obres havien d’acabar el novembre del 2009. Però es retarden, es retarden, es paralitzen, tots són excuses de perquè no s'acaben, el PP posa cartells en el Camp de Futbol i demés anunciant l'acabament, però res de res. El maig del 2011 en campanya electoral municipal, el govern del PP intenta “inaugurar-la”, tot i que ni estava acabada ni tenia els permisos.

Aspecte dels vestidors

El novembre del 2011 Metroval-Aqua presenta concurs de creditors (allò que sempre s’ha dit la “quiebra” de l’empresa) i va abandonar les obres.  Comença el calvari de l’alcalde Jordi Joan i el govern de Compromís amb la piscina des del 2011.

A partir d’aleshores, s’han produït milers i milers de gestions, moltes judicials, acceptació de quites, acceptació de modificats d’obra no contemplats en projecte, aprovació a l’empresa que poguera hipotecar la concessió... però res de res. L’empresa no surava.

Per avançar detalls i anar als recents, cal saber que el setembre del 2016, s’inicia una demanda d’informe al Consell Jurídic Consultiu valencià sobre la forma de com resoldre el contracte, una demanda que no va aprovar el PP, com tampoc havia aprovat feia dos mesos la resolució del ple de començar les gestions per recuperar la piscina.

Setembre 2016. El PP no va aprovar iniciar l'expedient de recobrar la propietat de la piscina
 
A partir del dictamen favorable  a l’Ajuntament del Consell Jurídic Consultiu valencià, o siga ve a dir que el govern de Compromís estava fent bé les coses per recuperar la piscina, es produeixen diversos recursos de l’empresa i dels avalistes, tots pendents de resolució.



I que hi ha dins de l’edifici? 

La instal·lació és una piscina climatitzada de 25 x 12'5 metres, una petita  de xapoteig de 7 metres i una graderia per a espectadors. També hi ha quatre gimnàs, tres pistes de pàdel, un spa  amb bany turc, fitnes, zones de relax, dietètica i estètica i dos vestidors. Es completen els serveis amb una cafeteria-restaurant i zona administrativa i farmaciola.

Un dels gimnàs

L’edifici té més de 3.700 metros, solar cedit per l'ajuntament, i la previsió era unes obres que segons projecte costarien 2.650.000 euros ( es diu que la cosa ha anat 2 milions més) i la UTE, encarregada de la construcció l’havia d’explotar durant 40 anys, però atenció tal com en el seu moment es va dir, hi havia una gràcia especial:  qualsevol pèrdua anava a càrrec de l'Ajuntament. Els amics del PP mai no perden en l’obra publica.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En diners torrons!!! No teniu superàvit?? Pues... màquina avant
En resum, sempre a pagar.la el pueblo. Ni haveu tingut ganes tampoc d'evitar que es fera malbé!! Al revés crec que us agrada que quan mes diners coste la reparació millor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I tu que hauries fet per evitar que es fera malbé? Si no es teua, ni es la teua propietat, ni pots entrar per a res.

Tu deixes que entren a ta casa o en una propietat teua aixi com així?

Quan es va fer la primera visita per vore com estava per dins la piscina a l'hora de valorar per la liquidació es va avisar per conducte legal i per tots els mitjans que tocava a la concessionària, que es qui te la propietat durant 40 anys, perquè anara a obrir i estiguera present en la inspecció. i no van anar i no es va poder entrar ni fer la inspecció.
Que volies que trencaren el cadenat? Li cau el pel a l'Ajuntament.
De vegades sembla que escrivim per a cecs que no voleu llegir o comprendre el que llegiu.
I mira que ho hem dit: La piscina avui dia NO ES l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Tu has llegit l'article???
Comprensió lectora 0. A recuperar este estiu!!!!