L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 11 d’abril del 2018

PLENARI ABRIL 2018: Només Compromís vota a favor d'invertir 1'6 milions en obres a Tavernes i platja



Compromís en solitari va aprovar dedicar 1’6 milions del romanent de tresoreria del 2017 a inversions per a Tavernes i platja, moment que recull la fotografia. El debat i votació final va deixar ben clar que qualsevol excusa és bona en l’oposició per a no recolzar les propostes del govern municipal. Tot i que ningú posarà en dubte que és positiu per a Tavernes dedicar 1’6 milions a inversions ¿o si que ho posen en dubte?.

Pobres, al nostre parer, les excuses i arguments de l’oposició per no recolzar les inversions. I damunt sense presentar cap proposta alternativa. Només van dir que si la proposta havia estat presentada molt ràpidament, que si era electoralista, que si cal estudiar-ho millor, que es presente una proposta de coeficient municipal nou d’IBI, etc. En cap moment, cap, es va escoltar alguna proposta d’inversió o obra a incloure o per a modificar la proposta inicial de Compromís. Al final de l'article podeu repassar les obres i inversions aprovades.

Imatge general del plenari
 Fa temps que es va dir: el romanent es destinaria a inversions 

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va recordar a l’oposició que sabien de fa temps que el romanent era positiu del 2017 i que es dedicaria a inversions, també que moltes de les obres estan dins de la consulta veïnal que es va fer en el 2016 i que no té res a vore l’IBI amb el romanent de tresoreria ni el superàvit es deu a l’IBI, ni es podia ajornar perquè les obres han d’estar com diu la llei fetes en el 2018.

En aquest punt l’alcalde Jordi Joan li va recordar al PP que més IBI no es sinònim de superàvit i va recordar que en la legislatura 2007-2011, el govern anterior popular va duplicar el cobrament de l’IBI i tots els anys l’augmentava, però tots els anys acabaven amb pressupostos i romanent de tresoreria negatiu, fins arribar als -4’5 milions en el 2011. L’èxit del romanent positiu, venia a dir l’alcalde, està en una bona gestió dels recursos econòmics. 
Intervenció de Perfecto Benavent, regidor d'Hisenda

No va valdre apel·lar al sentiment progressista 

Perfecto Benavent va apel·lar al sentiment progressista d’alguns dels partits a l’hora de reclamar un vot positiu a la proposta d’inversions, vot a favor que finalment no va aconseguir. Així dirigint-se al PSOE i EU els va dir que “vostés ho tenen difícil votar en contra, perquè el cor es diu que han de votar a favor de la proposta. Son partits que s’han mostrat a favor de que el romanent siga aplicat en inversions a Tavernes i no per pagar a la banca". 

I concloïa dient: " Encara que com a oposició pensen que si voten a favor faciliten el camí al Govern Municipal, però jo els propose que tinguen les mires altes i que no es posen al costat del PP, que miren el bé del ciutadà de Tavernes i voten que sí”. No ho va aconseguir.

El PP no pot donar llicons 

El regidor d'Hisend va recordar al PP la seua actuacio en l'economia municipal per a dir que no estaven en condicion de donar lliçons: "Vostés no juguen al benefici dels veïns i mentre Compromís ajuda els vallers, vostés destrossaren econòmicament  a Tavernes amb un préstec de 5’7 milions en el 2010, amb 3 milions d’anticipat del cànon de l’aigua fins el 2026, deixaren 2 milions de deute en la Diputació, 2’7 milions en factures pendents, deixaren 4’5 milions de romanent negatiu i un endeutament de vora 20 milions, o siga de 125% de percentatge”. 

Igualment es va criticar la seua volença per la banca “la seua posició es donar els diners a la Banca i punt, no fer inversions a Tavernes. Vostès no tenen els mateixos interessos que Compromís. Són un partit que any rere any maltracta financerament al País Valencià. Enguany seran 67 euros menys per valencià que la mitjana de l’Estat i això vol dir que Tavernes té 1’2 milions menys, però si ens tractaren com a Cantàbria serien 5’6 milions". 

Jordi Joan explica les inversions com a resultat de la bona gestió econòmica


Agraïment als ciutadans 

L’alcalde Jordi Joan i el regidor Perfecto Benavent van agrair als ciutadans de vallers el sacrifici que havien fet fins el moment actual, quan ja es poden fer inversions, i van recordar que són diners seus que Compromís nomes gestiona en benefici de tots.

L’alcalde Jordi Joan va recordar que sempre havia dit que durant els primers anys no podrien dedicar diners a inversions com a conseqüència de la greu situació econòmica en que el PP va deixar l’Ajuntament, però que una vegada superats, s’invertiria a Tavernes. “Poguérem fer alguna inversió en el 2016 pel bon resultat del pressupost anterior del 2015, la incrementarem en el 2017 pel bon resultat del pressupost del 2016, i ara dediquem eixos 1’6 milions del romanent a inversions que beneficien la ciutat”.

Jordi Joan complia la promesa feta en els pitjors moments econòmics, en la legislatura 2011-2015 quan va haver de destinar tots els recursos a pagar el deute i “altres cosetes” (aparcament, proveïdors, deute Diputació, etc) del PP, sense poder fer inversions. 


Relació d’obres i inversions aprovades

- Asfaltatge camins Marina, Marenys, Travessera Herrera, Gandia 335.000 euros
- Reurbanització Joan d'Austria, Escorxador i Passeig Lepant 180.000 euros
- Reparació voreres Germanies-Bar Madrid i tanca del Jardí Bienpaga 155.000 euros
- Reparació escorcells de diversos camins (Camí Dula i altres) 120.000 euros
- Execució guals accessibles Divina Aurora 190.000 euros
- Asfaltatge Carrer L’U i Dos; Passeig País Valencià, Reina Mora i Colom 60.000 euros
- Habilitació parcs canins (Horteta molí, sector 6 Camí marenys) 35.000 euros
- Reposició guals tram Sant Roc i Sant Josep 10.000 euros
- Habilitació Passeig de les Arenes 40.000 euros
- Reposició jocs parc accessible Canal-Goleta 35.000 euros
- Implatanció de nous jocs Plaça Rei Joan Carles 12.000 euros
- Reparació paviments Passeig Colon 80.000 euros
- Reposició jocs Passeig Colom 65.000 euros
- Subministrament i col.locació cistelles basquet antivandàliques 3.000 euros
- Subministrament i col.locació tirolina 9.400 euros
- Reposició de la lluerna de la coberta del mercat municipal 90.000 euros
- Reposició butaques de l'auditori de la Casa de la Cultura 68.000 euros
- Reposició paviment de l'auditori de la Casa de la Cultura 17.000 euros
- Parc Calistenia poble i platja 76.000 euros
- Reposició solera entrada Camp Esports 35.000 euros
- Canonada Canal Sequia Mare 7.500 euros
- Reparació comportes principals Canal riu Vaca 37.000 euros
                                     
                 Total 1.659.900 euros