L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.553
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 35.258

dimecres, 3 d’abril del 2019

PLENARI ABRIL 2019: El consistori recolza candidatura de la FSMCV als premis Princesa d’Astúries per unanimitat


El consistori valler, per unanimitat, va aprovar en el plenari de dilluns recolzar la candidatura de la Federació de Societats Musicals valencianes (FSMCV) al premi Princesa d’Astúries en la categoria d’arts.

L'Ajuntament, en representació de tot Tavernes, donava així el recolzament a l'esmentada candidatura i reconeixia la importància històrica i actual que té la música en el territori valencià i a Tavernes en particular. 


Així, la FSMCV té més de 50 anys d'història i representa a les societats musicals valencianes, un dels moviments associatius musicals amb més recorregut i importància de la nostra història i tradició. 


El sistema valencià de societats musicals està format per més de 500 entitats, 600 centres educatius de música, 200.000 persones associades, 40.000 músics i 60.000 alumnes, unes xifres que converteixen la música instrumental en un dels principals vertebradors culturals del territori. 


A Tavernes, aquesta importància s'ha plasmat al llarg de la història en l'existència de la nostra societat musical, fins i tot amb dos bandes conegudes popularment com la del "Rabo" i el "Tapó", que s'unirien en la actual
Societat Instructiva Unió Musical, en el que ha estat i és una rica tradició en la música instrumental, essent avui dia un valor patrimonial i cultural destacat. 

El constant creixement de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes d'ençà la seua creació en la dècada del 1880, conjuntament amb  l’escola de música Mestre Arnau han jugat un paper fonamental en la importància de la música instrumental per a tots els músics, veïns i visitants, esdevenint un element formador en molts joves vallers i valleres, que han fet del que va començar en ser una afició en una professió. 

Això ha fet que tant la Banda Simfònica com l’Orquestra Simfònica de la SIUM destaquen en el territori valencià per la seua qualitat musical i per la seua rellevància, i han contribuït a donar un valor afegit a la cultura i els actes festius de Tavernes.