L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 9 d’abril del 2019

PLENARI MUNICIPAL EXTRAORDINARI: Només Compromís aprova la Memòria Jurídica per millorar l'enllumenat del poble i platja




El plenari de Tavernes va aprovar ahir, amb els únics vots a favor de Compromís (foto superior), la Memòria Jurídica redactada pels tècnics municipals i que facilita contractar el canvi i millora de tot el servei d’enllumenat públic del casc urbà i la platja.

La Memòria Jurídica facilita contractar un servei indirecte que canvie tot l’enllumenat públic (no s’inclouen els edificis municipals), amb la prevenció d’avaries, les reparacions, reemplaçament, ampliacions i modificacions per aconseguir una millora mediambiental amb la implantació de les noves tecnologies i millora de la gestió energètica.

Es contempla implantar el servei d’eficiència energètica als sectors de la població que ara no en disposen: Sector 1 “Lepanto Río”; Sector 2 “Doctor Fleming”; Sector 3 “Vial de la Platja” i Sector 4 “Camí del Clot”. 

Millorar i canviar el sistema d’enllumenat després de 30 anys sense inversions 

El projecte de millora de tot l’enllumenat dels carrers i espais públics naix de l’auditoria elèctrica encomanda als tècnics municipals pel govern de Compromís i que va confirmar la  falta d’inversions en l’enllumenat del poble.

Una falta d’inversions que, com es va dir en el plenari de juny del 2017, no prové de fa uns anys, sinó de molts anys, de vora 30, i que s’ha agreujat amb el pas del temps. Aquesta auditoria xifrava que, només en l’enllumenat, s’ha d’invertir més d’un milió d’euros.

L’enllumenat públic de Tavernes es composa de 26 centres de comandament repartits pel casc urbà i la platja, que centralitzen un total de 3.087 lluminàries. Aquestes lluminàries estan enceses un total anual de 4.308 hores  i  suposa a l’any una potencia de 356,268 kW (només lluminàries), amb un cost anual al municipi superior als 254.000 euros. 

La proposta 

La proposta de millora del sistema d’enllumenat públic es basa en la Memòria Jurídica aprovada ahir amb els únics vots del govern de Compromís. Tal com fan moltes ciutats espanyoles, s’hi preveu, inicialment, un contracte de 15 anys de durada durant els quals l’Ajuntament abonaria a l’empresa guanyadora del concurs la quantitat que ara paga a l’any per electricitat del carrer ( o menys) i l’empresa procedirà tot seguit a efectuar la inversió superior al milió d’euros i canviar en poc de temps tot el sistema d’enllumenat del poble per un més eficient i de menor consum.

L'empresa adjudicatària s’encarregaria durant els anys del contracte de: 

-Pagar el consum d’electricitat de tot l’enllumenat públic de Tavernes


-Implantar les noves tecnologies de llum en el municipi

-Reparar les avaries de línies elèctriques, fanals, etc.

-Procedir al manteniment i substitució de les lluminàries trencades

-Modificar tots els punts de llums per tal d’aconseguir l’eficiència energètica