L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 24 de gener del 2019

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Gandia dóna valor els festivals que celebrem a Tavernes


 
Gandia anunciava ahir a FITUR el cartell de l’edició 2019 del festival “Pirata Rock”. Com a capçalera, entre altres, “La Habitación Roja”, Beret, Talco i “Pupil·les”. El festival a celebrar del 18 al 20 de juliol, amb 42 grups, un impacte de 2’5 milions d’euros i creació de 300 llocs de treball directe i 150 indirectes. Assistència:  sobre les 50.000 persones.

Si recordem dades del nostre “Iboga Summer” en  l’edició del 2018  reunia a 72 grups internacionals, 45.000 assistents,  i amb un impacte econòmic sobre 1’5 milions.  I pensar que molts es posaren les mans al cap, sobre tot en el PP, dient de tot i que era una exageració i etc i etc.



Presentació del Mediterránea Festival

I no és que enfrontem els festivals.  El que volem és felicitar Gandia per la aposta musical perquè eixa iniciativa dóna encara més valor a l’aposta del govern de Compromís de convertir Tavernes en un referent musical amb 11 festivals anuals, 5 en la primera fila del panorama estatal.

La programació anunciada a Gandia, la segona ciutat turística del País Valencià després de Benidorm, posa més en valor la qualitat dels grups dels festivals vallers. Els grups que hem esmentat  a Gandia (La Habitación Roja, Beret, Talco i Pupil·les), tots de primera fila, són formacions musicals que ja hem vist al Festivern i al Festival Mediterrània.

Seté Sois Sete Luas

Que Gandia, un referent turístic valencià, aposte per festivals amb grups que ja han passat per Tavernes, demostra que el camí encetat per l’Ajuntament per atraure el turisme,  per donar a conèixer i oferir vida a la platja, per fer oblidar la la platja morta que teníem fa uns anys, és un camí vàlid. I que és vàlid ho demosten les 100.000 persones que, al llarg de l’any, assisteixen als festivals.

Els festivals de Tavernes,  vulguen o no reconèixer-ho  alguns partits, fomenten el turisme urbà i de la platja, beneficien el comerç i l’hosteleria local,  tant a l’hivern amb el Festivern com amb l’Iboga Summer o Mediterránea a l’estiu, principalment. 


Iboga Summer Festival


I molt important: escampen i donen a conèixer el nom de Tavernes per tot arreu, fan una propaganda de la ciutat i de la platja que valdria centenars de milers d’euros com a campanya publicitària en els mitjans d’informació. Llàstima que els partits de la dreta local no vulguen vore-ho.

Sí, ara Tavernes està en el mapa gràcies al Festivern i l’Iboga Summer, el Mediterránea i demés. ¿Sabran que hi ha ciutadans d’Holanda i d’Alemanya que es desplacen a Tavernes per assistir a l’Iboga, per exemple? I milers de França i de la resta de l’Estat?. Com milers d’espanyols, de tot arreu de l’estat, vénen al Mediterránea i al Festivern, eixe festival que, si pogueren, eliminarien.  Tavernes ha creat “una mar de festivals”, i el mar de festivals ens ha retornat opinions i valoracions positives,  d’afecte, envers la nostra ciutat i nosaltres, els vallers i valleres.


Desllunat-Pop al carrer

S’ha dit a FITUR que Gandia firmarà  un conveni de col·laboració perquè el “Pirata Rock” es quede anys i anys. Al reves que ací, on tantes vegades hem comprovat tot el contrari: critiques i opinions de la dreta local i alguna agrupació en contra dels festivals. En el cas de la dreta local es dedueix ben clar que si algun dia arriben a governar Tavernes,  eliminaran els festivals i deixaran de celebrar-se a Tavernes.