L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 21 d’abril del 2019

La processó de l'Encontre s'ha celebrat sota l'amenaça de pluja que no ha aparegut


 La Processó de l’Encontre, un acte tradicional religiós i entroncat dins de la cultura popular vallera, ha tancat avui el cicle litúrgic cristià de la Pasqua. Cal remarcar que ha estat l'única processo que l'oratge ha permés celebrar des del passat dijous, i fins i tot s'ha notat: no ha estat tant multitudinària com acostuma.
 


Amb independència de creences i conviccions religioses, cal dir que és un acte simbòlic i que representa la trobada de Jesús ressuscitat i sa mare Maria, la Mare de Déu, i de sempre ha estat una de les processons més celebrades de la Setmana Santa a la nostra ciutat.
 
 
 
El costum és qui dues desfilades, dos seguicis, portant cadascuna una imatge, vénen a confluir a la Plaça Major. Tal com s’han aproximen les imatges té lloc l’acte de les salutacions, amb la inclinació o davallada de les andes cap al terra. Tot seguit, té lloc l’Encontre que es festeja amb una gran quantitat de pètals i flors que es llancen a les imatges. El mantell de la Mare de Déu, que era negre pel dol de la mort del fill, es canvia per un blanc i les dues imatges i els dos seguicis processonen juntes cap a l’església.
 
 
Les imatges que us oferim són la seqüència de tot l'acte central, el pròpiament Encontre. I ara a esperar a que l'oratge ho permeta i a menjar-se la mona de Pasqua. Des d'aci, l'equip de la Cotorra us desitja a tots els vallers i vallers unes bones pasqües.