L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 30 de gener del 2019

Serveis Socials informa que es pot sol·licitar el "bo respir" fins el pròxim dia 4



Serveis Socials informa ha obert el termini de sol·licituds del "bo respir" corresponent a enguany, el 2019, i la data màxima per poder accedir a les ajudes és el pròxim 4 de febrer.  Es pot sol·licitar cita amb la treballadora social telefonant al telèfon de Serveis Socials 96 282 11 42, on es donarà la informació adient.

Recordem que els beneficiaris d'aquestes són persones dependents que, encara que ateses habitualment al seu domicili, necessiten temporalment rebre atenció en un centre especialitzat  i pel seu grau de dependència necessiten l'ajuda d’una altra persona per a dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària, i que no poden ser prestades pel seu cuidador habitual.


Es contemplen les modalitats: 


1. Bo respir mensual o de bo verd

Consistirà en un bo per a l’estada durant un mes en una residència de tercera edat, quan la persona major necessite atenció sociosanitària a un centre especialitzat. Els bons poden fer-se efectius un mes natural o de data a data en dos mesos consecutius abans de finalitzar l’any 2019.

2. Bo verd o bo mensual


La quantia de l’ajuda és de 1.600 euros menys el 80% renda per càpita mensual de la persona interessada . Permet l’estada en residència de tercera edat durant un més natural o bé de data a data en dos mesos consecutius, abans del 31/12/2019.

3. Bo respir dies o bo blau

Consistirà en 20 bons diaris per a l’atenció en residències de 3a Edat que podran fer-se efectius l’any natural en la data elegida per l’usuari. Es poden utilitzar en un horari de 9 del matí del dia d’entrada fins a la mateixa hora del dia d’eixida. Els vint dies poden ser consecutius o agrupats amb un mínim de 2 dies consecutius.

Ajuda del bo blau són 67 euros menys el 80% de la renda per càpita diària de la persona interessada multiplicat pels 20 dies.

4. Bo respir de cap de setmana o bo blanc


Consistirà en 12 bons per als caps de setmana que trie l’interessat, a raó d’un bo mensual. L’horari serà de 9 del matí del divendres a les 5 vesprada del dia diumenge.

Ajuda del bo blanc és 152 euros menys el doble de renda per càpita diària de la persona interessada multiplicat pels 12 bons.


Documentació a aportar:

- Sol·licitud de bo respir de tercera edat 


- Informe mèdic (necessita cura continuada i atenció de tercers)

- Informe social (treballadora social municipal)

- Fotocòpia del SIP 

- Autorització expressa de l’interessat i dels membres de la unitat familiar.