L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 19 de maig del 2017

Acaba l'asfaltatge de carrers de vianants en la Sardina


 
L'Ajuntament de Tavernes ha acabat les obres de millora dels carrers de vianants en la urbanització de la Sardina (Playa de los Naranjos), una millora pendent des d'algunes dècades.

El conjunt de carrers de vianants que han gaudit de les millores se situen al voltant de la Plaça d'Oliva i envoltant la zona esportiva existent en la urbanització. Aquests carrers fins ahir eren de terra, pols i clots malgrat les promeses d'anteriors governs mai no complides d'escometre l'asfaltatge.



L’actuació encomanada pel govern de Jordi Joan ha consistit a millorar els carrers mitjançant un paviment permeable i un Doble Tractament Superficial (DTS) que permetrà que l’aigua de pluja filtre cap al terreny i no es quede estancada. En total, la inversió ha suposat un cost 17.000 euros de fons propis de l’Ajuntament i atén les reivindicacions de la zona des de fa quasi 20 anys.

El torn els ha arribat ara després que el govern de Compromís executarà al llarg de la passada legislatura diverses obres d'asfaltatge en carrers que són de trànsit rodat i que eren de terra. Així, entre altres es va asfaltar i urbanitzar la plaça central. on s'ubica l'escoleta, i carrers com Carcaixent, Alberic, Madrid o el Camí Marenys en la zona que serveix de límit perimetral.a la urbanització.



Cal recordar que la urbanització “Playa de los Naranjos”
(popularment La Sardina) havia estat sense cap actuació urbanística des de la dècada dels anys 90, malgrat les promeses dels anteriors governs municipals, sobre tot després que es produís la fallida de l’empresa urbanitzadora “Caja Madrid” i que sobre l'any 2002, el govern del PP va deixar caducar el pla parcial de la urbanització.



El govern de Compromís des del primer moment ha volgut solucionar els problemes de la zona, i per això va acceptar que la condició d’agent urbanitzador passara a l’Ajuntament com a millor manera d’impulsar l'acabament d'elements comuns necessaris de la urbanització, com enllumenats, voreres o clavegueram.

La negativa de una empresa constructora a pagar les quotes indicades per l'Ajuntament ha acabat en el jutjat on, encara que hi ha una primera sentència favorable a l’Ajuntament, la empresa constructora l'ha recorreguda i s’està a l’espera de la sentència definitiva. Es dóna la circumstància que eixa mateixa empresa és la constructora d'edificis de més de 10 altures en llocs on estava previst construir cases individuals, cosa que va ser possible després que el govern del PP aprovara una modificació del pla parcial inicial.









3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo es asfalt?En les fotos pareix grava premsada.
I que hi ha dels arbres que estan trencant les ceres en eixa mateixa zona?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es diu ben clar en la noticia que igual no ha llegit: mitjançant un paviment permeable i un Doble Tractament Superficial (DTS) que permetrà que l’aigua de pluja filtre cap al terreny i no es quede estancada. I la capa de davall és asfalt i damunt el tractament DTS. Hi has moltes maneres de fer asfaltatge avui en dia i molt diferents segons a què es destinen.

També hauria de saber, ja que coneix tant de la urbanització, que són actuacions no definitives i que, com en el cas de les voreres, enllumenat, clavegueram com cal, etc. se solucionaran quan l'Ajuntament puga iniciar l'execució urbanística definitiva que s'ha pogut fer per estar pendent de sentència les quotes urbanístiques.

Poc a poc. Per ara ja s'ha fet un milió de vegades més coses i mes millores en 5 anys que des del 1990 al 2011. Però això vosté ho sap, com ho sap tots els veïns.

Anònim ha dit...

Val,gracies