L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 20 d’abril del 2019

Estem en gota freda: precaució davant el fort vent i la possible pluja



Les fortes pluges que s’anunciaven per ahir divendres i el matí d’avui per ara no s’han produït tot i que ploure,  ha plogut. De tota manera, precaució que la situació pot canviar en poc de temps.

Les quantitats arreplegades son diverses segons el punt d’emplaçament de l’estació de meteorologia. A Barx trobem quantitats que oscil·len entre  els 85 litres de la Drova fins als 61 litres de la Visteta, a Simat han caigut 41 litres i a Tavernes també dades diverses segons els punts del terme: 22 litres en la Partida Nova, 22 als Sequers, 33 al poble, 15 a la platja i 12 a la Goleta. Són les dades que hem obtingut del web d’AVAMET i que cal suposar canviaran al llarg del dia.

En aquest moment una de les majors preocupacions és el vent que bufa fort en la costa pel temporal de llevant, amb ones fins a 4 metres d’alçada. Caldrà esperar a que amaine per saber com haurà afectat a la Goleta.


A la nostra platja hem tingut  episodis de forts vent. Tenim coneixement que ha afectat elements d’un edifici en el Carrer del Nord, en Marina Azul 1, on unes plaques d’alumini han estat arrancades pel vent i, com un efecte dominó, han anat caient de dalt cap avall, uns 15 pisos. Els efectius de la Policia Local ja estaven personats en el lloc i complint les tasques de prevenció.(vore les fotografies)

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu ratxes de vent de l’est i nordest  de 70 a 80 quilòmetres per hora. I continua la previsió de fortes pluges, però en casos de gota freda ja se sap que són molt localitzades encara que puguen assolir grans quantitats en poques hores.

Caldrà estar atents a les previsions i sobre tot complir totes les normes de precaució, sobre tot pel vent.