L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 22 d’abril del 2019

La piscina coberta de Tavernes: tota la història des del 2006 fins l'actualitat



La piscina coberta va començar a gestar-se fa 13 anys. Actualment el govern municipal de Compromís ha iniciat la fase final, la d'acabament i ús per als vallers i vallers. Els dos partits de la dreta local manipulen i menteixen sobre els fets quan diuen que Compromís no ha fet res per acabar la piscina.  ¿Quina ha estat la història? ¿Quins problemes ha viscut la piscina? Recordem tota la història perquè vosté que ens llegeix, i els vallers i valleres, sàpiguen la veritat i jutgen, mes enllà de falses notícies.

Govern del PP

Any 2006-2007. El plenari aprova l’estudi de viabilitat, avantprojecte i explotació de la piscina coberta. La Conselleria de Cultura, Educació i Esport aprova el projecte bàsic en la matèria de la seua competència. S'aprova l’expedient de contractació.

Gener 2008. Les mercantils FCC-Aqualia i Metroval-Aqua (formada per Metroval, Gente Urbana i Maderpark) presenten ofertes per a optar a la concessió.




Abril 2008. El PP adjudica la concessió a Metroval-Aqua, una empresa valorada amb un 0 (zero) en l’estudi econòmic financer d'Intervenció. El projecte es valora en 2.650.368 euros, i s'obté una subvenció de 100.1680 euros de la Diputació i de la Generalitat governades pel PP, bona prova de com consideraven a Tavernes.



Octubre 2008. S'aprova en plenari el projecte definitiu, amb instal·lacions complementàries de pàdel i spa. Termini d'execució de 14 mesos, o siga acabar el gener del 2010.

Anys 2010 i 2011. Endarreriments continus de les obres i anuncis d'acabaments del PP cada tres/quatre mesos que no es complien perquè realment les obres estaven paralitzades

Maig 2011. Campanya electoral i intent del govern del PP d'inaugurar-la sense estar acabada, ni tindre permisos per a obrir. 





Govern de Compromís

Agost 2011. El nou alcalde de Tavernes, Jordi Joan, compareix en roda de premsa i explica la situació real: l’empresa no té diners per a acabar les obres i pagar proveïdors. L’Ajuntament ja havia aportat la totalitat dels 1.184.662,64 euros que li corresponien.

Novembre 2011. L'empresa presenta concurs de creditors (l'antiga "quiebra"). Un administrador concursal agafa els poders de l’empresa. Es redacta un pla de viabilitat per a intentar reflotar-la i que continue amb la concessió.

Febrer 2012. S'ofereix un conveni amb una quitança del 50% per a proveïdors amb temps d’espera de dos anys. Es presenta un pla de viabilitat i un pla de pagaments als creditors entre el tercer i el cinqué any.





Maig-juliol 2012. El jutge accepta la proposta de conveni, el pla de viabilitat i el pla de pagaments. La junta de creditors de juliol obté el vot favorable de més del 51% dels creditors. L’Ajuntament s’adhereix voluntàriament al conveni. El jutge dicta sentència què aprova el concurs. 


Anys 2013-2015: Tres anys on el consistori de Tavernes autoritza a Metroval Aqua SL a hipotecar la concessió d’explotació de la piscina coberta per obtenir recursos econòmics. S'aproven tots els modificats d'obra pendents, molts dels quals no estaven contemplats en el projecte i que finalment faran que la piscina passe de 2'6 milions a més de 4 milions.



L'empresa no compleix res del pla de viabilitat ni pagament al qual s'ha compromís, ni es capitalitza per poder avançar l'obra. Tampoc el jutjat dicta cap resolució de liquidació de l'empresa per falta de diners i de compliment del contracte. 

Maig 2016: Vist que els processos judicials no avancen, el govern de Compromís proposa al plenari iniciar l’expedient d'acabament de la concessió per incompliment del contracte per banda de l'empresa.  Tots els partits, excepte el PP, aproven iniciar el rescat de la piscina.

Setembre del 2016: El plenari, a proposta del govern del govern de Compromís, aprova consultar al Consell Jurídic Consultiu Valencià la legalitat de l’expedient d'acabament del contracte i tindre clar tots els arguments jurídics. El PP va ser l'únic partit que no va recolzar la petició. El Consell Jurídic Consultiu Valencià va avalar i confirmar amb un informe que el procediment iniciat per l'Ajuntament era legal i adequat. 

El PP en contra del rescat de la piscina per al poble

Febrer 2017: La mercantil Metrova Acqua SA interposa recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament d'iniciar la recuperació de la piscina per al poble. 

Març 2017: Banco Popular Español SA interposa un segon recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de recuperar la piscina. El banc era l'avalista de l'empresa i podia perdre més de 100.000 euros.

Juliol-octubre 2018: El jutjat del Contenciós Administratiu dóna la raó a l'Ajuntament. La sentència diu ben clar: “qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, és a dir, l'empresa a qui el PP va concedir la piscina. Han hagut de passar 8 anys des de la "quiebra" de l'empresa per tindre la primera sentència que permet avançar en el rescat de la piscina per al poble.

El govern de Compromís adjudica a la firma vallera “EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP” el projecte per a acabar les obres de la piscina coberta.

Es determina que el valor de liquidació és 38.000 euros. És la quantitat que l'Ajuntament ha de pagar a la concessionària per recuperar la piscina per al poble. 


Només Compromís va votar a favor de dedicar 800.000 euros a acabar la piscina

Desembre 2018: S'aprova, amb els únics vots de Compromís, el pressupost municipal on es contempla una partida de 800.000 euros per a les obres d'acabament de la piscina.



De la situació actual després de la sentència judicial, l'alcalde parla clar.




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan tindra tavernes la piscina que es mereix?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està ben explicat, i més resumit i ben clar en el vídeo. Què no llegim?

Anònim ha dit...

Estaria bé saber quant portem gastat exactament en la piscina.