L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’abril del 2019

Tavernes ha trencat les previsions del Ministeri d’Hisenda i fa inversions 6 anys abans del termini previst pel mateix ministeri.


Noves instal·lacions esportives en poble i platja

Les previsions del Ministeri d’Hisenda de Montoro (PP) deien que Tavernes no tindria capacitat econòmica per invertir en obres fins l'any 2022/2023. El ministeri de Montoro, vista la ruïna de l’Ajuntament deixada pels governs del PP, va obligar al govern de Jordi Joan a aplicar en el 2012 un “Pla d’Ajust” molt estricte on només contemplava, entre altres coses, l’obligació de pagar deute, no poder contractar personal i no dedicar recursos propis a fer inversions. 

Noves voreres, més amples, i asfaltatge del carrer Mitjagalta
El ministeri de Montoro (PP) va obligar a l’Ajuntament a firmar un préstec ICO de 2 milions a un interès abusiu (per aquell temps) de vora el 6% perquè Tavernes pagarà proveïdors obligatòriament. Damunt, hi havia un percentatge de deute del 125% deixat pel PP i tenallava tota la gestió municipal, com va informar l’alcalde Jordi Joan als vallers/es en diverses reunions a la Casa de la Cultura. 

Reformes i millores en carrer Travessera Sant Benet, Calvari i Corralot


La bona gestió de la Hisenda Municipal (contenció i control de la despesa, despeses amb consignació per evitar factures en caixons, pagament prompte als proveïdors, etc) feren possible en el 2016 pagar per anticipat els 2 milions de préstec ICO. 

També la bona gestió rebaixava el coeficient d’endeutament al 65% en el 2017 i se suma a un fet determinant: els sacrificis de Tavernes donaven fruit i es tancava el pressupost del 2017 amb un romanent positiu de 2’2 milions d’euros.

Jocs infantils en el Passeig del País Valencià


I ací recordar les paraules de l’alcalde Jordi Joan: Compromís  ha gestionat bé els diners de Tavernes, però cal reconèixer i  agrair els vallers i valleres que ho feren possible amb el seu sacrifici, comprensió i paciència davant eixa falta d’inversions.

Reforma total amb jocs infantils replaceta Tio Julio
El govern de Compromís va destinar a inversions 1’6 milions dels 2’2 milions del romanent del 2017. Les previsions de Montoro no s'acomplien i Tavernes  invertia 6 anys abans del previst. Les obres a fer es van aprovar en el plenari del 2018 com ací ho podeu llegir

Una vegada aprovades s’inicien els expedients administratius, i entre la redacció, aprovació, publicació, licitació i adjudicació passen, en molts casos, molts mesos. Són tràmits lents, i ara ho són més encara des de l’entrada de la nova llei de contractes. Des que es planteja una inversió fins que comença l’execució pot passar perfectament un any.

Millora de carrers i voreres en Joan d'Àustria i adjacents
L’Ajuntament encara executa eixes obres aprovades en el 2018, moltes d’elles demandades pels veïns en el “Pla d’Inversions per barris”. Son fets coneguts pels regidors i pels candidats municipals, i si no els coneixen.... sense comentaris!!! 

Per tant, això que es fan ara obres perquè venen eleccions... no se sosté per cap lloc: són obres programades en el 2018 i es paguen dels diners del resultat positiu del pressupost del 2017.  Ho acabem d’explicar.

Vorera ampla i accessible front al CEIP Alfàndec
Front als comentaris sense cap rigor i que nomes busquen amagar i tergiversar la realitat, , nosaltres expliquem i posem arguments i dades damunt la taula.