L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 29 de gener del 2019

Set empreses opten a executar el tram del col·lector que correspon a l'Ajuntament, una inversió sobre 1'5 milions d'euros

 
Un total de set empreses han presentat oferta a la licitació de la part que li correspon executar a l’Ajuntament del col·lector de la platja i obres de millora dels carrers Pintor Segrelles, Blasco Ibáñez i Canal en la part nord de la genèrica “Platja de Tavernes”. Fotografia superior: el traçat del col·lector.

Els sobres corresponents a les set empreses que han presentat ofertes per a executar l’obra (Geocivil SA, Canalizaciones y derriboss Safor SL, UTE Grau Pascual SA y Foracrai 2020 SL, Guerola Transfer SLU, Hidraquagestión integral Aguas de Levante SA, Tecnologia de la Construcción y Obras Públicas SA y Aglomerados de los Serranos SAU) ja s’han obert per la mesa de contractació i està en procés de valoració de l’oferta econòmica presentada per cadascuna per procedir a l’adjudicació.

L’Ajuntament parteix d’una valoració inicial de 1’3 milions per al tram de col·lector que li correspon executar que va des del final de l’Avinguda de la platja fins al tanc de tempesta previst en el projecte general. Discorrerà per darrere de les edificacions (sector 13) i per davall del vial perimetral fins al tanc de tempesta i arreplegarà les aigües de pluja i les distribuirà a la Sèquia Mare per regar els camps i al canal de Sant Pablo, mitjançant unes bombes d’impulsió. 

El nou projecte contempla la reurbanització de Blasco Ibáñez i adjacents

El nou projecte construirà un carrer perimetral per connectar l'Avinguda de la Marina i la Goleta, amb millora per a les dues platges. El vial d’uns 18 metres d’amplada anirà per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, i facilitarà l’entrada i eixida de les dos platges.

El segon tram, del tanc de tempesta al canal de Sant Pablo, és l’obra a executar per la Generalitat. La Generalitat disposa de fa temps el projecte tècnic de l’Ajuntament, i ara procedeix a l’estudi i informe final. Si tot està correcte i no hi ha cap modificació la part de la Generalitat es pot traure a licitació en el 2019.

La licitació d’aquest projecte se suma a la licitació de les obres del vial perimetral, que com vam explicar en una notícia anterior, tindran un valor de 422.690 . Cal recordar que el passat mes de juny el plenari de Tavernes va aprovar licitar aquest vial amb els únics vots a favor de de Compromís.


L'execució del vial perimetral i el col·lector de la platja pot suposar al final una inversió total sobre els 3 milions d'euros, la més gran feta en la platja els darrers 25 anys.

Plenari de novembre 2015: el PP vota en contra del col·lector


Un projecte votat en contra pel PP 


La redacció d'un nou projecte definitiu de col·lector es va aprovar en el plenari de novembre del 2015, després d'un canvi total del projecte i la idea que sempre havia tingut l'Ajuntament.

Tal com va explicar el govern de Compromís en el plenari de novembre del 2015, l’objectiu era optimitzar per a Tavernes els més de 3 milions que anava a costar el col·lector, i així ho va considerar també el plenari que va acceptar i aprovar el nou projecte. Tots els partits votaren a favor, excepte el PP que va votar en contra, això si sense donar cap argument al seu vot negatiu.

Cal recordar que la construcció del col·lector d’aigües pluvials de la platja estava contemplat en el Pla Director de les Aigües Potables del 2006 com a urgent però es va arribar al 2011 i amb el canvi de govern és va comprovar com els govern anteriors ni havien aconseguit els permisos de la Generalitat i l’Estat, ni havien redactat una sola línia del projecte d’obres.

La passada legislatura Compromís va aconseguir els permisos corresponents, però a l’hora de redactar el projecte definitiu va sol·licitar uns informes i estudis a TYPSA, i en base a ells es va redactar un nou projecte general que millora notablement el vell projecte, que preveia només un col·lector per davall del carrer Blasco Ibáñez.

El nou projecte - és el que està en fase d’adjudicar- contempla el col·lector enterrat per davant del nou vial que servirà de ronda i unió de les dos platges valleres, a més de la urbanització i millora dels carrers Pintor Segrelles, Blasco Ibáñez i zona del Canal. El projecte contempla la transformació del carrer Blasco Ibáñez en un únic sentit i una ampliació de les voreres, molt estretes, per a permetre millor el pas de vianants i carrets de bebé o de persones de mobilitat reduïda

1 comentari:

Anònim ha dit...

Empresas que saben la solvencia del Ayuntament que paga a tots, no com en el pp que no pagava, pero si cobrava.