L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 d’abril del 2019

L'equip de Bolomor és premiat pels 30 anys de treball en el jaciment pel sindicat UGT-PV


L'equip de científics que investiga el jaciment paleolític de Bolomor va rebre el passat dijous a la localitat de Mislata el "Guardó d’Honor categoria col·lectiva" que atorga el sindicat UGT-PV.

La noticia de la distinció, avançada ací en la cotorra el passat dia 12, va tindre lloc en Hort de Sendra de l’Ajuntament de la localitat de l’Horta i el director de l’excavació Josep Fernández va rebre en nom de tot l’equip, present a l’acte, la distinció. El sindicat UGT-PV va retre així un homenatge a l’equip de gent que al llarg dels 30 anys última ha passat pel jaciment de Bolomor, estudiant i oferint a la societat el resultat de les troballes que ens permeten conèixer més i millor la vida de l’home al paleolític.




Josep Fernández va agrair la distinció, i va remarcar que Bolomor es pot considerar com “l’Atapuerca valencià” i ha estat i ho és un punt de referència per a molts investigadors en camps com la vida humà i l’ús del foc. Josep Fernández va recordar també moltes de les troballes del jaciment i va fer un resum del que han estat aquests primers 30 anys d’investigació, encara que considera queden moltes dècades de treballs fins a completar l’estudi.




Aquesta distinció arriba a escasses dues setmanes que a la nostra ciutat se celebrarà el 30 aniversari de les excavacions a partir del dia 10 de maig amb activitats diverses en el jaciment i conferències en la Casa de la Cultura per investigadors de la talla de Juan Luis Arsuaga, Manuel Pimentel,  Miguel Ángel Oliver i el propi director de les excavacions Josep Fernández.