L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 24 d’abril del 2019

La mar respira calma, l'alcalde reclama solucions i el delegat del govern del PSOE de Madrid llança balons fora


El govern en funcions del PSOE no ha d'eludir les seues responsabilitats i han de solucionar el problema de la platja de la Goleta abans de l'arribada de l'estiu” ha manifestat l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, al periòdic Las Provincias.

Han d'adoptar-se mesures que deixen la platja llesta de cara a la temporada estival” ha assenyalat l'alcalde, que s'ha mostrat confiat que la recuperació de la Goleta arribe a temps perquè “en el cas de catàstrofes i emergències la llei de contractació permet anar més ràpid en els tràmits de licitació. I es tracta d'una urgència justificada".



Jordi Joan ha reiterat a Las Provincias que la solució d'abocar arena tots els anys i  diverses vegades, no és la solució ni serveix per a res. Des del 2013 el govern de Madrid porta invertits més de dos milions d'euros en la Goleta, una inversió que no ha servit per a res, ni frena la desaparició de la platja. Davant aquest balafiament, Jordi Joan ha recordada que “amb aquests diners i una planificació pluriennal podrien haver executat una fase del projecte que tenen des de fa anys”.

En aquests moments, en què s'ha de donar una solució urgent, cobra més importància les peticions que reiteradament ha efectuat Compromís en el Congrés de Diputat, una peticions realitzades any rere any durant els set anys de Govern de Rajoy i que sempre van ser rebutjades i votades en contra pel PP.



I que farà el govern del PSOE?

D'eixida ja hi ha una cosa que no ens agrada. El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat que s'avaluaran els danys del temporal a les platges valencianes i, si són necessàries accions extraordinàries, ho demanaran al govern espanyol perquè adopte "alguna mesura excepcional". Vaja que sembla que el delegat no s'ha assabentat què ha passat en la costa valenciana aquests dies de Pasqua. En el cas de la Goleta... ¡Que algú li facilite els vídeos i fotografies que portem publicats, per favor!




A la pregunta de si les platges estaran llestes a l'estiu, de nou balons fora: "Primer farem una avaluació de fins a on han arribat els danys, tant públics com privats, per a determinar qui ha d'intervindre en la reparació".


 Fulgencio ha assenyalat que només en el nivell tres és quan l'administració general de l'Estat es fa càrrec de l'emergència, i en aquest cas era una preemergència de nivell u, que correspon a les autoritats locals amb el suport de les autonomies. ¿Vol dir això que Tavernes s'ha de fer càrrec de recuperar la platja?




Els estralls del temporal a la platja de la Goleta, tal com es pot observar en les fotografies que publiquem i en el vídeo del dia d'avui, són molt visibles i patents, quan la mar ja està en calma i s'ha recuperat la normalitat després d'un període de fort onatge que ha engolit la platja una vegada mes. Ha sigut un temporal, com recorda també l'alcalde “amb ratxes de vent que van superar els 70 quilòmetres per hora i que s'han prolongat durant quatre dies”.



La situació de la Goleta, com bé apunta el diari degà valencià, té fart a Tavernes que veu com després de cada temporal cal iniciar una reconstrucció, i ara ens trobem amb el problema afegit que l'estiu està, com aquell qui diu, en girar del cantó.

2 comentaris:

Carlos ha dit...

Desde lueho no ji ha wui vos entenga, fa inu dies deieu que "com es nota que s'apropen les eleccion xq el govern ja actuava a la platja de Tavernes,que eren motius electorals"...ara despres de la vivtoria del PSOE ja dogueu que el govern tira balons fota. No ens enganyeu, no ho eu volgut arreglar mai desde l'Ajuntament, que depenía de Costes...Aclariuse per favor!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que el que s'ha d'aclarir és vosté. I mira que sempre ho hem dit i ho hem explicat ben clar: l'Ajuntament no depén de Costes.

La Goleta si que depén de Costes, com tota la costa. I Costes és qui ha de reparar la Goleta, no mai l'Ajuntament.

L'Ajuntament no pot actua en la Goleta, ni reparar res, ni modificar res. Per tant, això que diu que l'Ajuntament no ho ha volgut arreglar mai, és una falsedat. L'Ajuntament no té competències en la Goleta. S'ha explicat mil vegades.