L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 31 de maig del 2017

Compromís rebaixa la plusvàlua de transmissions que pagàvem en anteriors governs municipals..


Els veïns de Tavernes paguem ara menys en concepte de plusvàlues per transmissions a l'Ajuntament del que pagàvem en anteriors governs municipals.

I el motiu és ben senzill:

-Actualment els valors cadastrals a Tavernes són un 30% menors que en anteriors governs gràcies a les rebaixes que ha aconseguit el govern de Compromis des del 2013.

-A aquesta rebaixa del valor cadastral cal sumar una disminució del tipus impositiu sobre la base imposable de la taxa, que amb Compromís és del 15% quan anteriors governs aplicaven un 22%. 

Aquestes dues mesures, la rebaixa de valor cadastral i la rebaixa del tipus impositiu, fa que les plusvàlues per transmissions siguen del ordre d’un 5% menys que les que es pagaven en anteriors governs. 

El PP ni sap ni vol assabentar-se. Prendre com a base de les seues afirmacions només el percentatge final de bonificació, sense tindre en compte els càlculs que hi ha abans només demostra  no tindre ni idea sobre el càlcul i l’aplicació de la taxa. 

Les afirmacions que fa en nota de premsa no es basen en dades serioses i rigoroses, són totalment falses i vénen a demostrar uns fets que són molt preocupants per a la bona salut democràtica de Tavernes: l’enguany i mentir als veïns com a manera de fer política.

El govern de Compromís, ben al contrari del que afirma aquest partit, ni ha pujat els impostos ni ara són superiors als que els veïns pagaven en anteriors governs. Més bé el contrari:

- s’ha rebaixat el valor cadastral un 30%
- l’Ajuntament manté els ingressos d’IBI al nivell del 2012, no hi ha més pressió fiscal
- s’han abaixat les plusvàlues per transmissions.

Ho demostrem a continuació amb un exemple real . 

UN CAS CONCRET I REAL :

ANY 2008: Herència d’una casa de 100.000 euros de valor cadastral 

Valor cadastral.... 100.000 euros
Base imposable: 100.000 x 2’7 x 20 anys = 54.000 euros
Deute tributari: 54.000 x 22% tipus impositiu = 11.880 euros
Aplicada la bonificació: A PAGAR EN EL 2008: 594 euros


ANY 2016: Herència de la mateixa casa que té 70.000 euros euros de valor cadastral gràcies a les rebaixes del 30 % 

Valor cadastral.... 70.000 euros 
Base imposable: 70.000 x 2’7 x 20 anys = 37.800 euros 
Deute tributari: 3754.000 x 15% tipus impositiu = 5.670 euros 
Aplicada la bonificació A PAGAR EN EL 2016: 567 euros

Conclusió: Per la herència de la mateixa casa, amb anteriors governs s’hauria pagat 594 euros, amb Compromís se'n paguen 567 euros. L’hereu ha pagat ara per eixa casa 27 euros menys que hauria pagat en el 2008, la qual cosa representa un estalvi sobre el 5% respecte a anteriors governs.

Números són números. I nomes calia prendre dades i aplicar-los. Massa treball per alguns.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore, a mi tampoc em quadren els numeros, m'explique, si abans el deute tributari era de 11.880€ i aplicada la bonificació pagues 595€, això vol dir q acabes pagant un 5% dels 11.880€. Ara amb el nous valors cadastrals es paga meing de plusvalia, segons vosaltres, donç jo crec que no. Si faig la mateixa operacio que abans sobre el nou deute tributari de la vivenda que ara val 70.000€, ix la els següents numeros:
Deute tributari 5.670€ i aplicada la bonificacio son 567€, donant com a resultat que estas pagant el 10% del deute tributari, com a conseqüencia estas pagant mes plusvalia, ja que de una qüantita inferior pagues molt mes. Numeros son numeros.

Anònim ha dit...

Crec que la politica d'este pp es dir mentides per un tub. Això fa que el Govern Municipal utilitze part del seu temps aclarint les seues mentides i per tant eixos esforços es resten del treball que han de fer administrant be el recursos de tots. Qui perd???. El vei de Tavernes. Es una estrategia molt perillosa, perque els veins no som tontos com el pp creu.Tanta mentida i tantes vegades aclarida fa que la credibilitat del pp siga zero. Que deu ens pille confessats!!!, ( i no soc massa de "missa"), si este grup algun dia torna a tindre la confianza del poble.
No recorde ninguna proposta del pp per a la governanza de Tavernes. Si recorde moltes ocurrencies com les dels camins del tancat, la seua inactivitat en les administracions que el seu partit controla ( govern central, confederacio, costes.....), l'oposicio a les obres de la carretera, el remar contracorrent en el tema de la gossolinera....
Com pot ser que despres de dos anys no sapiguen fer la seua feina???

Anònim ha dit...

En Tavernes i en tota Espanya pagar 567 euros sempre ha sigut pagar menys que 595 euros.

Anònim ha dit...

Al anonim de les 16:49.
Televisen un partit de futbol i jo veig l'ultim minut. L'equip A marca un gol i acaba el partit. Resultat equip A 1--equip B 0.
Un xicotet detall, en els 89' anteriors l'equip B ha marcat 5 gols. Seguim dient que el resultat es 1-0.
Supose que tots estarem d'acord en que el partit son 90' i el resultat es 1-5.
No feu tant tonto al vei de Tavernes. Serietat!!! I mes en estes coses.

Anònim ha dit...

Quanta rao tenen els vell. Solen dir: si no ens morim en vorem de grosses.
Despres de la desfeta del Vidal i cia, creia que ho havia vist tot. Que equivocat estava. Estos d'ara estan fent bo a Vidal!!!.

Anònim ha dit...

Dos anys i encara estan aixi???. Estos del pp no mauren ni en invernacle.
El verdader problema es que no ajuden en res al poble. I el que es mes greu, COBREN!!!!!.

Anònim ha dit...

Soc el anonim de les 16:49 de ahir, anem a fer igual que en Barri Sesamo. La lliço de hui es Bonificació mes o menys.
Quan de una quantitat a pagar et bonifiquen mes, això vol dir que pagues menys.
Si de eixa quantitat el bonifiquen menys, vol dir que pagues mes.
Tenit clar el concepte de BONIFICACIÓ anem a passar a la classe de matematiques.
Si en el 2008 el deute tributari de una vivenda era de 11.880€ i s'aplicava una bonificació del 95%, acabes pagant 595€.
Ara amb totes les rebaixes cadastrals el nou deute tributari de la vivenda que ara val 70.000€, amb un deute tributari de 5.670€ i s'aplica la bonificacio del 90%, vens a pagar 567€.
Que vol dir tot això?
Si jo a la vivenda amb valor cadastral de 70.000€ i amb un deute tributari de 5.670€ li aplicara la bonificaió de l'any 2008 que era del 95%, tendria que pagar 283,50€.
SORPRESA, amb la baixada de la plusvilia hui en dia sobre uns valors cadatrals inferiors va i resulta que amb les bonificacions tan desorbitades del 2008 pagaría la meitat.
No es mes cec que el que no vol vore, i si, vosaltres pagueu el 567 que es la baixada tan descomunal que ha fet el govern de Compromis, però a mi que m'apliquen la bonificació del 2008.

Anònim ha dit...

Sí, però tu falles en anar en contra del raonament de la gent normal i corrent a qui el procés li importa una bleda i només es fixa en el resultat final: la butxaca.
I la lògica de la gent diu: A mi no em digues si això o si allò, jo sé que abans pagava 595 i ara en pague 567 d'euros. Jo m'estalvie diners.
Senc dir-ho pero el mon es així. I efectivament el pitjor cec es el que no vol vore.