L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 d’abril del 2019

Compromis guanya les eleccions autonòmiques en 24 pobles de la comarca, entre ells tots els de la Valldigna.


Compromís ha sigut el guanyador dels comicis autonòmics a la Safor-Valldigna en haver aconseguit  guanyar en 24 dels 31 municipis de la comarca. Compromís manté una important hegemonia municipal, en alguns casos amb engruixada diferència, cas per exemple de la nostra localitat, Tavernes. 

Cal dir que Tavernes és la ciutat valenciana de més de 8.000 habitants on Compromís ha aconseguit major percentatge de vots en les autonòmiques. La resta de localitat de la comarca són Ador, Alfauir, Almoines, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Daimús, la Font, Guardamar, Llocnou, Oliva, Palma, Palmera, Piles, Potries, Rafelcofer, Ròtova, Simat de la Valldigna, Vilallonga, Xeraco i Xeresa.

Els socialistes  guanyen a Gandia, l'Alqueria de la Comtessa, Benirredrà, , Miramar i el Real de Gandia, i el PP en dos: Almiserà i Castellonet de la Conquesta. La resta, Ciudadanos, Vox i Podemos no guanyen en cap localitat.

Els bons resultats obtinguts per Compromís en les eleccions autonòmiques del  diumenge fa que la hegemonia  a la comarca de la Safor-Valldigna seguisca en mans de l'esquerra en les eleccions autonòmiques, com ja ocorreguera fa quatre anys. Compromís el partit que més vots va rebre, i gana a la comarca amb 23.503 vots.

En el bloc de la dreta encara que suma més de 3.000 vots respecte a les anteriors autonòmiques, destaca especialment la gran baixada del PP, el gran perdedor de la nit electoral que passa de 26.377 vots als 17.324 el diumenge.

Dins del context general cal felicitar al PSOE pels resultats obtinguts, i remarcar que el seu èxit de poc ens costa als valencians perdre el govern del Botànic al País Valencià per la decisió unilateral de Ximo Puig d’avançar les autonòmiques, cosa que ha fet que durant la campanya no es parlara per a res dels problemes reals dels valencians i valencianes.

Ni finançament just, ni la taronja, ni les inversions, el Corredor Mediterrani, el tren de la costa València-Alacant, l'alliberament de l'autopista i les connexions futures, ni de regeneració de les costes o les canalitzacions de rius i barrancs, no s'han parlat ni han estat present en cap debat o noticia en TV o premsa.