L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de gener del 2019

Tavernes acollirà al juliol la trobada anual del programa ACAPS "Vacances en Pau"



Tavernes acollirà la trobada anual del programa "Vacances en Pau", un esdeveniment que és un reconeixement d'ACAPS Safor-Valldigna (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí) al treball i la cooperació de l’Ajuntament i de les famílies del municipi en aquest programa d'ajuda als xiquets sahrauís. 

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament, Noe Alberola, s'ha reunit amb ACAPS Safor-Valldigna (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí), representada pel seu president, Salvador Pallarès, i la delegada a la Valldigna, Genoveva Tripiana, on se li ha confirmat la decisió d'ACAPS de la comunitat de que siga Tavernes la seu en aquest 2019 de la trobada anual del programa Vacances en Pau. 

Any 2018: Xiquets i familiars del programa de Vacances en Pau
 
La reunió ha servit per donar les últimes pinzellades al nou conveni que es signarà pròximament en matèria de cooperació dins del mateix programa d’acollida. ACAPS ha confirmat també l'interès a celebrar el pròxim juliol la trobada de famílies acollidores de xiquets i xiquetes sahrauís de tot el territori valencià a Tavernes com a una manera de reconèixer el treball i la cooperació de l’Ajuntament i les famílies del municipi amb el programa Vacances en Pau. L’estiu passat, 18 xiquets i xiquetes van ser acollits en la nostra comarca, 6 dels quals a la Valldigna.

 L'alcalde Jordi Joan, i la regidora de Cooperació, Noèlia Alberola, han manifestat la seua satisfacció perquè la nostra ciutat siga el centre d'una trobada que aplegarà més de 1.000 persones vingudes des de València, Alacant i Castelló. La trobada de les famílies acollidores del programa "Vacances en Pau" serà una jornada lúdica i de reunió en què els xiquets sahrauís podran gaudir de diferents activitats d’oci i de diversió a Tavernes en companyia de les famílies acollidores. 

Any 2017: Recepció a l'Ajuntament
El consistori valler referma així el seu compromís de donar suport a la increïble tasca d’ACAPS, que ofereix la possibilitat als xiquets sahrauís d’abstraure’s durant l’estiu de la dura realitat en què viuen, gràcies també a la implicació i humanitat de les famílies.

A més, en la reunió s’ha tractat la participació d’ACAPS en el programa "Temps en Xarxa", la iniciativa innovadora impulsada per l’Ajuntament per a donar un impuls a l’engranatge associatiu de Tavernes, i que es desenvoluparà enguany amb diverses iniciatives com ara tallers, xarrades, programes de ràdio i jornades de conscienciació.