L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 18 d’abril del 2019

Miting de campanya de Compromís Tavernes



 Compromís ha celebrat per la vesprada el seu acte de campanya, on s'ha "colat"  com a protagonista la pluja. Malgrat això, cal considerar una bona presència de vallers, entre ells molts joves, cosa que feia exclamar a Angela Llinares, presentadora de l'acte i candidata per Tavernes: "Si hem vençut a la pluja és que som imparables" per afegir "Som imparables per a seguir beneficiant més de 5 milions de valencians".
 
 
Joan Baldoví, que no participava en persona a l'acte, va tindre un protagonisme especial quan en un televisor llegia un missatge als vallers/es on es comprometia a ser la veu de Tavernes a Madrid, recordant les set vegades que va proposar a Rajoy executar el projecte del Vaca i posar solució a la platja de la Goleta, cosa que el govern del PP mai no va fer.
 
 


Fran Ferri, sindic que ha estat de Compromís en la passada legislatura i actual candidat a les Corts Valencianes iniciava el parlament recordant el gran fraçàs de la convocatòria de Ximo Puig de "valencianitzar les eleccions, quan ningu parla dels problemes valencians, nomes Compromís".
 
 

 
Fran Ferri remarcava que Compromís té la millor candidata a president de la Generalitat en Mònica Oltra i un Joan Baldovi que està considerat el millor polític espanyol i que ha representat millor que ningú els interessos valencians. 
 
El candidat va recordar com estàvem els valencians fa 4 anys, quan erem conegut per la gran corrupció del PP, i com estem afra "que hem abandonat l'erm que ens deixaren, i on tenim un govern honest que recupera els diners que ens furtaren. Hem passat de ser un exemple de mal govern i de corrupció a ser considerats per Europa com un model a seguir contra la corrupció".
 
 
 
I recordava el cas de Rus "que comptava diners en el cotxe. Ara comptem els xiquets que no paguen llibres de text, comptem persones protegides, comptem més d'1 milió de valencians sense copagaments i milers d'hectàrees de terreny protegit, gracies a les polítiques que hem aplicat en el govern del Botànic".
 

 
Fran Ferri va remarcar que el full de ruta de Compromís és progressista i avisa del possible pacte del PSOE amb Ciudadanos, el partit que pacta amb Vox a Andalusia, i ací indicava que en els escons de Compromís en les Corts "s'asseuen les persones que beneficien les lleis d'igualtat, les dones maltractades, les kellys dels hotels, la gent que defensa el territori i la llengua, i els llauradors per això hem estat l'únic partit que ha votat en contra del tractat amb Sudàfrica". 
 
  
Jordi Joan, alcalde de Tavernes i candidat a la reelecció, es va centrar majorment en els temes locals i com ja es costum en les seues intervencions, cap referencia ni critica a cap partit en concret, ni esmentar-los. Nomes va assenyalar que Compromís és l'únic partit que esta oferint en les xarxes propostes concretes de futur per a Tavernes mentre hi ha altres que es dediquen a fer fotos de voreres o tindre com a programa canviar de nom el passeig".

"Volem un Tavernes per a vire, una ciutat on tothom puga desenvolupar el seu projecte de vida. I per aixo cal millorar el PGOU on ja hem iniciat l'electrificació del polígon el Golfo, i les millores en el Teularet i el Pla II" indicava.
 
 


També remarcava que Compromís ha dut a cap polítiques de rescat de persones "on hem dedicat 4'7 milions d'euros a escoles tallers amb 37 programes i 600 contractes. Hem donat treball a persones fora del sistema, i els hem donat esperança i il·lusió. Hem fet de Tavernes una ciutat respectuosa i d'ajuda a persones vulnerables".
 
 
 
Jordi Joan va avançar l'impuls d'un programa ARRU per beneficiar els barris desfavorits, on s'inclou la proposta d'adquirir l'edifici que té el SAREB front al Cantalot per dedicar-lo a centre de dia, habitatges tutelats i socials.
 
Al llarg de la intervenció recordava la millora i construcció de nous parcs infantils, la millora de les zones enjardinades i del salvament de la platja, on incloïa el vial i el col·lector recents iniciats, el projecte de ronda a Tavernes en fase de redacció i la millora dels vianants en la ciutat, amb preferència per damunt dels vehicles.
 
 
Ferran Barberà, candidat a Corts Valencianes, va remarcar el paper principal que han de tindre els joves en les polítiques, considerant-los como part de la solució dels problemes juvenils. Reclamava polítiques que donen solucions als problemes dels joves: Garantir habitatges, el dret a l'educació i, més que res, polítiques que impulsen el retorn dels joves que estan a l'estranger. 
 
 
Papi Robles, candidata a Corts, va reivindicar el gran treball fet per la vicepresidenta Mònica Oltra a l'hora de resoldre urgències de les persones en perill d'exclusió social. "Rescatar les persones, canviar la societat que tenim partint de que totes les persones tenen els mateixos drets en tota la seua trajectòria al llarg de la vida" i per aconseguir-ho recordava lleis impulsades i aprovades com la d'infantesa, la llei del dret d'habitatge, i el no desnonament llançant la proposta d'un SIP que contemple el marc general de la persona, no nomes la sanitat sino tots els factors que influeixen en la seua vida.
 


Al final de les intervencions, es va obrir un torn on els participants van respondre les preguntes prèviament fetes en instagram.