L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 18 de gener del 2019

El pati de butaques de la Casa de la Cultura gaudeix de noves butaques modernes i més còmodes



L’Ajuntament de Tavernes ha acabat aquesta mateixa vesprada la instal·lació de les noves butaques en el pati de butaques de l’auditori de la Casa de la Cultura. Les noves butaques, modernes i còmodes, són les adequades a sales que acullen espectacles musicals i teatrals, i substitueixen les anteriors del 2001, més propis d’espais acadèmics i universitaris. 

Al llarg de la vesprada del dia d’avui, hem pogut comprovar l’activitat frenètica en dos fronts, el de l’empresa especialista instal·ladora acabant el pati de butaques i els fallers de la Falla Portal muntant l’escenari  per a la presentació de les seues falleres majors que tindrà lloc aquest cap de setmana.




L’empresa instal·ladora ha muntant en el pati un total de 363 butaques, en la pràctica el mateix nombre que hi havia de 370, però amb l’avantatge de ser butaques pròpies per a sales d’espectacles i , a més a més, la separació entre les files és major perquè s’ha fet una redistribució d’espais, de manera que les cames tenen més ample i els espectadors que ocupen les butaques del mig de la fila podran accedir-hi sense problemes, sense fregar amb els altres ocupants al passar. (vore la foto 4)

L’empresa instal·ladora tenia planificat acabar tot el treball aquest divendres, però no ho podrà fer: no pot continuar amb el muntatge de l’amfiteatre en haver sorgit un problema en el transport de les butaques de dalt de la sala, amb la qual cosa aquesta zona es posposa per a la setmana vinent.




El govern de Compromís ha dut a cap aquesta millora, la primera de gran calat que es realitza d'ençà de la inauguració de la sala en l'any  atenent molts suggeriments i precs dels usuaris,  que han expressat aquests anys la incomoditat de les mateixes, potser per ser unes butaques no pensades específicament per a una sala d’espectacles, sinó mes propis d’espais acadèmics o educatius.

Cal dir que, com de vegades ha expressat el govern de Compromís,  és vol una Casa de la Cultura ben equipada quan a les instal·lacions i que, amb un total sobre les 550 butaques còmodes i modernes, es puga atraure el màxim nombre de vallers i vallers als esdeveniments culturals que s'hi celebren i, sobre tot,  que els gaudesquen amb les mateixes comoditats que troben en qualsevol gran ciutat.




Es manté el nombre de localitats previstes 

Els fallers de la Portal que estaven muntant l’escenari estaven informats de la situació, indicaven que comprenien el que havien passat,  que eren imponderables que poden surgir i havien acceptat la solució que els ha donat l’Ajuntament de col·locar cadires amb el mateix nombre previst.

L’Ajuntament, segons ens han dit,  havia facilitat amb anterioritat els plànols de la nova distribució a la falla i, com que es manté el nombre de localitats previstes, està clar que no hi haurà cap espectador que es quede sense la seua localitat.

Els fallers  recordaven temps passats quan les presentacions no es feien en una sala ben condicionada ni amb un bon sistema de llum i so. Ara afirmaven que disposar de tota la Casa de la Cultura per a les presentacions és un gran avantatge i que, per damunt d’aquestes situacions circumstancials, calia agrair a l’Ajuntament la cessió gratuïta per als actes fallers. 




Una nova cabina per a so i llums i un pis nou antirelliscant 

L’Ajuntament al mateix temps que ha millorat les butaques, ha procedit també a la millora del sistema de pilotatge de llums i so, amb la construcció d’una nova cabina audiovisual, a la mateixa alçada que l’escenari amb la qual cosa es facilita en gran manera la coordinació espectacle-efectes de música i llums. Tot això al mateix temps que s’ha revisat i instal·lat el cablejat.  Aquesta nova instal·lació serà estrenada el pròxim dissabte en l’acte de presentació de la fallera major de la falla Portal de Valldigna.

Una altra millora en la sala ha estat, com ja vam informar, el canvi del paviment de la sala. L’anterior pis de plàstic i bastant relliscós, s’ha substituït per un de nou més modern i amb les característiques de ser antirrelliscant i ignifug.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una bona noticia en general per a tots i que sera beneficiosa i que demostra el trebaill ben fet de Compromis en el ayuntament, llunt de les obres faraoniques i ruinoses del pp.