L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.666
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.008

dimarts, 22 de gener del 2019

Tavernes es concentra, com altres 60 pobles valencians, en defensa de la nostra taronja


El veïnat de Tavernes es va concentrar anit a la porta de la Casa Consistorial en una concentració que, podem dir va ser escassa donat el potencial agrícola de la nostra ciutat. Desconeixem si el fred de la nit fa retraure la presència de veïns, però els que hi assistírem poguérem escoltar el manifest reivindicatiu de la Plataforma que va ser llegida per la regidora de Compromís, Noe Alberola. 



El manifest reivindicatiu consensuat demanava la modificació de l'acord signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-Àfrica, l'aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, la reciprocitat a les produccions de països tercers, el compliment de la Llei de la cadena alimentaria i les ajudes directes per als productors afectats.


La concentració tenia per damunt de tot un objectiu: defensar la nostra taronja. Una defensa que molts diputats europeus espanyols no van exercir en el Parlament Europeu a l'any 2016 quan es votava el tractat, amb un PP que va votar a favor, o un PSOE que s'abstenia. Una postura que contrastava amb el vot en contra de Compromís que advertia al PP i PSOE, però també a Ciudadanos, tant en Europa com en el Congrés i Senat espanyol, que eixa postura d'afavorir el tractat era contraria als interessos valencians i espanyols pels greus danys que podia ocasionar als nostres cítrics, com ara només dos anys després es veu ben clarament. 

Vista general de la plaça Major (web municipal)

No va ser Tavernes l'unica ciutat on es van celebrar concentracions. En resposta a la convocatòria de la Plataforma, a les terres de Castelló van ser 14 localitats de la Plana Baixa on va nàixer la Plataforma (Nules, Borriana, La Vilavella, Vila-real, Onda, Almassora, Moncofa, Betxí, La Llosa, Almenara, Xilxes, la Vall D’Uixò, Artana i Les Alqueries); dos de la Plana Alta (Castelló i Torreblanca); nou del Maestrat (Benicarló, Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Sant Jordi, Càlig, Sant Rafael del Riu, Traiguera i Santa Magdalena de Polpis) i un de l'Alt Palància (Castellnovo).




 A les comarques de València les concentracions foren a la Safor amb huit localitats adherides (Bellreguard, Almisserà, Benifairó de la Valldigna, Potries, Xeresa, Xeraco, Simat de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna) i la Ribera Baixa també amb huit (Cullera, Polinyà del Xúquer, Fortaleny, Albalat de la Ribera, Riola, Benicull, Llaurí i Corbera). A la Ribera Alta es va celebrar en cinc (Algemesí, Carlet, Benifaió, Guadassuar i Benimodo). A la comarca de l'Horta Nord s'han adherit 4 localitats (Albuixec, Meliana, Massamagrell i Museros); a la Vall d'Albaida dos (Llutxent i Quatretonda); igual que al Camp de Túria (Benaguasil i Bétera); una de la Costera (Montesa) i una del Camp de Morvedre (Sagunt).



També Alacant es va sumar a les protestes de la Plataforma per la Dignitat i a la comarca de la Marina Alta amb concentracions a Pego, Pedreguer, Ondara i El Verger.

També es van sumar dues localitats tarragonines del Baix Camp (Alcanar i Santa Bàrbara).

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Es molt trist que hui en dia s'ajude als bancs, a les grans empreses energetiques, als artistes etc i a l'agricultor res de res. Els bancs quebren? Una ajudeta que no cal que tornen... Energia solar? Impuesto sol... Pirateria? Montem una SGAE (que també quebra pese a que només te els gastos que ella genera), anem a cobrar canon als folios,cds, dvds y pendrives que els pobres artistes no poden pagar el alquiler de les seues cases en Miami...
La taronja es paga mes barata que fa 30 anys ¿? Inexplicable

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixes preguntes les contestem, si cal, amb autor ben identificat. La pot fer al nostre perfil facebook:

https://www.facebook.com/lacotorradelavall.noticies.3

Anònim ha dit...

Amb autor ben identificat si, com la cotorra. De totes maneres no era cap atac, no et poses a la defensiva cotorreta, era en to de retorica, mes un pensament que una pregunta...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni defensiva, ni res semblant. I atac, atac... alguna cosa hi ha. Qüestió d'interpretacions del text. Vosté vol saber una informació i nosaltres volem saber qui la demana. I no cal que li diguem perquè, pensem ho sap. De totes maneres nosaltres també en to retòric li farem un pensament: No hi ha cap regidor de Tavernes que puga representar el diputat Jordi Joan en alguns llocs o situacions. Tanmateix si que hi ha regidors que poden representar a l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en actes fets a la localitat. I això va passar ahir: l'alcalde va estar ben representat: tots els regidors de Compromís en primera fila.

Anònim ha dit...

Quin atac? Parle de bancs, empreses grans, sgae, preu devaluat de la taronja amb el pas dels anys, res a vore amb conpromis i molt menys amb el govern actual... No se quina interpretacio has fet pero la teua ultima resposta ha sigut del tipo 'a donde vas, patatas traigo'. Si t'empenyes interpretar un atac doncs avant

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 22:32
La resposta nostra de les 19:25 (ni el de les 16:31) no era per al seu comentari, suposem el de les 9:22.

Els nostres comentaris de les 16:31 i de les 19:25 eren la resposta a un altre comentari anònim de les 14:16 hores que no hem publicat, però demanàvem que fera el comentari en el facebook i li responiem.

Suposem que vosté ha pensat que eren respostes al comentari inicial, 9:22, i no, no era així.

Dins del context del comentari de les 14:16 no publicat (però que ens comprometíem a contestar si feia la pregunta en facebook) està clar la frase que vosté qualifica de "a donde vas, patatas traigo".


Esperem quede clar. I que ens disculpe el no haver captat que podia haver confusió, amb el seu comentari, que també preguntava. Disculpes.