L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dilluns, 19 de juny del 2023

El Ministeri de Transició Ecologica dóna a conéixer el projecte de regeneració de la Goleta que sotmet al tràmit d'informació pública

 


La "Direcció General de la Costa i la Mar" del Ministeri de Transició Ecològica sotmet a informació pública l'esperat i desitjat projecte de "Regeneració de la platja del Brosquil sud i La Goleta, en els termes  de Cullera i Tavernes de la Valldigna (València)" així com el seu Estudi d'Impacte Ambiental.

Tal com hem anunciat en repetides ocasions, la previsió del ministeri era iniciar aquest tràmit el mes de març passat. El projecte i el seu Estudi d'Impacte Ambiental se sotmet a informació pública, durant un termini de 30 dies hàbils a comptar des del següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de l'Estat.




El projecte podrà ser examinat en aquesta pàgina:

https://www.miteco.gob.es/es/costas/participacion-publica/46-pro-46-0347.aspx

i en les oficines de la Demarcació de Costes a València, situades en la C/ Joaquín Ballester, núm. 39, 6a planta, 46009 València, en dies hàbils i en horari comprés entre les 9.00 i les 14.00 hores. S'ha de sol·licitar cita prèvia al correu  electrònic buzon-dcvalencia@miteco.es

El document a consultar, un total de 1.201 pàgines, detalla les actuacions, amb diferents alternatives fins a arribar a la finalment triada (pag 27 i següents) i que té com a objectiu, segons s'indica, dotar a la línia de costa d'una configuració que assegure la seua estabilitat enfront dels fenòmens erosius reduint la vulnerabilitat enfront dels efectes del canvi climàtic. En pròxims articles ho explicarem amb detall.

 


 


 

El projecte té altres objectius més específics o concrets que consisteixen en:

- Recuperar la funció de defensa de les platges, dotant-les d'una amplària que permeta dissipar de manera efectiva l'energia de l'onatge durant l'actuació de temporals, protegint d'aquesta manera les urbanitzacions més pròximes a la línia de costa.

- Previndre i/o reduir els efectes dels riscos naturals i en particular del canvi climàtic, que puguen ser degudes a activitats naturals o humanes.

- Garantir la preservació de la integritat dels ecosistemes costaners, així com dels paisatges costaners i dels entorns artístics-culturals.

- Garantir la utilització sostenible dels recursos naturals perquè les generacions presents i futures puguen gaudir de les platges com un entorn lúdic.

Segons el projecte, la licitació base per executar el projecte és de 19.242.113,52 euros, Iva inclós