L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 21 d’abril del 2019

L'oratge ens ha ofert molt de vent i una pluja que es considera beneficiosa


Sense alçar les campanes al vol, sembla ser que avui el dia ha arribat amb menys pluja i vent que ahir. Les previsions són que a poc a poc ens deixe d'afectar un oratge que, fins ara, ha tingut episodis de pluja moderat a la Valldigna, excepció de Barx on ha plogut més, i on el fenomen principal ha estat el vent amb ratxes molt fortes i que es feia notar més encara en la zona costanera al llarg del dia.

Segons les dades que hem obtingut d'AVAMET (quin paper més gran informatiu que fa aquesta xarxa !!!) a la zona de la Drova de Barx s'han arreplegat fins ara 156 litres, a Benifairó un total de 61 litres i a Tavernes quantitats diverses segons el punt on estiga ubicat el pluviòmetre. A la denominació d'AVAMET "Tavernes poble" s'han arreplegat 46 litres, als Sequers 29, a la Goleta 17, a la platja 16 i a la Partida Nova 23 litres. 



Pot sobtar eixa diferència segons punts del nostre terme, però aquests episodis de DANA o "gota freda" ja sabeu que tenen aquestes coses: en un punt plou a bots i barrals i a 5 quilòmetres no en cau ni gota. Ja ens va passar això en la tardor de l'any passat quan a Taverns se n'arreplegaven mes de 200 litres en poques hores i a la platja quasi no va ploure.

Siga com siga, benvinguda pluja!!! com ahir ens comentava un llaurador i més i no ha fet mal perquè els camps la rebran amb molta satisfacció a més d'ajudar a mantindre els nivells pensant a l'estiu.

La pluja caiguda, sobre tot en la zona de Barx, ha fet que augmente el nivell del riu Vaca, sense arribar a cap punt de perillositat. De fet no ha deixat de passar aigua des de la passada tardor. I també hem vist que ha brollat "L'Ull de Bou". 

Sembla que entrem per tant en les últimes hores del temporal, on les previsions per avui són pluges en general més debils i ratxes de vent que poden ser encara fortes, fins els 70 km amb una millora per a demà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ania que ser torpes o es que algú te un bon nenoci amb el trasvassament de l'arena